M. Tol

We hebben 4 boeken van M. Tol waarvan één boek mét recepten.

Meld u gratis aan!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van M. Tol? Registreren is gratis!

Boeken van M. Tol

Recepten van M. Tol

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Picknick / diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Salade chankliche

Ingrediënten:
azijn, chilivlokken, feta, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, za'atar, zachte geitenkaas, zout en zwarte olijven met pit

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch / zuivel
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bijgerecht uit Arabia:

Tunesische salades - gemengd met ei

Ingrediënten:
azijn, ei, harissa, knoflook, lente-ui, olijfolie, peper, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Linguine met kikkererwten en ansjovis

Ingrediënten:
gezouten ansjovis, kikkererwten, courgette, knoflook, linguine, olijfolie, peper, ui, verse munt en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / voorgerecht uit Arabia:

Tomaat-wortelgazpacho

Ingrediënten:
citroenolie, groene olijven, sherryazijn, suiker, tomaat, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Fattouche

Ingrediënten:
flatbread, frituurolie, granaatappelmelasse, kerstomaat, komkommer, lente-ui, olijfolie, sumak, verse dragon, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Tajine malsouka

Ingrediënten:
boter, ei, filodeegvellen, kippenlever, knoflook, komijn, kurkuma, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaat, ui, verse peterselie, witte bonen en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
quiche / gevogelte / ei/omelet/frittata
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia 1 notitie

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Ojja met merguezworstjes en venkel

Ingrediënten:
ei, harissa, karwijzaad, merguezworstjes, milde groene peper, olijfolie, tomatenpuree, venkelknol, verse peterselie, vleestomaat en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Verse ricotta met gemarineerde venkel

Ingrediënten:
groene olijven, frituurolie, kappertjes, venkelknol, venkelzaad, verse ricotta, zachte geitenkaas en zeezout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Arabia:

Tortilla met paddenstoelen en koriander

Ingrediënten:
chorizo, ei, knoflook, paddenstoelen, verse koriander, zoete ui en zoet paprikapoeder

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
tortilla / vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Basisrecept uit Arabia:

Onze harissa

Ingrediënten:
knoflook, rode puntpaprika, rode spaanse peper en zout

Keuken:
Tunesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Marokkaanse wittekoolsalade

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, verse koriander, vleestomaat, witte kool, zoete witte ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Basisrecept uit Arabia:

Onze ras el-hanout

Ingrediënten:
anijszaad, foelie, gemberpoeder, kaneel, kardemom, karwijzaad, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, lange peper, lavendel, paradijskorrels, piment, ras el hanout, rozemarijn, rozenblaadjes, steranijs, witte peper en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Arabia:

Bijna-een-tabouleh

Ingrediënten:
citroen, fijne bulgur, groene peper, lente-ui, olijfolie, peper, romaine sla, verse munt, verse peterselie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Gefrituurde aubergine met rozijnen en pul biber

Ingrediënten:
aubergine, chilivlokken, groene olijven, frituurolie, gele rozijnen, pijnboompitjes, wijnazijn en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje uit Arabia:

Zoete couscous-´seffa´

Ingrediënten:
amandel, anijszaad, boter, fijne couscous, frituurolie, kaneel, sinaasappelrasp en tafelsuiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
zoete hapjes / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Arabia:

Shawarma

Ingrediënten:
azijn, citroen, kaneel, kardemompeul, kruidenmengsel, kruidnagel, mastiek, olijfolie, pimentkorrels, ribeye, rode ui, rodewijnazijn, sumak, verse peterselie, witte peper, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / nagerecht uit Arabia:

Toetje in mezzestijl

Ingrediënten:
aardbei, bloemenhoning, granaatappelmelasse, helwa en tahini

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
fruit
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Fatayer

Ingrediënten:
azijn, bloem, citroensap, granaatappelmelasse, groene spaanse peper, kaneel, olijfolie, rode ui, spinazie, sumak, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
quiche / vegetarisch
Alle recepten van M. Tol