Arabia
onze culinaire reis
We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Arabia , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen. Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!
Aantekeningen
bij dit boek
- bijna 4 jaar geleden door Y. v/d Berg Van den Berg geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Arabia
Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bulgur, frituurolie, linzen en zout
Keuken: Midden-Oosten / Zuid Amerikaans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: kaneel, kardemompeul, kruidnagel, pimentkorrels, witte peper, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: amandel, bloem, cacaopoeder, kaneel, nootmuskaat, poedersuiker, sesamzaad, smen, venkelzaad en zonnebloemolie
Keuken: Marokkaans
Soort: zoete hapjes
Ingrediënten: couscous, harissa, heek, knoflook, komijn, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, spinazie, tomatenpuree, ui, vastkokende aardappel, verse peterselie, wortel en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: knoflook, rode puntpaprika, rode spaanse peper en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, bakpoeder, ei, gewelde abrikozen, honing, patentbloem, saffraandraadjes, suiker en zonnebloemolie
Keuken: Spaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: aardpeer, kip, kippenbouillonblokje, knoflook, meiknol, nepsaffraan, olijfolie, pastinaak, peper, ras el hanout, rgraif-pannenkoek, ui, verse koriander, verse peterselie en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: aardpeer, artisjok, boter, citroensap, doperwtjes, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaat, ui, vastkokende nieuwe aardappel, venkelknol, verse koriander, verse peterselie, visfilet, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Marokkaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / tajine
Ingrediënten: amandel, boter, couscous, gele rozijnen, kaneel, milde olijfolie, peper, pijnboompitten, saffraandraadjes, sjalot, suiker, verse peterselie, zeebaars en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: blanke amandelen, rozenwater en suiker
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: bakpoeder, boerenboter, ei, groene olijven, griesmeel, melk, suiker en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bloemenhoning, gezouten boter, hazelnoten, lavendel, semolina, water, zonnebloemolie en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: maïzena, mandarijn, mastiek, oranjebloesemwater, suiker en volle melk
Keuken: Midden-Oosten
Soort: zuivel
Ingrediënten: bietjes, oranjebloesemhoning, oranjebloesemwater, sinaasappelsap en wortel
Keuken: Marokkaans
Soort: fruit / groente / niet-alcoholische drank
Ingrediënten: citroenolie, groene olijven, sherryazijn, suiker, tomaat, wortel en zout
Keuken: Spaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: groene olijven, frituurolie, kappertjes, venkelknol, venkelzaad, verse ricotta, zachte geitenkaas en zeezout
Keuken: Tunesisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bruisend mineraalwater, citroen, gemberwortel, suiker en verse munt
Keuken: Midden-Oosten
Soort: niet-alcoholische drank
Ingrediënten: crème fraîche, eidooier, mastiek, oranjebloesemwater, pistachenoten, slagroom en suiker
Keuken: Syrisch
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: gekonfijte citroen, kip, knoflook, kurkuma, olijfolie, peper, pompoen, tabl, tomaten uit blik, ui en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: boerenboter, verse rozemarijn en zeezout
Keuken: Marokkaans
Soort: vegetarisch
Toon alle 101 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021537795
ISBN10
9021537796