Arabia
onze culinaire reis
We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Arabia , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen. Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!
Aantekeningen
bij dit boek
- meer dan 4 jaar geleden door Y. v/d Berg Van den Berg geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Arabia
Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: arganolie, bouillonblokje, karwijzaad, knoflook, olijfolie, peper, tuinbonen, ui, zachte geitenkaas, zoete aardappel en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: anijszaad, arganolie, gerst, knoflook, olijfolie, peper, ui, vleestomaat en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, bloem, gezeefde tomaten, groene peper, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, ui en zout
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: citroenolie, groene olijven, sherryazijn, suiker, tomaat, wortel en zout
Keuken: Spaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
1 notitie
Ingrediënten: ei, harissa, karwijzaad, merguezworstjes, milde groene peper, olijfolie, tomatenpuree, venkelknol, verse peterselie, vleestomaat en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: vlees / ei/omelet/frittata
Ingrediënten: chilipeper, chilivlokken, citroenrasp, citroensap, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, sinaasappelrasp, verse koriander, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Libanees
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: aardbei, amandelen, couscous, framboos, honing, honingmeloen en magere yoghurt
Keuken: Marokkaans
Soort: fruit / pasta/noodles / vegetarisch / zuivel
Ingrediënten: eidooier, gecondenseerde melk, geraniumwater, maïzena en suiker
Keuken: Tunesisch
Soort: ei/omelet/frittata
Ingrediënten: bakpoeder, boerenboter, ei, groene olijven, griesmeel, melk, suiker en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: amandel, bloem, cacaopoeder, kaneel, nootmuskaat, poedersuiker, sesamzaad, smen, venkelzaad en zonnebloemolie
Keuken: Marokkaans
Soort: zoete hapjes
Ingrediënten: azijn, citroen, kaneel, kardemompeul, kruidenmengsel, kruidnagel, mastiek, olijfolie, pimentkorrels, ribeye, rode ui, rodewijnazijn, sumak, verse peterselie, witte peper, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: vlees / barbecue/grill
Ingrediënten: azijn, ei, knoflook, milde mosterd, milde olijfolie, peper, saffraandraadjes en zout
Keuken: Spaans
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: grof zeezout, lange sjalotten, laurierblad, peperkorrel, rougetjes, sardientjes, sinaasappelschil, verse ansjovis, verse visjes en wijnazijn
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Ingrediënten: groene olijven, frituurolie, kappertjes, venkelknol, venkelzaad, verse ricotta, zachte geitenkaas en zeezout
Keuken: Tunesisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: boter, couscous, olie, water en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: amandel, anijszaad, boter, fijne couscous, frituurolie, kaneel, sinaasappelrasp en tafelsuiker
Keuken: Marokkaans
Soort: zoete hapjes / vegetarisch
Ingrediënten: boter, ei, filodeegvellen, kippenlever, knoflook, komijn, kurkuma, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaat, ui, verse peterselie, witte bonen en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: quiche / gevogelte / ei/omelet/frittata
Ingrediënten: bloem, boter, eierdooier, fijne semolina, oranjebloesemwater, suiker en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, chilivlokken, feta, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, za'atar, zachte geitenkaas, zout en zwarte olijven met pit
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / vegetarisch / zuivel
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, harissa, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, korianderzaad, lamsvlees, olijfolie, riso-pasta, tomatenpuree, ui, verse koriander, vogeltongpasta, zoet paprikapoeder en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Toon alle 101 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021537795
ISBN10
9021537796