Arabia
onze culinaire reis
We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Arabia , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen. Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!
Aantekeningen
bij dit boek
- meer dan 3 jaar geleden door Y. v/d Berg Van den Berg geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Arabia
Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloemen, cactusvijg, citroen, granaatappel, groene olijfolie, honing, oranjebloesemwater, peper, pistachenoten, verse ricotta, verse vijg en zout
Keuken: Mediterraans / Tunesisch
Soort: salade / fruit / vegetarisch
Ingrediënten: groene paprika, knoflook, olijfolie, vleestomaat en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: barbecue/grill / vegetarisch / groente
Ingrediënten: anijszaad, citroen, flatbread, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, pijnboompitjes, saffraandraadjes, turkse yoghurt, ui en zoutvlokken
Keuken: Midden-Oosten
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Ingrediënten: crème fraîche, eidooier, mastiek, oranjebloesemwater, pistachenoten, slagroom en suiker
Keuken: Syrisch
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: amandelen, avocado, citroensap, oranjebloesemhoning, ricotta en turkse yoghurt
Keuken: Midden-Oosten
Soort: smoothie/milkshake / vegetarisch
Ingrediënten: boter, couscous, olie, water en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: kaneel, kardemompeul, kruidnagel, pimentkorrels, witte peper, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
1 notitie
Ingrediënten: ei, harissa, karwijzaad, merguezworstjes, milde groene peper, olijfolie, tomatenpuree, venkelknol, verse peterselie, vleestomaat en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: vlees / ei/omelet/frittata
Ingrediënten: azijn, groene appel, komkommer, lente-ui, munt, olijfolie, peper en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: gekonfijte citroen, kip, knoflook, kurkuma, olijfolie, peper, pompoen, tabl, tomaten uit blik, ui en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: bakpoeder, dadels, eiwit, fijne semolina, sesamzaad en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardbei, bloemenhoning, granaatappelmelasse, helwa en tahini
Keuken: Midden-Oosten
Soort: fruit
Ingrediënten: azijn, bloem, citroensap, granaatappelmelasse, groene spaanse peper, kaneel, olijfolie, rode ui, spinazie, sumak, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: quiche / vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde tuinbonen, olijfolie, siciliaanse olijfolie, ui, venkelzaad en zout
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, boerenboter, ei, groene olijven, griesmeel, melk, suiker en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: arbequinas kleine olijven, knoflook, komijnzaad, kruimige aardappel, lente-ui, olijfolie, peper, sherryazijn, walnoten en zout
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: salade / aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, citroen, kappertjes, kip, knoflook, landbrood, olijfolie, peper, tomaten uit blik, ui, verse peterselie en zout
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: amandelen, artisjok, bombarijst, droge witte wijn, fino sherry, geitenbout, gepekelde citroen, knoflook, laurier, olie, olijfolie, rode ui, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, verse rozemarijn, wortel, zoet paprikapoeder, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: stoofgerecht / vlees / rijst
Ingrediënten: azijn, peper, rode biet, suiker, verse peterselie, zoete ui, zonnebloemolie en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: blanke amandelen, rozenwater en suiker
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Toon alle 101 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021537795
ISBN10
9021537796