Arabia
onze culinaire reis
We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Arabia , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen. Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!
Aantekeningen
bij dit boek
- bijna 4 jaar geleden door Y. v/d Berg Van den Berg geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Arabia
Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: amandelen, avocado, citroensap, oranjebloesemhoning, ricotta en turkse yoghurt
Keuken: Midden-Oosten
Soort: smoothie/milkshake / vegetarisch
Ingrediënten: appel, citroensap, honing, komkommer en verse munt
Keuken: Marokkaans
Soort: fruit / niet-alcoholische drank
Ingrediënten: boter, couscous, olie, water en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: artisjok, fijne semolina, frituurolie en zout
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: vegetarisch / frituur
Ingrediënten: frituurolie, komijnzaad, vastkokende aardappel en zeezout
Keuken: Marokkaans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Ingrediënten: gemberpoeder, handsinaasappel, kaneel, knoflook, lamsschouder, milde olijfolie, peper, rode ui, saffraandraadjes, sesamzaad, suiker, verse peterselie en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: stoofgerecht / vlees / tajine
Ingrediënten: blanke amandelen, rozenwater en suiker
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: bulgur, frituurolie, linzen en zout
Keuken: Midden-Oosten / Zuid Amerikaans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: amandelen, fruitige olijfolie, gedroogde abrikozen, knoflook, melk, oud witbrood, sherryazijn en zout
Keuken: Spaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, chilivlokken, feta, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, za'atar, zachte geitenkaas, zout en zwarte olijven met pit
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / vegetarisch / zuivel
Ingrediënten: bietjes, oranjebloesemhoning, oranjebloesemwater, sinaasappelsap en wortel
Keuken: Marokkaans
Soort: fruit / groente / niet-alcoholische drank
Ingrediënten: knoflook, rode puntpaprika, rode spaanse peper en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Ingrediënten: kaneel, kardemompeul, kruidnagel, pimentkorrels, witte peper, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: amandel, boter, couscous, gele rozijnen, kaneel, milde olijfolie, peper, pijnboompitten, saffraandraadjes, sjalot, suiker, verse peterselie, zeebaars en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: groene olijven, frituurolie, kappertjes, venkelknol, venkelzaad, verse ricotta, zachte geitenkaas en zeezout
Keuken: Tunesisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, kropsla, notenolie, olijfolie, peper, sherryazijn, sinaasappelsap, waterkers, witte ui en zout
Keuken: Spaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, citroenrasp, ei en poedersuiker
Keuken: Marokkaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, harissa, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, korianderzaad, lamsvlees, olijfolie, riso-pasta, tomatenpuree, ui, verse koriander, vogeltongpasta, zoet paprikapoeder en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Ingrediënten: flatbread, frituurolie, granaatappelmelasse, kerstomaat, komkommer, lente-ui, olijfolie, sumak, verse dragon, verse munt, verse peterselie en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, chilivlokken, groene olijven, frituurolie, gele rozijnen, pijnboompitjes, wijnazijn en zout
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: vegetarisch / groente / frituur
Toon alle 101 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021537795
ISBN10
9021537796