Arabia
onze culinaire reis
We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Arabia , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen. Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!
Aantekeningen
bij dit boek
- ongeveer 4 jaar geleden door Y. v/d Berg Van den Berg geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Arabia
Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: kaneel, kardemompeul, kruidnagel, pimentkorrels, witte peper, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: bulgur, frituurolie, linzen en zout
Keuken: Midden-Oosten / Zuid Amerikaans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: amandel, citroen, gunpowderthee, koffie, pijnboompitten, sinaasappelschil, suiker en verse munt
Keuken: Tunesisch
Soort: niet-alcoholische drank
Ingrediënten: artisjokharten, groene olijven, jeneverbes, knoflook, laurierblad, peper, taggiasca-olijven, tuinbonen en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: anijszaad, citroen, flatbread, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, pijnboompitjes, saffraandraadjes, turkse yoghurt, ui en zoutvlokken
Keuken: Midden-Oosten
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Ingrediënten: aardpeer, artisjok, boter, citroensap, doperwtjes, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaat, ui, vastkokende nieuwe aardappel, venkelknol, verse koriander, verse peterselie, visfilet, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Marokkaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / tajine
Ingrediënten: arganolie, rode ui, versgemalen zwarte peper, vleestomaat, zoete ui en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: boerenkip, citroen, eidooier, flatbread, ingelegde zure pepertjes, knoflook, mosterd, olijfolie, peper, sumak en zout
Keuken: Midden-Oosten / Libanees
Soort: barbecue/grill / gevogelte
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, harissa, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, korianderzaad, lamsvlees, olijfolie, riso-pasta, tomatenpuree, ui, verse koriander, vogeltongpasta, zoet paprikapoeder en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Ingrediënten: briochebroodjes, citroen en citroenijs
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: citroen, fijne bulgur, groene peper, lente-ui, olijfolie, peper, romaine sla, verse munt, verse peterselie en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, eiwit, granaatappelsap, poedersuiker, rozenblaadjes, rozenwater en suiker
Keuken: Midden-Oosten
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: gedroogde tuinbonen, olijfolie, siciliaanse olijfolie, ui, venkelzaad en zout
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, oranjebloesemwater, poedersuiker, suiker, walnoten, dadel en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: basmatirijst, harissa, knoflook, kurkuma, lente-ui, munt, tomatenpuree, venusschelp, verse doperwten, verse koriander, zout en zwarte peper
Keuken: Tunesisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Ingrediënten: boerenboter, verse rozemarijn en zeezout
Keuken: Marokkaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, ei, frituurolie, hollandse garnalen, knoflook, paprikapoeder, verse peterselie en zout
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: azijn, bloem, citroensap, granaatappelmelasse, groene spaanse peper, kaneel, olijfolie, rode ui, spinazie, sumak, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: quiche / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, citroen, couscous, heek, kaneel, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, tomatenpuree, ui, verse peterselie en zout
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: artisjok, fijne semolina, frituurolie en zout
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: vegetarisch / frituur
Toon alle 101 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021537795
ISBN10
9021537796