Arabia
onze culinaire reis
We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Arabia , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen. Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!
Aantekeningen
bij dit boek
- meer dan 4 jaar geleden door Y. v/d Berg Van den Berg geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Arabia
Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: charentaismeloen, gemberwortel, grapefruit, honing en pomelo
Keuken: Marokkaans
Soort: fruit / niet-alcoholische drank
Ingrediënten: amandelen, kropsla, notenolie, olijfolie, peper, sherryazijn, sinaasappelsap, waterkers, witte ui en zout
Keuken: Spaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, citroensap, granaatappelmelasse, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode paprika, rode spaanse peper, walnoten en zout
Keuken: Libanees
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, oranjebloesemwater, poedersuiker, suiker, walnoten, dadel en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: arbequinas kleine olijven, knoflook, komijnzaad, kruimige aardappel, lente-ui, olijfolie, peper, sherryazijn, walnoten en zout
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: salade / aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, gist, oranjebloesemhoning, semolina en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: arbequinas kleine olijven, kikkererwten, knoflook, olijfolie, oud brood, prei, taggiasca-olijven, ui, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: boter, couscous, olie, water en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: maïzena, mandarijn, mastiek, oranjebloesemwater, suiker en volle melk
Keuken: Midden-Oosten
Soort: zuivel
Ingrediënten: oregano, sesamzaadjes, sumak en tijm
Keuken: Midden-Oosten
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Ingrediënten: chilivlokken, karwijzaad, knoflook en korianderzaad
Keuken: Tunesisch
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: briochebroodjes, citroen en citroenijs
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: anijszaad, arganolie, gerst, knoflook, olijfolie, peper, ui, vleestomaat en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Ingrediënten: gemberpoeder, handsinaasappel, kaneel, knoflook, lamsschouder, milde olijfolie, peper, rode ui, saffraandraadjes, sesamzaad, suiker, verse peterselie en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: stoofgerecht / vlees / tajine
Ingrediënten: bloem, ei, frituurolie, hollandse garnalen, knoflook, paprikapoeder, verse peterselie en zout
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: amandelen, artisjok, bombarijst, droge witte wijn, fino sherry, geitenbout, gepekelde citroen, knoflook, laurier, olie, olijfolie, rode ui, saffraandraadjes, tomaat, ui, verse peterselie, verse rozemarijn, wortel, zoet paprikapoeder, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: stoofgerecht / vlees / rijst
Ingrediënten: chilipeper, chilivlokken, citroenrasp, citroensap, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, sinaasappelrasp, verse koriander, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Libanees
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, citroen, kaneel, kardemompeul, kruidenmengsel, kruidnagel, mastiek, olijfolie, pimentkorrels, ribeye, rode ui, rodewijnazijn, sumak, verse peterselie, witte peper, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: vlees / barbecue/grill
Ingrediënten: azijn, ei, harissa, knoflook, lente-ui, olijfolie, peper, tomaat, verse peterselie en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, komijn, olijfolie, paprikapoeder, peper, verse koriander, vleestomaat, witte kool, zoete witte ui en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: salade / vegetarisch
Toon alle 101 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021537795
ISBN10
9021537796