Recept uit Keukendagboek 2:
Terug naar Nigel Slater.
Recepten van Nigel Slater
Overzicht van de recepten
Recept uit Keukendagboek 2:
Pastei van tuinbonen, feta en spinazie
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, basilicum, feta, filodeeg, boter, groente, peper, rodewijnazijn, room, sesamzaad, spinazie, suiker, tomaten, tomatensaus, tuinbonen, water en zout
Diner / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Geroosterde bloemkool en wordtelhummus
- Ingrediënten:
- bloemkool, granaatappel, groene olijven, kikkererwten, muntblad, uien en wortels
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Steak van voorjaarslamsvlees, aardappels met munt
- Ingrediënten:
- aardappels, appels, boter, daslook, lam, puree, rozemarijn, vlees en water
Recept uit Keukendagboek 2:
Gebakken appels met bruine suiker en crème fraîche
- Ingrediënten:
- appel, appels, boter, citroensap, klokhuis, pitten en citroensap
Recept uit Keukendagboek 2:
Bonen op toast
- Ingrediënten:
- bonen, brood, groenten, passievruchten, rabarber, spekreepjes, bleekselderij, stroop, tomaten, ui, water, zout en zwarte peper
Diner / nagerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Briochetoast met aardbeien en mascarpone
- Ingrediënten:
- aardbei, blanke hazelnoten, brioche, kristalsuiker, mascarpone, olie, slagroom, suiker en vanille extract
Diner / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Een kleine bruine stoofpot van paddenstoelen en spelt
- Ingrediënten:
- bloem, gedroogde chilivlokken, gedroogde paddenstoelem, knoflook, olijfolie, parelspelt, tomatenpuree en ui
- Soort:
- vegetarisch / paddenstoelen
Recept uit Keukendagboek 2:
Pierogi met zuurkool en paddenstoelen
- Ingrediënten:
- aardappels, ale, bloem, boter, dille, dillenaalden, ei, broodkruimels, laurier, linzen, ei, uien, water en zure room
Recept uit Keukendagboek 2:
Bubble and squeak voor Kerstmis
- Ingrediënten:
- aardappelpuree, appel, azijn, boter, gans, ganzenvet, kalkoen, kool, olie en rodekool
Diner / lunch / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Kruidenburgers
- Ingrediënten:
- basilicum, bieslook, bosui, ciabattabroodjes, flageoletbonen, knoflook, mayonaise, mungbonen, olie, peterselie, slablaadjes en tomaten
Recept uit Keukendagboek 2:
Rarebithapjes
- Ingrediënten:
- deeg, look, ei, melk en water
Recept uit Keukendagboek 2:
Langzaam gegaarde ossenstaart met vijf kruiden en tamarinde
- Ingrediënten:
- bot, bouillon, gember, knoflook, ossenstaart, pitten, sojasaus, suiker, tamarindepasta, uien, vlees, water en zout en peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Victoria plaatkoek
- Ingrediënten:
- aubergines, bakmeel, basterdsuiker, beslag, boter, amandel, paprika, suiker, tomaten en zout
Diner / nagerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Warme compote van zomerfruit
- Ingrediënten:
- crème de cassis, frambozen, rietsuiker en rode bes
Recept uit Keukendagboek 2:
Cognac-oublies
- Ingrediënten:
- aardappels, gans, golden syrup, kalkoen, koekjes, pistachenoten en stamppot
Recept uit Keukendagboek 2:
Gegrilde entrecote met zoete chilisaus en Chinese groente
- Ingrediënten:
- blauwe bessen, brood, groenten, kaas, kruiden, linzen, paddenstoelen, paksoi, steaks, vlees, zout en zuurdesembrood
Recept uit Keukendagboek 2:
Surf en turf
- Ingrediënten:
- forelfilet, parmaham en spek
Lunch uit Greenfeast 50x snel & vega:
Aardappeltortilla volgens James
- Ingrediënten:
- aardappel, boter, ei en sjalot
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Varkensbouillon met peper en bladgroente
- Ingrediënten:
- chilipepers, groenten, peperkorrels en szechuanpeper
Recept uit Keukendagboek 2:
Kip met abrikozen en kokosmelk
- Ingrediënten:
- abrikozen, grove pasta, kersen, kip, limoenen, olie en olie
Recept uit Keukendagboek 2:
Een salade van peren en kaas met ontkiemde zaden
- Ingrediënten:
- alfalfa, amarant, dressing, gember, kaas, kaneel, kip, kruiden, olijfolie, peer, peper, peren, stevige geitenkaas, yoghurt, zonnebloem en zout
Diner / nagerecht / dessert uit Greenfeast 50x snel & vega:
Geroosterd brood met vijgen en ricotta
- Ingrediënten:
- honing, ricotta, rozemarijn, slagroom, vijgen, vruchtenbrood en walnoten
Diner / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Aardappelpastei met ui en blauwe kaas
- Ingrediënten:
- blauwe kaas, bloemige aardappels, boter, melk, parmezaanse kaas en uien
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Orzo met courgettes en grana padano
- Ingrediënten:
- courgette, kaas, ui, kaas, orzo, pancetta, parmezaanse kaas, pasta, peper en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Varkenskarbonaden en kruisbessensaus
- Ingrediënten:
- boter, cider, citroentijm, droge vermout, eendenbouten, kruisbessen, rijst, scheuten en vermout
Recept uit Keukendagboek 2:
Een linzen-pompoensoep of -stoofpot
- Ingrediënten:
- azijn, olijfolie, boter, crème fraîche, extra vergine olijfolie, peterselie, labne, laurierbladeren, linzen, olie, pompoen, ui, wortel, zout en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Tomaten met limabonen
- Ingrediënten:
- azijn, basilicumbladeren, bonen, brood, bruine suiker, chutney, fruit, groente, groenten, jam, knoflook, laurier, olie, peper, pruim, roomijs, siroop, suiker, ui, vijgen, zout en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Prei-paddenstoelenpastei met puree van aardappels in de schil
- Ingrediënten:
- bananen, bloem, boter, cake, olijfolie, overrijpe banaan, paddenstoelen, portobello, prei, preien en wilde paddenstoelen
Recept uit Keukendagboek 2:
Bananentrifle
- Ingrediënten:
- aardappel, aardappeltjes, amaretti, bananen, citroenlikeur, rode paprika, eieren, groentebouillon, hazelnoot, koekjes, olie, paprika, suiker, ui, vanille en vla
Recept uit Keukendagboek 2:
Gekruide zalm
- Ingrediënten:
- chilipeper, citroen, gerookte zalm, knoflook, konijn, kruiden, limoen, limoenen, olijfolie, room, sla, varkensvlees, zalm en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Varkensvlees met knoflook en oestersaus
- Ingrediënten:
- champignons, citroen, citroenen, groente, olie, pitten, shiitakes en vlees
Recept uit Keukendagboek 2:
Zoet en zuur
- Ingrediënten:
- appelmoes, citroen, kip, vet, vlees en zure appel
Recept uit Keukendagboek 2:
Knolselderijsoep met spek
- Ingrediënten:
- boter, bouillon, knol, knolselderij, kool, peterselie, rijst, room, uien, zout en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Iets goeds met een restant kalkoen
- Ingrediënten:
- arachideolie, chilisaus, grapefruit, kalkoenvlees, ketchup, koekjes, kokos, mincemeat, mosterd, pudding, sinaasappels, sojasaus, versgemalen zwarte peper, waterkers en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Kip met vijfkruidenpoeder en salade van doperwtenscheuten
- Ingrediënten:
- boter, cress, doperwtenscheuten, sla, kiemgroente, kip, konijn, lamsvlees, limoen, marinade, rode chilipeper, room, rucola, slablaadjes, slabladeren, spek, zaden, zout en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Een herfstpudding
- Ingrediënten:
- pudding
Diner / nagerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Vlechtwerkvlaai met pruimen en frambozen
- Ingrediënten:
- bloem, boter, frambozen, kaneel, melk, pruimen en water
Recept uit Keukendagboek 2:
Abrikozen-havercakejes
- Ingrediënten:
- abrikozen, bimi, chorizo, coppa, doorregen spek, pastinaak, rietsuiker, sinaasappel, sinaasappelrasp, spruitjes, worst, worstjes en zuurkool
Diner / voorgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Aspergetaart met citroen en creme fraiche
- Ingrediënten:
- asperges, bladerdeeg, bladpeterselie, citroen, parmezaanse kaas en slagroom
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Gepocheerde kweeperen met geitenkaas
- Ingrediënten:
- banaan, custardpoeder, eieren, fruit, kaas, kers, kweeperen, kweeperengelei, rozenblaadjes, sesamkoekjes en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Hazelnootfriands met bramen
- Ingrediënten:
- azijn, bloem, caerphilly, eiwit, geitenkaas, zuurdesembrood, hazelnoten, honing, mosterdzaad, roggebrood, rozijnen, steak, stokbrood, uien, venkel, vet, boter en witbrood
Recept uit Keukendagboek 2:
Een milde fruitige curry van zalm
- Ingrediënten:
- chilipepers, curry, geelwortelpoeder, ui, koriander, mosterdzaad, specerijen, tomaten, uien, zalm, zout en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Lamskoteletjes met ansjoviskruim
- Ingrediënten:
- boter, citroen, munt, olijfolie, sinaasappel, sinaasappelrasp, vet, vlees en worteltjes
Diner / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Gratin van boerenkool en amandelen
- Ingrediënten:
- amandelschaafsel, arachideolie, bechamelsaus, boerenkool, parmezaanse kaas, rode ui en slagroom
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Varkensvlees met peren en room
- Ingrediënten:
- arachideolie, boter, karbonades, peer, peren, perencider, olijfolie, tijm, vlees en zout en peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Pasta, doperwten en parmezaan
- Ingrediënten:
- basilicum, doperwten, doperwtenscheuten, erwten, parmezaanse kaas, pasta, peultjes en scheuten
Recept uit Keukendagboek 2:
Bloemkoolsoep, geroosterde hazelnoten
- Ingrediënten:
- hazelnoot, knoflook, spek, ui, vet en zout en peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Lams-'ossobuco' met pappardelle en peterselie
- Ingrediënten:
- boompitten, boter, walnoten, groenten, ui, kastanjes, kool, lamsvlees, noten, olijfolie, pasta, peper, peterselie, room en zout en peper
Diner / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Kikkererwten met tomaten en harissa
- Ingrediënten:
- basilicum, harissapuree, ingelegde citroen, kikkererwten, komijnzaad, olijfolie, rijst, rode paprika, rodewijnazijn en tomaten
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Rillettes
- Ingrediënten:
- aardappels, brood, chilipepers, toast, vet en vlees
Recept uit Keukendagboek 2:
Kippastei met prei en peterselie
- Ingrediënten:
- abrikozen, boter, bouillon, couscous, deeg, kip, mograbieh, peper, prei, preien, vruchten en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Peulvruchtensoep met pancetta en spaghetti
- Ingrediënten:
- extra vergine olijfolie, kikkererwten en taart
Recept uit Keukendagboek 2:
Een pot kappertjes
- Ingrediënten:
- bitter, bloem, bloemen, boter, citroensap, harissa, kappertjes, rode chilipeper, tamarinde, tomatensaus, vanillestokje en vruchten
Diner / lunch / hoofdgerecht uit Keukenkronieken:
Een pompoenlaska
- Ingrediënten:
- arachideolie, citroengras, gemberwortel, groentenbouillon, knoflook, kokosmelk, korianderblaadjes, kurkuma, limoen, munt, nam pla, noedels, pompoen, rode rawit, sesamolie, tamari en verse korianderwortel
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Pruimenpuddinkjes met karamelsaus
- Ingrediënten:
- bakmeel, boter, eieren, pruimen, sherry, vet en zout
Diner / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Kluwen van wortelgroenten
- Ingrediënten:
- aardappelen, olijfolie, pastinaak, pompoenpitten, rozemarijn, ui en wortelen
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Kersencrumble met amandelen
- Ingrediënten:
- fruit, amandel, kersen en room
Recept uit Keukendagboek 2:
Frambozensuiker met munt voor op aardbeien
- Ingrediënten:
- aardbeien, bessen, brood, frambozen, fruit, koffie, munt en suiker
Diner / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Wortelpuree, zwarte bonen en koriander
- Ingrediënten:
- blonde ui, boter, gedroogde chilivlokken, koriander, wortels, zwarte bonen en zwart mosterdzaad
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Mosselsoep met tomaten en basilicum
- Ingrediënten:
- citroensap, peterselie, brood, mosselen, schelpen, knoflook, tomaten, tomatensaus, ui, water, zout en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Salade van voorjaarslamsvlees, citroen en olijven
- Ingrediënten:
- citroenschil, knoflook, knoflooktenen, rozemarijn en vet
Recept uit Keukendagboek 2:
Auberginetaart met tijm en feta
- Ingrediënten:
- ansjovis, aubergine, peterselie, groene olijven, kaas, look, ei, melk, olie, sardines, sinaasappelschil, slaharten, taart en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Tonijnsalade met ingemaakte gember en komkommer
- Ingrediënten:
- bolletje, espresso, komkommer, gember, tonijn, vanille-ijs en vis
Recept uit Keukendagboek 2:
Appels met ahornsiroop
- Ingrediënten:
- aardappels, appels, braadvet, citroensap, crème fraîche, vanillestokje en vlees
Recept uit Keukendagboek 2:
Zoete soep en een warme salade
- Ingrediënten:
- aardappelschillen, kokos en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Speltrisotto met doperwtenscheuten
- Ingrediënten:
- boter, bouillon, bulgur, doperwtenscheuten, farro, peterselie, garnalen, gehakt, gerst, granen, kaas, lamskoteletjes, parelgort, peper, risotto, schaal- en schelpdieren, spelt, tarwe, tropisch fruit en ui
Recept uit Keukendagboek 2:
Kip met aardappels en dille
- Ingrediënten:
- bonen, boter, cider, dille, gedroogde bonen, kip, olie, rijst en room
Diner / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Dahlsoep met pompoen
- Ingrediënten:
- arachideolie, chilipeper, chilipoeder, geelwortel, gemberwortel, koriander, pompoen, rode splitlinzen, ui en uien
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Pizzadeeg maken
- Ingrediënten:
- aal, deeg, fontina, gedroogde gist, kaas, meel, mozzarella, suiker, taleggio, tomaat en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Een taart met geitenkaas en uien
- Ingrediënten:
- boter, brandnetels, crème fraîche, deeg, geitenkaas, melk, nootmuskaat, peper, spinazie, taart, uien, wortels, zout, zuring en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Bruschetta met tomaat en basilicum
- Ingrediënten:
- boter, parmezaanse kaas, risotto, taart, toast, tomaatjes en zwarte peper
Diner / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Chinese broccoli met oestersaus en gember
- Ingrediënten:
- arachideolie, gember, knoflook, koriander, oestersaus, paksoi, rijst, zout en zwarte peper
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Bulgur met munt en alfonsomango
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroen, deeg, ei, graan, komkommer, room en taart
Recept uit Keukendagboek 2:
Kip uit de oven met tomaten en olijven
- Ingrediënten:
- aal, bessen, brood, citroen, couscous, duiven, kip, nootmuskaat, tomaat, rijst, tomaten, vlierbessen, zout en zwarte peper
Bijgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Gegrilde courgette met basilicum en citroen
- Ingrediënten:
- basilicum, citroen, courgette en olijfolie
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Kikkererwten met tomaten en harissa
- Ingrediënten:
- basilicum, brood, citroenschil, groenten, harissa, kikkererwten, olie, rijst en tomaten
Recept uit Keukendagboek 2:
Bread-and-butterpudding van krentenbolletjes
- Ingrediënten:
- boter, brood, custard, geitenkaas, gemalen kaneel, water, krentenbol, sneetjes brood, taart, vanille-extract, vet, water en boter
Recept uit Keukendagboek 2:
Een salade van radijsjes en bosui
- Ingrediënten:
- azijn, brood, citroensap, dressing, eikenbladsla, zout, mosterdblad, olijfolie, radijsjes, snijbiet, tuinkers, water en winterpostelein
Recept uit Keukendagboek 2:
Sinaasappelcake met granaatappelsap
- Ingrediënten:
- boter, cake, dikke yoghurt, olijven, sinaasappels, sinaasappelsap, siroop, suiker en yoghurt
Diner / lunch / hoofdgerecht uit Keukenkronieken:
Langzaam gekookte bonensoep
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, cannellinibonen, knoflook, koolraap, laurier, pancetta, parmezaankorst, peterselie, prei, tijm en wortel
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Keukendagboek 2:
Paprika’s uit de oven met zomersaus
- Ingrediënten:
- augurk, olijfolie, brood, broodje, coppa, fruit, gedroogde ham, ham, pruimen en vlees
Recept uit Keukendagboek 2:
Passievruchtenpuddinkjes
- Ingrediënten:
- bloedworst, paddenstoelen, passievruchten, pitten, spek, zout en zuurdesembrood
Diner / nagerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Gesloten appelvlaai
- Ingrediënten:
- appel, bakpoeder, bloem, boter, citroensap, ei, kristalsuiker, melk en rietsuiker
Recept uit Keukendagboek 2:
Zalm gemarineerd in rode biet, dille en sinaasappel
- Ingrediënten:
- biet, dillenaalden, marinade, peperkorrels, rietsuiker, sinaasappelrasp, vis, wodka, zalm en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Espresso-ijs met pure chocola
- Ingrediënten:
- artisjokken, boter, citroen, eidooier, koffiebonen, olijf, olijven, pasta, salami, suiker, vla en zuurdesembrood
Recept uit Keukendagboek 2:
Wortelsoep met kokkels
- Ingrediënten:
- bloemen, boter, citroensap, deeg, kip, laurier, laurierblaadjes, snijbiet, water, wortelpuree en wortels
Recept uit Keukendagboek 2:
Kleine omeletten met bosui
- Ingrediënten:
- ansjovis, bloemkool, bosuien, chilipeper, dressing, eieren, gember, hollandaise, kip, koriander, olijfolie, omeletten, peterselie, puree, ricotta en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Een koude tomaten-noedelsalade
- Ingrediënten:
- boter, brood, cashewnoten, doperwten, dressing, boter, grapefruitsap, groenten, komkommer, kiemgroente, knoflook, komkommer, koriander, munt, noedels, olijfolie, oranje paprika, peterselie, pijnboompitten, tomaatjes, tomaten, water en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Muffins met kaas, ham en appel
- Ingrediënten:
- geitenkaas, muffins, schapenkaas en vis
Recept uit Keukendagboek 2:
Kweepeer uit de oven met sinaasappel en mascarpone-gembercrunch
- Ingrediënten:
- aardappel, aardappelpuree, broodkruim, fruit, kaneelstokje, kruiden, kweeperen, vanillestokje en vruchten
Recept uit Keukendagboek 2:
Een stoofpot van aubergines en bonen met krokante korst
- Ingrediënten:
- aubergines, bonen, deeg, kip, water, prei, olie, water, witte bonen en witbrood
Diner / nagerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Mango passievruchten mengelmoes
- Ingrediënten:
- mango, meringues, passievrucht en slagroom
Recept uit Keukendagboek 2:
Bloedworst in bladerdeeg met mosterdsaus
- Ingrediënten:
- olijfolie, deeg, hart, olie en uien
Recept van Greenfeast:
Kikkererwten, doperwten, ontkiemde zaden
- Ingrediënten:
- citroen, doperwten, kikkererwten, komijnzaad, korianderzaad, ontkiemde zaden, tahin en taugé
Recept uit Keukendagboek 2:
Engelenhaarnoedels, kippenbouillon en bieslook
- Ingrediënten:
- bouillon, citroen, look, zout en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Gebraden gans gevuld met kikkererwten, citroen en vulling
- Ingrediënten:
- citroen, gans, ganzenvet, kikkererwten, olie, puree, saucijsjes, uien, vet en vlees
Recept uit Keukendagboek 2:
Asperges met citroen-kruidensaus
- Ingrediënten:
- aardappel, bieslook, citroen, gehakt, groenten, kip, kool, olie, pitten, rabarber, room, suiker, tomaten, varkensvlees, vlees, water, witte peper, zoetzuur, zout en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Gesmoorde lamsnek met abrikozen en kaneel
- Ingrediënten:
- abrikozen, bloem, bot, bouillon, knoflook, lamsvlees, olie, uien, vlees, water, zout, zout en peper en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Salade van varkensgebraad en rucola met citroen en olijven
- Ingrediënten:
- dressing, knoflook, koolzaadolie, peterselie, spek, rozemarijn, rucola, ui, varkenslende, vet en vlees
Recept uit Keukendagboek 2:
Langzaam gebakken saucijsjes
- Ingrediënten:
- aardappelpuree, bier, bloem, boter, rundvlees, saucijzen, suiker, uien en varkensvlees
Bijgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Bospeen met kruidensaus
- Ingrediënten:
- basilicum, citroen, crème fraîche, dille, peterselie, sjalot en wortel
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Een salade van knolselderij, zure room en mosterd voor bij de zalm
- Ingrediënten:
- aardappels, augurk, dille, olie, suiker en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Sinaasappelmarmelade
- Ingrediënten:
- appelmoes, appels, bonen, bot, cake, citroenen, water, marmelade, pitten, sinaasappel, sinaasappels, vis en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Marmelade-ijs met chocolate chips
- Ingrediënten:
- custardvla, eidooier, ijs, water, marmelade, olie, room, sinaasappels, toast en vla
Diner / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Orecchiette met aubergine, basilicum en citroen
- Ingrediënten:
- aubergines, basilicumbladeren, citroen, olijfolie, orecchiette en ui
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Gepocheerde appels met gember en steranijs
- Ingrediënten:
- appel, appels, dadels, fruit, kweepeer, kweeperen, lamskoteletjes, mandarijnen, siroop, vlees en walnoten
Recept uit Keukendagboek 2:
Pierogi om niet te vergeten
- Ingrediënten:
- bloem, kool, laos en limoen
Recept uit Keukendagboek 2:
Een perencake met hazelnoten
- Ingrediënten:
- bakmeel, boter, cakebeslag, gemalen kaneel, hazelnoten, kaneel, lychees, peren, suiker, taart, vlees en vruchten
Recept uit Keukendagboek 2:
Hete zoete pompoen uit de oven
- Ingrediënten:
- aardappels, bonen, boontjes, chilipeper, flespompoen, gember, koriander, pompoen, radijsjes, vissaus en zaden
Recept uit Keukendagboek 2:
Orecchiette met aubergine, basilicum en citroen
- Ingrediënten:
- pasta, pitten, uien en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Zachte salade met heet spek
- Ingrediënten:
- citroen, dressing, spek, sla, spek, vet en zout en peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Gerookte karbonade, kool en appel
- Ingrediënten:
- arachideolie, bier, bieten, bonen, boter, ciabattabrood, cider, foelie, frambozen, groentebouillon, water, kool, olie, pasta, peperkorrels, raap, rucola, suiker, tijm, toast, vijgenbladeren, vlees, witte bonen, wortels en zout en peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Een roerbak van groenten en paddenstoelen
- Ingrediënten:
- bimi, bloedsinaasappel, chilipeper, citroen, citrusfruit, custardvla, donkere sojasaus, eend, espresso, gember, grapefruits, ijs, jus, kaneel, knoflook, koffie-ijs, koriander, lamsvlees, look, marinade, marmelade, paksoi, pure chocolade, rijst, roomijs, sinaasappel, sinaasappels, sinaasappelsap, sjalotten, sojasaus, stemgember, suiker, taart, vanille, waterkers en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Sla met een kruidig dessert
- Ingrediënten:
- brioche, brood, broodjes, custard, groene salade, panettone, witte boterhammen en zuurdesembrood
Diner / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Auberginecurry
- Ingrediënten:
- aubergines, garam masala, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, koriander, olijfolie, tomaten, uien en yoghurt
- Soort:
- vegetarisch
Bijgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Harissawortels
- Ingrediënten:
- dijonmosterd, eierdooier, harissapasta, knoflook, olijfolie, wittewijnazijn en wortel
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Hertenvlees met zoetzure snijbiet
- Ingrediënten:
- boter, groente, snijbiet en snijbietbladeren
Diner / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Rijst met geroosterde groenten en kruiden
- Ingrediënten:
- aubergine, basmatirijst, citroen, knoflook, munt, olijfolie, oregano en rode ui
- Soort:
- vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Curry van aubergines tomaten en citroengras
- Ingrediënten:
- arachideolie, aubergines rond, basmatirijst, citroengras, garnalenpasta, gemberwortel, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, korianderblaadjes, rode chilipeper, sjalotten en tomaten
- Soort:
- vegetarisch / paddenstoelen
Recept uit Keukendagboek 2:
Paddenstoelenpizza met crème fraîche en mozzarella
- Ingrediënten:
- amandelen, blauwe bessen, boter, deeg, jam, knoflooktenen, paddenstoelen, parmezaanse kaas, taart en taartbodem
Recept uit Keukendagboek 2:
Bulgur en spek
- Ingrediënten:
- aardappels, bulgur, gedroogd kokos, gemalen kokos, gemalen komijn, graan, kardemom, kokos, kokosmelk, kokosroom, kurkuma, olijfolie, pasta, peper, spek, room, santen, spek, uien, water, yoghurt, zout en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Vlechtwerkvlaai met pruimen en frambozen
- Ingrediënten:
- augurk, broodkruim, citroensap, deeg, dille, groenten, kaneel, komkommer, kristalsuiker, marinades, mayonaise, melk, mosterd, olie, pappardelle, ricotta, slagroom, taart, vis, vlees, wijn, zalm, zure room en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Een warme krabtaart met dragon
- Ingrediënten:
- rijst en taart
Recept uit Keukendagboek 2:
Kikkererwten, snijbiet en een nieuwe lepel
- Ingrediënten:
- honing, kikkererwten, knoflook, look, olijfolie, pastinaak, knoflook, yoghurt, zout en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Frittata met doperwten en voorjaarskruiden
Recept uit Keukendagboek 2:
Varkensschouder met gember en steranijs
- Ingrediënten:
- bouillon, gember, steranijs en vlees
Diner / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Salade van spruitjes mandarijnen en winterappel
- Ingrediënten:
- amandelen blanke, bladpeterselie, citroen, goudrenet, honing vloeibaar, mandarijnen, sezamzaad, spruitjes en wittewijnazijn
- Soort:
- vegetarisch
Diner / nagerecht / dessert uit Greenfeast 50x snel & vega:
Panna cotta van yoghurt en rozenwater
- Ingrediënten:
- gelatine, melk, poedersuiker, rozenwater, slagroom, vanillestokjes en yoghurt
Recept uit Keukendagboek 2:
Ragout van varkensribben met pappardelle
- Ingrediënten:
- boter, gehakt, olijfolie, pappardelle, vlees, water en zout
Diner / nagerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Chocolade hazelnootmousse
- Ingrediënten:
- boter, eieren, expressokoffie, hazelnoten en kristalsuiker
Recept uit Keukendagboek 2:
Een warme jam van kruisbessen en aardbeien
- Ingrediënten:
- cake, citroensap, geitenyoghurt, jam, kruisbessen, meringue, parelspelt, risotto, slagroom en spelt
Recept uit Keukendagboek 2:
Mozzarellasalade met tomatenkruim
- Ingrediënten:
- basilicum, ham, mozzarella, parmezaanse kaas, peterselie en salami
Recept uit Keukendagboek 2:
Een ciderbrood
- Ingrediënten:
- brood, cider, deeg, gist, honing en meel
Recept uit Keukendagboek 2:
Gekruide broodpudding, gebakken bananen
- Ingrediënten:
- aubergine, bananen, basilicum, boter, brood, eieren, merg, olijfolie, rietsuiker, sinaasappel, sinaasappelschil, taart, vanillestokje, vet en vlees
Recept uit Keukendagboek 2:
Gepocheerde peren met een sundae van verse roomkaas en gember
- Ingrediënten:
- citroensap, gemberkoekjes en peren
Recept uit Keukendagboek 2:
Een paar potten lemoncurd
- Ingrediënten:
- boter, citroenen, eieren en suiker
Lunch uit Greenfeast 50x snel & vega:
Hartige pompoenpastei
- Ingrediënten:
- bladerdeeg, boter, ei, kaneel, koolzaadolie en pompoen
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Snijbiettaart met feta
- Ingrediënten:
- boter, brood, deeg, dragon, ei, ui, taart, ui en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Knapperig
- Ingrediënten:
- meringue, noten, pasta, penne, rigatoni, rozenblaadjes en tong
Recept uit Keukendagboek 2:
Snelle, mild gekruide rundvleesstoof
- Ingrediënten:
- knoflook en uien
Recept uit Keukendagboek 2:
Een gevulde tomaat
- Ingrediënten:
- kersen, kippenvleugeltjes, lamskoteletjes, limabonen, steak en tomaten
Diner / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Salade van jonge boerenkool en avocado
- Ingrediënten:
- amandelen geroosterd gezouten, avocado, baby romainesla, basilicumbladeren, boerenkool, naturel yoghurt, olijfolie, spruitjes en waterkers
- Soort:
- vegetarisch
Lunch uit Greenfeast 50x snel & vega:
Zomergroenten met harissa en couscous
- Ingrediënten:
- cherrytomaatjes, couscous, groentebouillon, harissa, olijfolie en rode ui
Recept uit Keukendagboek 2:
Gebraden eend met appels, mandarijnen en pruimen
- Ingrediënten:
- clementine, eend, gedroogde vijgen, hart, lever, pastinaak, pruimen, bleekselderij, ui, uien, varkensgehakt en wortel
Recept uit Keukendagboek 2:
Een hemelse parfait van sinaasappel en citroen
- Ingrediënten:
- appelschil, dragon, ijs, karamel, kip, konijn, lemoncurd, marsala, meringue, meringues, room, sinaasappel, slagroom, vet, vlees en wild konijn
Recept uit Keukendagboek 2:
Een citroencake met tijm
- Ingrediënten:
- amandelen, bloemen, cake, cakebeslag, citroenen, citroenschil, dikke yoghurt, eieren, pompoen, siroop, suiker, tijm, tomaten en water
Recept uit Keukendagboek 2:
Een kersttaart is niet alleen voor Kerstmis
- Ingrediënten:
- biscuit, gedroogd fruit, noten en taart
Recept uit Keukendagboek 2:
Een gerecht van zilvervliesrijst, courgettes en munt
- Ingrediënten:
- bonen, broodkruim, courgette, courgettebloemen, courgette, munt, munt, pruimen, rijst, stroop, taart, tuinbonen, witte vermout en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Een hartige pompoenpastei
- Ingrediënten:
- boter, haas, hertenvlees, olie, vlees, wild en zaden
Recept uit Keukendagboek 2:
Een stoofpot van ossenstaart en pruimen
- Ingrediënten:
- olie, ossenstaart en vlees
Recept uit Keukendagboek 2:
Geroerbakte aardappel en ui
- Ingrediënten:
- aardappels, boter, olie, specerijen en uien
Recept uit Keukendagboek 2:
Eendenborst met kwetsenjenever en in eendenvet gebakken aardappels
- Ingrediënten:
- aardappels, eendenborst, eendenborstfilets, knoflook, tijmblaadjes, vet, vlees, zout en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Geroosterde tomaten met tijm en geitenkaas
- Ingrediënten:
- geitenkaasjes, kaas, olijfolie, tijm, tijmbloemen en tomaat
Recept uit Keukendagboek 2:
Tomaten uit de oven
- Ingrediënten:
- water, santen, tomaten en zout
Lunch uit Keukenkronieken:
Geroosterde pompoensoep met paddenstoelen en gember
- Ingrediënten:
- flespompoen, gemberwortel, gerookt paprikapoeder, groentenbouillon, kastanjechampignon, paprikapoeder zoet, sjalotten en zure room
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Kippenvleugeltjes met kokosroom
- Ingrediënten:
- brood, kikkererwten, kip, korianderblaadjes, paprika, plat brood, rijst, tomaten, zout en zoute citroen
Recept uit Keukendagboek 2:
Mograbieh
- Ingrediënten:
- citroen, citroenrasp, couscous, boter, kaneelstokje, kaneelstokje, mograbieh, peper, room en varkensvlees
Diner / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Ovengebakken kikkererwtenballen
- Ingrediënten:
- bieslook, cannellinibonen, garam masala, gedroogde chilivlokken, kikkererwten, munt, paprikapoeder, peterselie, sinaasappel, waterkers en yoghurt
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Gekristalliseerde rozenblaadjes
Recept uit Keukendagboek 2:
Gegrilde aubergine, geroosterde-knoflookroom
- Ingrediënten:
- aubergines en melk
Recept uit Keukendagboek 2:
Nigels chocolade-bananencake met basterdsuiker
- Ingrediënten:
- bakpoeder, bloem, boter, boterham, brood, broodjes, cake, chutney, eend, groenten, kool, mayonaise, merg, olie, paddenstoelen, suiker, vlees en vleesresten
Recept uit Keukendagboek 2:
Een spinazietaart met zalm
- Ingrediënten:
- arachideolie, deeg, dille, eieren, koekjes, komkommer, spinazie, taart, taartbodem, yoghurt en zalm
Recept uit Keukendagboek 2:
Krabkoekjes met koriander
- Ingrediënten:
- chilipeper, koriander, plantaardige olie, witbrood, zout en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Plat brood met lamsvlees en paddenstoelen
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bosui, boter, brood, chilivlokken, chorizo, dragonblaadjes, walnoten, granaatappelpitten, groene olijven, kip, knoflook, munt, olijven, omelet, paddenstoelen, peterselie, pijnboompitten, slabladeren, sojasaus, spek, uien, uitjes, witlof, worst, yoghurt, zout en zout en peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Geroosterde aardperen
- Ingrediënten:
- aardperen, bier, bruine suiker, chutney, citroen, gevogelte, jeneverbessen, kool, kruidnagels, olijfolie, ui, vlees, vogels, wild, wittewijnazijn, zure appel en zuurkool
Recept uit Keukendagboek 2:
Viscurry met tamarinde
- Ingrediënten:
- rawits en rijst
Recept uit Keukendagboek 2:
Appel-kweeperentaart
- Ingrediënten:
- appels, bloem, boter, broodkruim, deeg, ei, fruit, kweeperen, rundvlees, siroop, suiker, taart en taartbodem
Recept uit Keukendagboek 2:
Drie-in-de-pan met mincemeat
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bouillon, curry, koekjes, mincemeat, specerijen, tamarinde en vis
Recept uit Keukendagboek 2:
Een salade van pruimen, linzen en coppa
- Ingrediënten:
- bosuien, chilipeper, coppa, knoflook, linzen, olijfolie, patrijzen, sla en toast
Diner / voorgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Komkommersalade met venkel en ricotta
- Ingrediënten:
- avocado, balsamicoazijn, citroensap, dille, kiemgroente, komkommer, olijfolie, ricotta, venkel en zonnebloemolie
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Gebraden lamsvlees met daslookboter
- Ingrediënten:
- bitter, boerenboter, boter, citroenen, citroenijs, curry, daslook, eieren, kardemom, kippen, lemoncurd, marmelade, olie, pasta, slagroom, zout en zwarte peper
Diner / nagerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Gepocheerde appels met gember en steranijs
- Ingrediënten:
- appelsap, citroen, geconfijte gember, gembersiroop, kristalsuiker, moesqppels en steranijs
Recept uit Keukendagboek 2:
Opgebakken ham en witte kool
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, boter, jeneverbessen, kool, kruidnagels, peterselie, suiker en zout en peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Limabonen met mosterd en tomaat
- Ingrediënten:
- boter, knoflook, olijfolie, suiker, uien en zout en peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Een ceviche van zeebaars en passievruchten
- Ingrediënten:
- limoenen, merg, passievruchten, pitten, sinaasappel, stroop, vanillestokje, vis en zeebaarsfilets
Recept uit Keukendagboek 2:
Courgettes met geitenkaas en toast
- Ingrediënten:
- basilicum, bessen, citroen, dressing, frambozen, kwetsen, olijfolie, boterham, zout en zout
Lunch uit Greenfeast 50x snel & vega:
Canneloni met asperges
- Ingrediënten:
- bechamelsaus, groene asperges, lasagnevellen, olijfolie en parmezaanse kaas
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Een pruimensorbet
- Ingrediënten:
- citroen en suikersiroop
Recept uit Keukendagboek 2:
Nog een verfrissend winters dessert
- Ingrediënten:
- bitter, fruit, granaatappel, koekjes en pitten
Recept uit Keukendagboek 2:
Worstjes en aardappels met gebakken ei
- Ingrediënten:
- asperges, bladerdeeg, bloemen, boter, bouillon, deeg, dille, eieren, boter, kip, water, olie, parmezaanse kaas, room, tarwekorrels, vet en zout en peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Chowder met gerookte schelvis, mosselen en prei
- Ingrediënten:
- azijn, biet, bloemkool, bosui, bosuien, boter, citroenzuur, dille, frambozen, geitenkaas, groente, groenten, knol, koolraap, melk, pastinaken, peperkorrels, prei, prei, rode biet, specerijen, spek, vis, yoghurt, zalm, zout en zoute haring
Recept uit Keukendagboek 2:
Kippenvleugels met tijm en knoflook
- Ingrediënten:
- citroen, groenten, kippenvleugels, kokkels, marinade, puree, rauwe ham, schaal- en schelpdieren, scheermessen, schelpdieren, zout en zuring
Recept uit Keukendagboek 2:
Herfstkleurige bonenchutney
- Ingrediënten:
- aardappels, bonen, chutney, ciderazijn, mosterdpoeder, moutazijn, pasta, preien, suiker, taart, uien, water en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Courgette-ricottataart
- Ingrediënten:
- aardappels, aubergine, basilicum, courgette, deeg, fettuccine, gnocchi, groenten, inktvis, kaas, kipgehakt, knoflook, parmezaanse kaas, pasta, penne, peperkorrels, pesto, ricotta, spinazie, taart, tomaat, tomaten, tomatensaus, ui, vlees, zout en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Passend voedsel
- Ingrediënten:
- conchiglie en room
Recept uit Keukendagboek 2:
Preitaartjes met kaas
- Ingrediënten:
- bladerdeeg, bramen, deeg, ei, ijs, kaas en ei
Recept uit Keukendagboek 2:
Gebraden kip, rijst met kruiden en asperges
- Ingrediënten:
- asperges, bosuien, citroenolie, zout, kip, water, munt, peterselie, rijst en zuring
Recept uit Keukendagboek 2:
Couscous met abrikozen
- Ingrediënten:
- abrikozen, boter, bouillon, brood, broodje, citroen, citroensap, couscous, harissapasta, groentebouillon, lever, mayonaise, olie, olijfolie, pasta, peterselie, toast, uien, zout en zuurdesembrood
Recept uit Keukendagboek 2:
Een kleine bruine stoofpot van paddenstoelen en spelt
- Ingrediënten:
- abrikozen, chilivlokken, citroenrasp, couscous, gedroogde paddenstoelen, gemalen korianderzaad, gerst, boter, granen, haas, kaneelstokje, knoflook, water, komijnzaad, rozijnen, schenkel, specerijen, spelt, ui, uien, vijgen, vlees, weidechampignons en zout en peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Aardappel-pastinaakkroketten
- Ingrediënten:
- aardappels, kip, kroketten, olie, pastinaken, rijst en tarwe
Recept uit Keukendagboek 2:
Chorizo met kool en rivierkreeftjes
- Ingrediënten:
- boter, brood, broodjes, garnalen, gember, knoflook, savooiekool, sojasaus, suiker en vissaus
Diner / nagerecht / dessert uit Greenfeast 50x snel & vega:
Geglaceerde marmercake
- Ingrediënten:
- boter, eieren, poedersuiker, rietsuiker, sinaasappel, sinaasappelmarmelade, sinaasappelsap en zelfrijzend bakmeel
Diner / nagerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Gegrilde vijgen met marsale
- Ingrediënten:
- honing, marsala en vijgen
Recept uit Keukendagboek 2:
Boerenkool met chorizo en amandelen
- Ingrediënten:
- chorizo, knoflook, kool, olie, pancetta, bacon, vet, zachte chorizo en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Zeebaars met rozemarijn en kappertjes
- Ingrediënten:
- brood, citroen, citroensap, dressing, kappertjes, citroen, olijfolie, roggebrood, ui, peper en vis
Recept uit Keukendagboek 2:
Hartige appelcrumble
- Ingrediënten:
- appels, bloedworst, boter, broodkruim, parmezaanse kaas en tijmblaadjes
Recept uit Keukendagboek 2:
Haringen, zure room, geroosterd roggebrood
- Ingrediënten:
- haring, komkommer, rode ui, specerijen, ui, vis, wittewijnazijn en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Ibéricoham, tuinbonen
- Ingrediënten:
- bonen, dressing, kaas en tuinbonen
Recept uit Keukendagboek 2:
Lamsschenkels met zwartoogboontjes
- Ingrediënten:
- bloem, bonen, bot, bouillon, water, olijfolie, vlees, water en zout en peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Chocoladetaart met geroosterde noten
- Ingrediënten:
- bloem, bot, boter, chocola, deeg, eidooier, eidooier, eiwitten, koffie, kool, lende, maïskorrels, noten, paddenstoelen, suiker, water en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Een simpele perentaart
- Ingrediënten:
- bloem, deeg, engelwortel, kruiden, lavendel, melk, peren, taart, taartbodem, tijm, viooltjes, wortels, zout en zuring
Recept uit Keukendagboek 2:
Een risotto met peterselie en parmezaanchips
- Ingrediënten:
- boter, bouillon, witte wijn, groente, kaas, kalkoen, parmezaanse kaas, peren, rijst en risotto
Recept uit Keukendagboek 2:
Kippenlevers, kastanjechampignons en toast
- Ingrediënten:
- kippenlevers, paddenstoelen, pruimen, spek, suiker, taart, witte wijn, zout en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Pruimen-(of reine claude)amandeltaart
- Ingrediënten:
- abrikozen, deeg, gember, komkommer, limoen, taart, tonijn, vijgen en wortel
Lunch uit Greenfeast 50x snel & vega:
Zoete aardappelsoep, aardappelschillen en kokos
- Ingrediënten:
- arachideolie, kokos geraspt, kokosmelk en zoete aardappel
- Soort:
- soep/bouillon / vegetarisch
Bijgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Witlof met druiven, honing en mosterd
- Ingrediënten:
- boter, druiven, grove mosterd, honing en witlof
- Soort:
- vegetarisch
Lunch uit Greenfeast 50x snel & vega:
Bruschetta met tomaten caesarsalade
- Ingrediënten:
- ciabatta, dijonmosterd, eierdooier, knoflook, olijfolie, romainesla, tomaten en wittewijnazijn
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
In spek verpakte zalm
- Ingrediënten:
- aardappelpuree, boter, olijfolie, paddenstoelen, peterselie, spek, room, spek, steak, vis, zalm, zout, zout en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
IJstaart met bramen
- Ingrediënten:
- ansjovis, bloemen, courgette, groente, koekjes, pistachenoten, rozemarijn, taart, water, wortels en zwarte bessen
Recept uit Keukendagboek 2:
Gerookte schelvis met aardappel en spek
- Ingrediënten:
- aardappels, bruine suiker, gerookte schelvis, gestoomde pudding, olie, pruimen, room, sherry en spek
Diner / nagerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Kersencrumble met amandelen
- Ingrediënten:
- amandelmeel, amandelschaafsel, bloem, boter, citroensap, kersen, kristalsuiker, maïzena, slagroom, suiker en water
Recept uit Keukendagboek 2:
Trifle met mincemeat en sinaasappel
- Ingrediënten:
- aardappels, appel, beslag, blanke amandelen, boter, citroenen, cognac, custardvla, dadels, dille, gans, gekonfijte sinaasappelschil, gerookte zalm, kaneel, water, kool, kweeperen, madera, pistachenoga, pudding, rodekool, room, sinaasappel, sinaasappels, suiker, taart, toast, vla en zalm
Recept uit Keukendagboek 2:
De lekkerste sandwich. Ooit
- Ingrediënten:
- basilicum, boter, brood, dragon, mayonaise, peterselie, taleggiokaas, zalmfilets en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Tomaten-pompoensoep met cannellinibonen
- Ingrediënten:
- bonen, gedroogde bonen, groenten, knoflook, oestersaus, varkensvlees, water en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Een kwarktaart voor Kerstmis
- Ingrediënten:
- kwark, rozijnen, sterke zwarte koffie en vanille
Recept uit Keukendagboek 2:
Gegrilde vijgen met marsala
- Ingrediënten:
- curry, honing, indiaas brood, marsala, pruimen, rijst, tamarindepasta en vijgen
Recept uit Keukendagboek 2:
Broodjes met pulled pork en wortelsalade met galangal
- Ingrediënten:
- gemberwortel en vlees
Recept uit Keukendagboek 2:
Zalmsoep
- Ingrediënten:
- aardappels, anijssterren, augurk, augurk, bloemkool, boter, citroensap, dille, gember, water, koolraap, olie, prei, rode chilipeper, knoflook, ui, varkensgehakt, verjus, vissaus, water, wittewijnazijn, yoghurt, zalm, zout en zure room
Recept uit Keukendagboek 2:
Een risotto van gerookte kabeljauw en spinazie
- Ingrediënten:
- arboriorijst, boter, bouillon, gerst, witte wijn, kabeljauw, rijst, risotto, spelt, spinazie, ui, vis, zilvervliesrijst en zout en peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Langzaam gestoofd konijn met kruiden
- Ingrediënten:
- bot, boter, dragonblaadjes, room, uien en vlees
Recept uit Keukendagboek 2:
Linzen-spinaziepastei
- Ingrediënten:
- groenten, knoflook, linzen, olie, paddenstoelen, spinazie, uien en water
Recept uit Keukendagboek 2:
Een hartige taart met kip en prei
- Ingrediënten:
- boter, deeg, ei, kip, ei, melk, parmezaanse kaas, spek, ui en melk
Recept uit Keukendagboek 2:
Geroosterde pruimen, gin en jeneverbessen
- Ingrediënten:
- barbecuesaus, bosuitjes, boter, entrecote, jam, olie, pruimen, slagroom, suiker en knoflook
Recept uit Keukendagboek 2:
Pure chocoladeflikken met rozenblaadjes
- Ingrediënten:
- amandelen, chocola, citroentijm, pistaches, kaas, parmezaanse kaas, rozenblaadjes, suiker, varkensvlees, water, zeezoutvlokken en zure appels
Recept uit Keukendagboek 2:
Warme auberginetaartjes
- Ingrediënten:
- ansjovisfilets, aubergine, belegen cheddar, deeg, goudse, ui, kappertjes, olie, olijven, parmezaanse kaas, ree en ui
Recept uit Keukendagboek 2:
Perencrumble met chocola en havervlokken
- Ingrediënten:
- boter, havermoutvlokken, peren, suiker en water
Recept uit Keukendagboek 2:
Ovenaardappels, rillettes en rozemarijn
- Ingrediënten:
- aardappels, bladerdeeg, bloem, bosuitjes, bot, boter, curry, deeg, kaneel, pompoen, taart, zeezout, zout en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Een zoete kersensalade
- Ingrediënten:
- doperwten, dragon, kersen, oregano, slagroom, suiker, venkel, verbena en vlierbloesemsiroop
Recept uit Keukendagboek 2:
Gekruide linzen, muntlabne
- Ingrediënten:
- olijfolie, geelwortelpoeder, ham, kaas, koolzaadolie, labne, laos, linzen, masala, munt, puree, rode chilipeper, varken, water en yoghurt
Recept uit Keukendagboek 2:
Een perzikvlaai met citroendeeg
- Ingrediënten:
- brooddeeg, citroen, citroentijm, groene kruiden, kervel, koriander, lamsvlees, maïzena, marinade, olie, olijfolie, roggebrood, sinaasappel, knoflook, tijm, roomkaas, vlees en zwarte peperkorrels
Recept uit Keukendagboek 2:
Vijgenbrood met hazelnoten voor bij de kaas
- Ingrediënten:
- deeg, gist, meel, stroop en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Ham met aardperen en peterseliesaus
- Ingrediënten:
- aardappel, aardperen, boter, citroensap, ham, laurierbladeren, peperkorrels, tijm, uien, vlees en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Een hete zalm voor Kerstmis
- Ingrediënten:
- deeg, ei en zalm
Recept uit Keukendagboek 2:
Kippensoep met noedels
- Ingrediënten:
- aardperen, basilicum, kaneelstokje, ham, kers, noedels, ontbijtspek en peterselie
Recept uit Keukendagboek 2:
Voorjaarskip met daslook
- Ingrediënten:
- boter, citroen, jus, kip, knoflook, knoflooktenen, mosselen, spinazie, witte vermout en witte wijn
Recept uit Keukendagboek 2:
Inktvis uit de oven met chili-tomatensaus
- Ingrediënten:
- azijn, bonen, citroen, citroenrasp, doperwten, grof zout, kurkuma, mosterdzaad, moutazijn, olijfolie, peterselie, pronkbonen, rode chilipeper, sjalot, tomaten, vleestomaten, vruchten, zalm, zout, zout en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Rabarber met butterscotchsaus
- Ingrediënten:
- basterdsuiker, rabarber en siroop
Recept uit Keukendagboek 2:
Een brandnetelrabbit
- Ingrediënten:
- boterham, brandnetels, brood, daslook, groene groente, kaas, mosterd en olie
Recept uit Keukendagboek 2:
Appelmoes met vlierbessen als ontbijt
- Ingrediënten:
- appelmoes, suiker en yoghurt
Lunch uit Greenfeast 50x snel & vega:
Ricotta kruidenkoekjes
- Ingrediënten:
- avocado, bieslook, bloem, boter, citroen, eieren, kervel, kiemgroente, olijfolie, peterselie en ricotta
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Kip met dragonmayonaise
- Ingrediënten:
- citroensap, doperwtenscheuten, eidooier, kip, mayonaise, mayonaise en zout en peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Een abrikozen-kruimelcake
- Ingrediënten:
- abrikozen, appelmoes, appels, bakmeel, bloem, boter, cakebeslag, eieren, gemalen amandelen, amandel, havermoutvlokken, kaneel, rietsuiker, suiker en water
Recept uit Keukendagboek 2:
Geroosterde knolgroenten met vincotto
- Ingrediënten:
- aardperen, boter, broodje, citroensap, dressing, groenten, kruiden, maggi, olie, olijven, sla, steak, tijm, knoflook, varkensvlees, verjus, vlees, walnoten, water en zout en peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Pure passie
- Ingrediënten:
- fruit, passievruchten en vruchten
Recept uit Keukendagboek 2:
Konijn met dragon
- Ingrediënten:
- bloem, bot, boter, dragon, gekruide bloem, konijn, peterselie, room, uien, vlees, witte wijn en zout en peper
Diner / lunch / hoofdgerecht uit Keukenkronieken:
Snelle bonensoep met pancetta en spaghetti
- Ingrediënten:
- cannellinibonen, kippenbouillon, knoflook, pacetta, peterselie, spaghetti en tomatenblokjes
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Keukendagboek 2:
Een salade met krab, avocado en limoen
- Ingrediënten:
- aardbeienijs, olijfolie, bloem, bloemen, bosuitjes, chilipeper, chocoladecake, krab, krabvlees, limoen, limoensap, nutella, olie, olijfolie, rode chilipeper, rozenblaadjes, rozenwater, boterham, stroop, suiker, toast, wasabipasta en zout
Diner / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Courgettegratin
- Ingrediënten:
- bechamelsaus, boter, champignons, courgette, mozzarella, olie en parmezaanse kaas
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Een bol verse knoflook
- Ingrediënten:
- artisjokken, doperwten, kip, knoflook, kool, marinade en rozemarijn
Recept uit Keukendagboek 2:
Parmezaan raspen
- Ingrediënten:
- kaas, paneer, parmezaanse kaas en pasta
Recept uit Keukendagboek 2:
Chocoladecake met kwetsen
- Ingrediënten:
- boter, boter, chocola, fruit, water, pitten, pruimen, puree, taart en water
Recept uit Keukendagboek 2:
Kruisbessen-crumblecake
- Ingrediënten:
- abrikozen, ale, beslag, bloem, boter, cake, deeg, eieren, fruit, kruisbessen, lamsvlees, marinade, parelhoen, rozemarijn, suiker en vruchten
Recept uit Keukendagboek 2:
Spruitjes, spek en amandelen
- Ingrediënten:
- boter, parmezaanse kaas, rozemarijn, spek, spruitjes, vet en vogels
Recept uit Keukendagboek 2:
Tomaten-vissoep
- Ingrediënten:
- knoflook, olijfolie, oost-indische kers, paddenstoelen, sojasaus, uien, venkel, water, worst en zout en peper
Bijgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Hete zoete pompoen uit de oven
- Ingrediënten:
- boter, gember, koriander, limoen, pompoen, rode chilipeper, suiker, vissaus vegetarisch en water
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Een grove terrine van varkensvlees en gedroogde vruchten
- Ingrediënten:
- amandelspijs, biet, bietensap, cake, citroen, citroenschil, cognac, foelie, hazelnoten, kruiden, lever, roze peperkorrels, sinaasappel, spek, tijm, varkensgehakt, versgemalen zwarte peper, vis, vruchten, water, wijnbladeren, zalm en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Een roerstok, wat haver en een mooie kom
- Ingrediënten:
- ahornsiroop, bot, bouillon, cannellinibonen, cider, haver, havermout, melk, ossenstaart, suiker, vlees, water, wijn, zout en zwarte bessen
Diner / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Geroosterde pompoen met dukkah en granaatappel
- Ingrediënten:
- flespompoen, gedroogde tijm, granaatappel, hennepzaad, komijnzaad, korianderzaad, nigellazaad, olijfolie, pistachenoten, pompoenpitten, zonnebloempitten en zout
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Geroosterde varkensbuik met granaatappelmelasse
- Ingrediënten:
- bot, citrusvruchten, granaatappelmelasse, knoflook, steranijs, varkensbuik, vlees, zalm en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Citroentaart
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bulgur, couscous, deeg, eidooier, eidooier, granen, parelgort, room, sinaasappelschil, spek, ui en water
Diner / hoofdgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Paddenstoelenlasagne met pestosaus
- Ingrediënten:
- basilicumbladeren, bechamelsaus, boter, gedroogde porcini, kastanjechampignons, lasagne, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, slagroom en uien
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Kip, olijven en citroen
- Ingrediënten:
- aal, citroen, kip, koriander, olijven, pasta, olijfolie, suiker, water en zout en peper
Recept uit Keukendagboek 2:
‘Cassoulet’ van limabonen
- Ingrediënten:
- chorizo, citroen, grapefruits, olie, pitten, poedersuiker, saucijs, tomaten en tomatenpassata
Recept uit Keukendagboek 2:
Zalmkoekjes met dille
- Ingrediënten:
- asperges, dille, kappertjes, rijst, vis, zalm, zuring en zwarte peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Zweedse inspiratie
- Ingrediënten:
- aalbessenjam, bessen, boter, brood, currypasta, garnalen, hart, olijfolie, paprikapoeder, pastinaken, puree, rodekool, spruitjes, water en wrap
Recept uit Keukendagboek 2:
Kippenvleugels met pittige saus
- Ingrediënten:
- basilicum, bot, chilipepers, fettuccine, gember, groene olijfolie, kip, klei, limoenen, limoensap, marinade, olie, oregano, paarse olijven, pesto, rozemarijn, sojasaus, tijm, tomaten en water
Recept uit Keukendagboek 2:
Gegrild lamsvlees met citroenharissa
- Ingrediënten:
- azijn, bot, citroenschil, custard, eieren, gemalen amandelen, ingemaakte citroen, jam, knoflook, komijnzaad, lamsvlees, munt, pepers, pitten, pruimen, rode paprika, rundvlees, specerijen, steaks, taart, tomatenpuree en zeezout
Recept uit Keukendagboek 2:
Pannenkoeken met appel-vlierbessenmoes
- Ingrediënten:
- beslag, boter, eidooier, boter, pannenkoeken en vet
Recept uit Keukendagboek 2:
Varkensvlees in melk met laurier
- Ingrediënten:
- citroen, knoflooktenen, melk, olie, varkensvlees, vet, vlees en zout en peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Chocolade-hazelnootgebak
- Ingrediënten:
- glazuur, noten, nutella, olie, pudding, room, suiker en zout
Bijgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Courgettekoekjes met dille en feta
- Ingrediënten:
- bloem, bosuien, courgette, dille, ei, feta, knoflook en olijfolie
- Soort:
- vegetarisch / chutney
Recept uit Keukendagboek 2:
Bospeen, kruidensaus
- Ingrediënten:
- basilicum, boter, entrecotes, water, olie, peterselie, sjalot, steak, steaks, vet, vlees, wortels en zout
Recept uit Keukendagboek 2:
Reine claudes uit de oven en gesuikerde amandelen
- Ingrediënten:
- aalbessen, amandelen, custard, eend, fruit, kwetsen, pruimen, pure chocolade, roomijs, suiker en witte wijn
Recept uit Keukendagboek 2:
Amandelcakejes met marsepein en bessen
- Ingrediënten:
- bosbessen, boter, poedersuiker en suiker
Recept uit Keukendagboek 2:
Aspergetaart met citroen en crème fraîche
- Ingrediënten:
- aardbeien, asperges, citroen, deeg, parmezaanse kaas, peper, slagroom en wortel
Recept uit Keukendagboek 2:
Een nieuwe krabsalade
- Ingrediënten:
- citroen en krab
Recept uit Keukendagboek 2:
Courgettebeignets met tomaten-rozemarijnsaus
- Ingrediënten:
- ansjovisfilets, beignets, beslag, bloem, dressing, eiwit, olie, olijfolie, pasta, rozemarijn en water
Recept uit Keukendagboek 2:
Een donkere, kleverige vruchtenchutney
- Ingrediënten:
- deeg en kippenpastei
Recept uit Keukendagboek 2:
Aardappelpastei met poon en basilicum
- Ingrediënten:
- aardappels, augurk, basilicum, ui, kappertjes, mosterd, olie, room, spek, treviso, vis, zout en zout en peper
Recept uit Keukendagboek 2:
Kwarktaart met mincemeat
- Ingrediënten:
- boter, bruine suiker, chocola, cognac, eidooier, eieren, gedroogde pruimen, koekjes, madera, mincemeat, paddenstoelen, pruimedanten, room, sinaasappel, sinaasappelrasp, suiker, taart, vanille, varkensvlees en vlees
Diner / voorgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Soep van groene groenten
- Ingrediënten:
- arachideolie, asperges, citroengras, doperwten, geelwortelpoeder, gemberwortel, groene chilipeper, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, koriandersteeltjes, korianderzaad, limoensap, sojasaus, suiker, tuinbonen, vissaus vegetarisch, voorjaarskool en witte peperkorrels
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Salade van gebraden lamsvlees en tomaten
- Ingrediënten:
- basilicum, bot, broccoli, citroen, dressing, lamsvlees, olie, ossenstaart, rijst, tamarindepasta, vet, vissaus, vlees, zout en zout en peper
Bijgerecht uit Greenfeast 50x snel & vega:
Auberginetaart met tijm en feta
- Ingrediënten:
- aubergine, bladerdeeg, ei, feta, knoflook, olijfolie en tijm
- Soort:
- vegetarisch
Recept uit Keukendagboek 2:
Bietenbeignets met gravlax
- Ingrediënten:
- beignets, bieten, bloem, chilipeper, ei, gerookte zalm, pijnboompitten, granaatappelpitten, lamsgehakt, munt, peper en ui
Recept uit Keukendagboek 2:
Een pastei met paddenstoelen en spinazie
- Ingrediënten:
- bloem, boter, citroen, deeg, gerookte heilbot, groente, grof zeezout, ei, paddenstoelen, parmezaanse kaas, rode biet, shiitakes, spinazie, taartbodem, water en zalm
Recept uit Keukendagboek 2:
Een grote, handige stoofpan
- Ingrediënten:
- bonen, hart, mandarijnen en tomaten
Recept uit Keukendagboek 2:
Wintersalade met augurken en mosterd
- Ingrediënten:
- amandelen, amandelspijs, appels, augurk, bessen, bloemkool, cashewnoten, chocola, dressing, ei, eidooier, fijne kristalsuiker, frisee, kappertjes, marsepein, oranjebloesemwater, perziken, pinda’s, poedersuiker, suiker, witlof, wortels en zout
Lunch uit Greenfeast 50x snel & vega:
Focaccia met geitenkaas en vijgen
- Ingrediënten:
- focaccia, geitenkaas, honing, rozemarijn en vijgen
- Soort:
- vegetarisch