Jacques Meerman

We hebben 6 boeken van Jacques Meerman waarvan 2 boeken mét recepten.

Meld u gratis aan!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Jacques Meerman? Registreren is gratis!

Boeken van Jacques Meerman

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Jacques Meerman

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / buffet / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Sipelsop (Friese uiensoep)

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, brood, ei, friese nagelkaas, kaas, nootmuskaat, peper, tijm, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:

Karnemelk-citroenpudding met bessensaus

Ingrediënten:
boerenkarnemelk, citroenrasp, citroensap, gelatine, slagroom, suikerwater, witte basterdsuiker en zwartebessensap

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:

Rabarbercompote

Ingrediënten:
aardbeien, crème de cassis, fraise des bois-likeur, jonge rabarber, kristalsuiker, sinaasappelschil en vanillestokje

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Mucallak

Ingrediënten:
boter, kaneel, lamsreuzel, olie, peper, verse kaas, zout en zuiglam

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Ibrahimiyya

Ingrediënten:
amandelpoeder, azijn, druivensap, galanga, gehakt, gember, kaneel, korianderzaad, mastiek, peper, rozenwater, suiker, ui, vlees, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Iraaks
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Ioncada

Ingrediënten:
melk en stremsel

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Levantijnse tharid van sommige christenen

Ingrediënten:
boter, brood, ei, galanga, gedroogde specerijen, gerookt vlees, kaas, cassia, korianderblaadjes, korianderzaad, ontkiemde tuinbonen, snijbiet, ui, vlees, wijnruit, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Arabisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Bithynische garos

Ingrediënten:
allec, ansjovis, horsmakreel, makrelen, oude wijn, picarellen en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
saus / vis
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Hieltjes met perenbliksem

Ingrediënten:
aardappel, boter, kalfsfond, kalfsjus, kaneelstokje, knoflook, laurier, lichtgerookt mager spek, melk, olijfolie, stoofperen, suiker, tomatenpuree, tomatensap, ui, varkensschenkel, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Neêrlands roem:

Snorrepotsje met pastinaakpuree

Ingrediënten:
aardappel, azijn, boter, kalfsfond, kalfsjus, kalfsstoofvlees, kruidkoek, melk, pastinaak, sjalot, slagroom, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Recept van ar-Razi, kalfsstoof voor zieken

Ingrediënten:
azijn, bladselderij, cedraatblad, citroenblad, kalfsbeenmerg, kalfsborst, kalfshals, kalfsmaag, kalfsorganen, kalfsschouder, kalfsvet, kaneel, komijn, korianderzaad, munt, olie, peper, saffraan, ui, wijnruit, witbroodkruim en zout

Keuken:
Mediterraans / Iraans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

De derde soort bloemkool

Ingrediënten:
bloemkool, knoflook, olijfolie, pistachenoten, wijnruit en yoghurt

Keuken:
Mediterraans / Syrisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / nagerecht uit Neêrlands roem:

Griesmeelpudding

Ingrediënten:
eidooier, eiwit, griesmeel, melk, roomboter, sinaasappel, slagroom, suiker, suikerwater, vanillestokje en zwartebessensap

Keuken:
Hollands
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Krabmousse met gemarineerde tomaten

Ingrediënten:
augurk, balsamicoazijn, bieslook, bladpeterselie, citroensap, crème fraîche, dille, dragon, gedroogde oregano, gelatine, gladde mosterd, kappertjes, kervel, ketjap, knoflook, kristalsuiker, mayonaise, noordzeekrabvlees, olijfolie, poedersuiker, romatomaat, slagroom, sojaolie, tomatenketchup, visfond, vleestomaat en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Alle recepten van Jacques Meerman