Jacques Meerman

We hebben 6 boeken van Jacques Meerman waarvan 2 boeken mét recepten.

Meld u gratis aan!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Jacques Meerman? Registreren is gratis!

Boeken van Jacques Meerman

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Jacques Meerman

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Tharid die ze in Ifruqiyya fatir noemen

Ingrediënten:
amandelen, boter, eidooier, kaneel, kippenvlees, korianderzaad, lamsvlees, olie, olijven, peper, ui, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Naranjiyya (vlees met sinaasappel)

Ingrediënten:
bittere sinaasappel, gedroogde munt, gember, kaneelstokjes, komijn, korianderzaad, mastiek, munt, peper, saffloerzaad, vet vlees, water, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Arabisch
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Nederlandse antipasti

Ingrediënten:
amsterdamse uitjes, amsterdams zuur, augurk, boerenleverworst, boerenmetworst, droge livarworst, gare rookworst, gerookte amsterdamse osseworst, nagelhout, piccalilly, runderrookvlees, sjink, zaanse mosterd en zure zult

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Mucallak

Ingrediënten:
boter, kaneel, lamsreuzel, olie, peper, verse kaas, zout en zuiglam

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Schapenvlees voor slaven

Ingrediënten:
broodkruim, citroenblad, ei, fijne specerijen, gehakt, karwij, knoflook, korianderzaad, murri naqi, olie, peper, schapendarm, schapenvlees, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Arabisch
Soort:
schapenvlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Narcissenrijst

Ingrediënten:
azijn, ei, korianderzaad, olie, peper, rijst, saffraan, schapenvlees, water, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
schapenvlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Tarfist uit Fez

Ingrediënten:
amandelen, boter, broodkruim, honing, kaneel, kruiden, kruidnagel, saffraan, spijknardus, suiker en water

Keuken:
Mediterraans / Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Saraceense saus

Ingrediënten:
amandelen, galanga, gember, kaneel, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat, paradijskorrels, rozijnen en verjus

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Gevulde kapoen

Ingrediënten:
buikspek, ei, gezouten varkensvlees, kapoen, reuzel, saffraan, schapenvlees, specerijen, varkensvlees en verjus

Keuken:
Mediterraans / Catalaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Murri

Ingrediënten:
bedorven gerst, kaneel, kruiden, saffraan, tarwemeel, vijgenbladeren, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
condiment
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Sambusak in Perzische stijl

Ingrediënten:
azijnsaus, gehakt, mosterdsaus, olijfolie, pastadeeg, sesamolie en specerijen

Keuken:
Mediterraans / Iraans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Levantijnse tharid van sommige christenen

Ingrediënten:
boter, brood, ei, galanga, gedroogde specerijen, gerookt vlees, kaas, cassia, korianderblaadjes, korianderzaad, ontkiemde tuinbonen, snijbiet, ui, vlees, wijnruit, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Arabisch
Alle recepten van Jacques Meerman