- De Zilveren Lepel

De Zilveren Lepel

Een boek van

We hebben 2075 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals De Zilveren Lepel, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Zeg je Italiaans koken, dan zeg je De Zilveren Lepel.

Het is dé bijbel van de authentieke Italiaanse keuken. In Italië wordt De Zilveren Lepel al meer dan zestig jaar verkocht en van generatie op generatie doorgegeven. Dit standaardwerk wordt steeds bijgewerkt, zodat zowel beginnende als gevorderde koks echt Italiaans kunnen koken.

Deze herziene editie van De Zilveren Lepel telt meer dan 2.000 eenvoudige en originele recepten. Uiteraard met uitgebreide uitleg over kooktermen en keukengerei en een register waarin gezocht kan worden op ingrediënt, menugang en de Italiaanse en Nederlandse receptnamen. Dit is het enige boek dat de liefhebber van Italiaans koken nodig heeft!

'Hoeveel nieuwe kookboeken ik ook binnenkrijg, er zijn er altijd een paar die ik blijf openslaan, hoe lang is ze ook al heb.De Zilveren Lepel, hét naslagwerk van de Italiaanse keuken, is zo'n kookboek.' Sam de Voogt - NRC

'Het is de afgelopen week de keuken nog niet uit geweest, en ik betwijfel of het de boekenkast ooit gaat halen.' Janneke Vreugdenhil, NRC.next

'De bijbel van de Italiaanse keuken.' Foodies


Aantekeningen bij dit boek

Ansjovis met mascarpone

- bijna 2 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit De Zilveren Lepel

Een greep uit de 2075 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Vincisgrassi

Ingrediënten:
00-bloem, bechamelsaus, bloem, boter, droge marsala, ei, fijn griesmeel, gedroogde paddenstoelen, kipfilet, kippenbouillon, kippenlever, marsala, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, ui, vin santo, zout, zwarte truffel en zwezerik

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte / pastei / orgaanvlees / feestdagen / ovenschotel
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht uit De Zilveren Lepel:

Panna cotta

Ingrediënten:
bladgelatine, fijne kristalsuiker, hazelnotensaus, melk, neutrale olie, slagroom en vanillestokje

Keuken:
Italiaans
Soort:
schuim/mousse/gelei / pudding / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Paprikarolletjes - peperoni arrotolati

Ingrediënten:
citroensap, groene paprika, olijfolie, rode paprika, tomaat, tonijn op olie, verse basilicum, verse chilipepers en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Tartines uit de bakkerij - tartine alla pizzaiola

Ingrediënten:
boter, buffelmozzarella, groene olijven zonder pit, lente-ui, olijfolie, peper, tomaat, verse bladpeterselie, oregano, witbrood en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Gegratineerde paddenstoelen - funghi gratinati

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, eierdooier, gekookte ham, nootmuskaat, paddenstoelen, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, sjalot, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / paddenstoelen
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Ananaskebabs - spiedini all' ananas

Ingrediënten:
bloem, ei, fontana, olijfolie, paneermeel, peper, rauwe ham, rode paprika, ui, verse ananas, verse basilicum, waterkers en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / varkensvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / buffet / nagerecht / bij de koffie uit De Zilveren Lepel:

Sachertorte - torta tipo sacher

Ingrediënten:
abrikozengelei, bloem, boter, chocoladeglazuur, ei, fijne kristalsuiker, pure chocolade en vanillesuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / chocolade
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / nagerecht uit De Zilveren Lepel:

Appels in een nest - mele nel nido

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, frambozenjam, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit / vegetarisch
Toon alle 2075 recepten in dit boek