- Patisserieboek

Patisserieboek

Een boek van

We hebben 96 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Patisserieboek, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Het patisserie college, een gilde waarin tegenwoordig ruim 100 banketbakkers in Nederland zich verenigd hebben, gaf in 1990 het Patisserieboek uit. Een boekje waarin de aangesloten leden favoriete recepten deelden met een groter publiek. In de inleiding wordt een aantal nuttige basisbereidingen uitgelegd.
In de dertig jaren die sindsdien verstreken is ook de banketbakkerij veel veranderd maar desondanks hebben veel recepten de tand des tijds goed doorstaan. Wel veranderde de presentatie. Strakker en moderner en sommige voorbeelden kunnen vandaag de dag echt niet meer. Zie bijvoorbeeld de Zwarte piet taart en -gebakjes.
Waarschuwing:
Bijna alle gerechten kregen van mij het etiket “vegetarisch” mee. Voor zover het gerechten betreft waarin gelatine wordt gebruikt is dat alleen waar als een vegetarisch alternatief voor klassieke gelatine wordt gebruikt.

- meer dan 4 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Patisserieboek

Een greep uit de 96 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Schuimpaddenstoelen

Ingrediënten:
aardbeienconfituur, eiwit, fijne kristalsuiker, glazuur, greinsuiker, roze voedingskleurstof en schiftsuiker

Soort:
snoep / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Clownsboltaart

Ingrediënten:
chocolade, gelatine, ijshoorn, kapseldeeg, marsepein, melk, slagroom, suiker en water

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Zwarte Pietgebakjes

Ingrediënten:
botercrème, cacaopoeder, frangipane, garneerglazuur, hagelslag, harde wenerdeeg, marsepein, melkchocolade, pure chocolade en voedingskleurstof

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Diner / nagerecht uit Patisserieboek:

Diabolo dessert

Ingrediënten:
banketbakkersroom, boter, chocolade, melk, slagroom, suiker en water

Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Kersenschnitte

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, cacaopoeder, ei, gelatine, kersen op siroop, kirschwasser, koud kapselbeslag, schuimstaafjes en slagroom

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Kerstkrans

Ingrediënten:
abrikozenconfituur, amandelen, amandelspijs, bigarreaux, bladerdeeg, citroenrasp, ei, gekonfijte kersen en gekonfijte sinaasappelschil

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

IJsparfait

Ingrediënten:
amandelschaafsel, amaretto, eidooier, eiwit, groene gelatine, slagroom, suiker, verse muntblaadjes en water

Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Kerst-koekkransjes

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bakpoeder, basterdsuiker, boter, citroenrasp, eidooier, kristalsuiker, zeeuwse bloem en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Gevuld speculaashart

Ingrediënten:
amandelen, amandelschaafsel, amandelspijs, bakpoeder, basterdsuiker, boter, ei, eistrijksel, karnemelk, natriumbicarbonaat, speculaaskruiden, water, zeeuwse bloem en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Diner / nagerecht uit Patisserieboek:

Crème bruler

Ingrediënten:
basterdsuiker, chocolaatjes, gelatine, melk, slagroom en water

Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Gateau des fruits

Ingrediënten:
abrikozenconfiture, banketbakkersroom, basterdsuiker, boter, citroenschil, eiwit, patentbloem, schroeischuim en fruit

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Schuimijsjes

Ingrediënten:
eiwit, fijne kristalsuiker, mokka-extract, poedersuiker, vanille en voedingskleurstof

Soort:
snoep / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Appelstroedel

Ingrediënten:
appel, banketbakkersroom, basterdsuiker, beschuitkruim, boter, citroensap, ei, gist, kaneel, kapselkruimels, melk, patentbloem, rozijnen, vanille en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Olifanttaart

Ingrediënten:
botercrème, cacaopoeder, hagelslag, hazelnoten, kapseldeeg, mokka-extract, nogagruis en poedersuiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Sinaasappeltaart

Ingrediënten:
chocoladevlokken, gelatine, grand marnier, kapseldeeg, sinaasappel, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, slagroom en suiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Kindergebakjes

Ingrediënten:
botercrème, cacaopoeder, chocolade, chocoladebakjes, gele voedingskleurstof, harde wenerbakjes, marsepein, oranje voedingskleurstof en vruchtjes

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Luxe kerstkoekjes

Ingrediënten:
botercrème, chocoladehagelslag, chocolade hulstblaadjes, decoratiepilletjes, eiwit, kokos, marsepein en wellingtonspijs

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit  - Patisserieboek

Recept uit Patisserieboek:

Bananensoezen

Ingrediënten:
banaan, banketbakkersroom, boter, ei, fondant, melk, patentbloem, slagroom, water en zout

Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Toon alle 96 recepten in dit boek