Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Eten en zo

eten enzo

Een boek van Janneke Vreugdenhil

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Eten en zo, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Doordeweeks moet er domweg gegeten worden. Gezond, vers, lekker, maar vooral ook snel. Een pasta met chilipepertjes en knoflook, of een stokbroodje met entrecote en mosterdmayo staan binnen een kwartier op tafel. Daar is niets mis mee.

Maar in het weekeinde, wanneer stress en tijd geen rol spelen, is uitgebreid koken juist heerlijk. Dan heb je eindelijk de tijd om na te denken over wat je wilt eten, over waar je de lekkerste spullen kunt halen en over hoe integer die zijn. En dan heb je de rust om – puur voor de lol – je eigen brood te bakken en vrienden uit te nodigen voor een klassieke coq au vin.

Janneke Vreugdenhil schrijft dagelijks in nrc.next over zowel die snelle als die langzamere, aandachtige keuken. Haar beste recepten en mooiste verhalen zijn gebundeld in dit boek. De recepten zijn puur en praktisch – met nuttige informatie en handige boodschappenlijstjes – de verhalen inspirerend, persoonlijk en geestig.

Eten enzo is meer dan een kookboek. Eten enzo staat voor meer koken in minder tijd, en af en toe de tijd nemen om echt te genieten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / voorgerecht uit Eten en zo:

Hete soep van venusschelpjes

Ingrediënten:
knoflook, koriander, limoensap, rode peper, citroengras, thaise vissaus en venusschelpjes

Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Vis met voorjaarsgroente en papillote

Ingrediënten:
citroenschil, dragon, droge witte wijn, peper, prei, roomboter, witvisfilet, wortel en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Tuinbonenpilav

Ingrediënten:
basmatirijst, blanke rozijnen, cashewnoten, dille, gember, groentebouillon, kaneelstokje, olijfolie, roomboter, sjalot en tuinbonen

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Pasta met ballen

Ingrediënten:
ansjovis, ei, tomaat, half-om-halfgehakt, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode wijn en zout

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Eten en zo:

Extra donker sodabrood

Ingrediënten:
bloem, dubbelkoolzure soda, fijn zeezout, karnemelk, roggebloem en volkorenmeel

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Kreeft met mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, fijne mosterd, grof zeezout, kreeft, laurier, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Eten en zo:

Crostini met peer & serranoham

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge-olijfolie, peer, peper, serranoham, vlees en zuurdesembrood

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Gumbo

Ingrediënten:
arachideolie, bleekselderij, bloem, cayennepeper, citroen, groene paprika, knoflook, krabscharen, laurier, okra, peterselie, red snapper, surinaamse rijst, tabasco, tijgergarnalen, tijm, tomaten en witvis

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / nagerecht uit Eten en zo:

3D-tiramisu

Ingrediënten:
cognac, koffie, lange vingers, marsala, mascarpone, poedersuiker, pure chocolade en savoiardi

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / voorgerecht uit Eten en zo:

Aspergesoep met ei en kervel

Ingrediënten:
bloem, crème fraîche, ei, kervel, roomboter, witte asperge, zout en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Buffet / bijgerecht uit Eten en zo:

Aardappelpuree

Ingrediënten:
kruimige aardappel, peper, roomboter en zout

Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Snack of tussendoortje uit Eten en zo:

Ricotta-honingbeignets

Ingrediënten:
arachideolie, bakpoeder, bloem, ei, honing, melk, poedersuiker, ricotta, sinaasappels en zout

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Eten en zo:

De ultieme aardbeientaart

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienlikeur, bloem, ei, fijne suiker, poedersuiker, pure chocolade, roomboterbladerdeeg, slagroom, vanillestokje, vis en volle melk

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding