Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Eten en zo

Een boek van Janneke Vreugdenhil

We hebben 120 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Eten en zo, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Doordeweeks moet er domweg gegeten worden. Gezond, vers, lekker, maar vooral ook snel. Een pasta met chilipepertjes en knoflook, of een stokbroodje met entrecote en mosterdmayo staan binnen een kwartier op tafel. Daar is niets mis mee.

Maar in het weekeinde, wanneer stress en tijd geen rol spelen, is uitgebreid koken juist heerlijk. Dan heb je eindelijk de tijd om na te denken over wat je wilt eten, over waar je de lekkerste spullen kunt halen en over hoe integer die zijn. En dan heb je de rust om “puur voor de lol” je eigen brood te bakken en vrienden uit te nodigen voor een klassieke coq au vin.

De beste recepten en mooiste verhalen die Janneke Vreugdenhil publiceerde in de nrc.next zijn gebundeld in dit boek. De recepten zijn puur en praktisch, met nuttige informatie en handige boodschappenlijstjes. De verhalen zijn inspirerend, persoonlijk en geestig.

Eten enzo is meer dan een kookboek. Eten enzo staat voor meer koken in minder tijd, en af en toe de tijd nemen om echt te genieten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Eten en zo

Een greep uit de 120 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Pasta met ballen

Ingrediënten:
ansjovis, ei, tomaat, half-om-halfgehakt, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode wijn en zout

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Kardemom-viscurry met verse mangorelish

Ingrediënten:
boter, geel mosterdzaad, gember, garnaal, hindoestaanse kerrie masala, kardemompeulen, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, kruidnagel, limoensap, mango, munt, rood pepertje, sjalot, tomaten en witvisfilet

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Risotto met radicchio, mascarpone en pijboompitjes

Ingrediënten:
bleekselderij, kippenbouillon, mascarpone, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, radicchio, risottorijst, rode wijn, roomboter, sjalot, zout en zwarte peper

Soort:
risotto / rijst / gevogelte
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Gewokte garnalen en paksoi met rijstnoedels en gember

Ingrediënten:
arachideolie, bosui, brede rijstnoedels, droge sherry, eiernoedels, gember, japanse sojasaus, knoflook, paksoi, sesamolie, shaoxing-rijstwijn, suiker, tijgergarnalen, zout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Wintergroenten van de bakplaat

Ingrediënten:
gemalen komijn, gemalen koriander, grof zout, kaneel, knoflook, koriander, peterselie, rode ui, roomboter, sinaasappelschil, venkel, venkelzaad en zoete aardappel

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / hoofdgerecht uit Eten en zo:

Canard a l'orange

Ingrediënten:
steranijs, eendenborstfilet, kalfsfond, kippenbouillon, limoen, peper, sinaasappel en zout

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Eten en zo:

Extra donker sodabrood

Ingrediënten:
bloem, dubbelkoolzure soda, fijn zeezout, karnemelk, roggebloem en volkorenmeel

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / lunch / voorgerecht uit Eten en zo:

Wilde paddestoelen met jeneverbesboter

Ingrediënten:
boleten, cantharellen, jeneverbessen, knoflook, oesterzwammen, olijfolie, peper, pieds de mouton, ridderzwammen, roomboter, tijm, trompettes de la mort, wilde paddestoelen en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Buffet / bijgerecht uit Eten en zo:

Aardappelpuree

Ingrediënten:
kruimige aardappel, peper, roomboter en zout

Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Eten en zo

Diner / voorgerecht uit Eten en zo:

Gravad ox

Ingrediënten:
citroensap, dille, grof zeezout, kristalsuiker, ossenhaas, peterselie, salie en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Toon alle 120 recepten in dit boek