Buurtsuperkookboek
wegwijs in Turkse en Marokkaanse winkels
Een boek van Marianne Meijerink
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Buurtsuperkookboek, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Inhoud7 – Beste lezer9 – Over dit boek13 – In de winkel15 – Groenten39 – Fruit49 – Noten, zaden en droogwaren61 – Vlees en vis69 – Zuivel en zo meer77 – Van en voor de bakker85 – In blik, pot en pak97 – Smaakmakers113 – In de keuken115 – Vegetarisch145 – Zoetigheid153 – Kleine gerechten, snacks en brood165 – Vlees en vis177 – Tips181 – Zoeken op ingrediënt184 – Zoeken op recept186 – Bronnen187 – Bedankt!189 – Colofon - Koken met producten uit Turkse en Marokkaanse buurtwinkels. Informatie in tekst en beeld over ruim 200 producten, met verwijzingen naar ca. 100 recepten en bereidingstips uit de internationale keuken, in het tweede deel van het boek. - HAAL MEER UIT JE BUURTSUPER! Want daar vind je wat jouw culinaire hart begeert. Veel, zo niet alles. Het is er plezierig winkelen bovendien. Knus en uitnodigend, met al die kratten fruit voor de deur. Uit welke hoek de wind ook waait in jouw keuken, de Turkse of Marokkaanse buursuperwinkelier is jouw partner. En anders wel zijn of haar collega’s die vlees of vis verkopen, of de hele dag door vers brood bakken. Ga kijken en kopen. Dit boek neemt je alvast mee. - Het Buurtsuperkookboek is het vervolg op het succesvolle Dat koop je bij de Turk. De inhoud daarvan is door de auteur bewerkt, geactualiseerd en aangevuld. De recepten zijn grotendeels nieuw en ook in dit boek internationaal, met nadruk op de mediterrane keuken. Marianne Meijerink schrijft al enige jaren over het aanbod bij Turkse en Marokkaanse winkels, onder meer in culinair magazine ELLE Eten. Dit is haar derde boek over dit onderwerp. Dat koop je bij de Turk werd genomineerd voor Kookboek van het Jaar en de World Cookbook Award. De pers over Dat koop je bij de Turk:‘Het perfecte culinaire inburgeringsboekje voor autochtonen’ (Trouw) ‘Een onmisbare, tijdloze almanak die alle buurmannen en buurvrouwen op sleeptouw neemt en uitlegt wat fenegriek, poekelcitroen of sumak is’ (HP/De Tijd)‘Je loopt, via dit boekje in een Turkse winkel rond. Je knijpt en snuffelt mee, en thuis kun je er culinair ook nog mee uit de voeten.’ (Nederlands Dagblad)‘Een handzame gids die als kompas kan dienen voor wie aan de slag gaat met producten uit de Turkse super’ (Misset Horeca)[Flap rechts]Tien redenen om naar de buurtsuper te gaan:-voor groenten en fruit van het seizoen,-de grote bossen verse kruiden-en de fijne prijzen-omdat ‘echt’ eten daar normaal is -net als ‘vergeten’ (maar niet heus) groenten-je antwoord krijgt op vragen (wat is dit nou weer?) -omdat niks powerfood heet, maar het wel is-en alles ready to eat,-als je het maar zelf even klaarmaakt-dus eigenlijk: gewoon omdat je van goed en lekker eten houdt.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.