Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Istanbul

heerlijke eenvoudige recepten uit het hart van Turkije

Een boek van Steven Joyce en Rebecca Seal

We hebben 94 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Istanbul, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Als je door de straten van Istanbul loopt, ontdek je een stad vol schitterende tegenstellingen. Het ene moment loop je nog een stijlvolle moderne bar uit en het volgende moment tref je, vlak om de hoek en in de schaduw van hoge minaretten, een klein voedselkarretje waar nog op traditionele wijze lamskebab boven kolen wordt geroosterd. Deze fascinerende plek op de grens van Europa en Azië, waar Oost en West elkaar ontmoeten, inspireerde Rebecca Seal en Steven Joyce tot een culinaire ontdekkingstocht door Istanbul.

Dit boek is daar het resultaat van. In Istanbul vind je heerlijke recepten, variërend van simpele mezze tot geurige Ottomaanse stoofschotels. Probeer de geweldige recepten met aubergines, zie hoe je zelf vers platbrood maakt en trakteer je vrienden op een BBQ met sumakkip of sardines in wijnbladeren, en laat je zo meevoeren door culinair Istanbul.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Istanbul

Een greep uit de 94 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Kuru fasulye

Ingrediënten:
brood, cannellinibonen, boter, groene paprika, komijnzaad, rijst, tomaat, tomatenpuree, turkse rodepaprikapasta, ui, versgemalen zwarte peper, water, witte bonen en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Ayran

Ingrediënten:
griekse yoghurt, water en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Bıldırcın

Ingrediënten:
citroen, citroensap, kwartels, olijfolie, sjalotten, tijmblaadjes, turkse rodepaprikapasta, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Karnıyarık

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, bouillon, brood, chilivlokken, dille, boter, groene paprika, groene peper, komijnpoeder, lamsgehakt, plantaardige olie, pul biber, tomaten, tomatenpuree, turkse rodepaprikapasta, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Kağıtta levrek

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, citroen, dille, groene paprika, lente-uien, olijfolie, pul biber, tomaat, versgemalen zwarte peper, witte wijn en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Barbunya fasulyesi ezmesi

Ingrediënten:
borlottibonen, chilivlokken, citroensap, olijfolie, peterselie, pul biber, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Tavuk kanat

Ingrediënten:
brood, komijnpoeder, olijfolie, turkse rodepaprikapasta en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Kabaklı lahmacun

Ingrediënten:
chilivlokken, courgette, droge gist, suiker, feta, bloem, water, lente-uien, maïsmeel, olijfolie, polenta, pul biber, zout en versgemalen zwarte peper

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Menemen

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, eieren, feta, groene paprika, boter, lente-uien, peper, platbrood, pul biber, stokbrood, tomaat, tomatenpuree, turkse rodepaprikapasta en witbrood

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Hünkar beğendi

Ingrediënten:
bladpeterselie, bot, citroensap, zout, bloem, boter, gedroogde oregano, gedroogde tijm, aubergine, kaas, lamsstoofvlees, melk, schenkel, tomaten, tomatenpuree, turkse kaas, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Barbunya tava

Ingrediënten:
bladpeterselie, dille, bloem, boter, groentebouillon, langkorrelige rijst, lente-uien, olie, pijnboompitten, citroensap, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Arpa salatası

Ingrediënten:
bladpeterselie, gehakt, granaatappel, granaatappelmelasse, granaatappelpitjes, olijfolie, parelgerst, rode chilipeper, versgemalen zwarte peper, walnoten en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Ciğer tava

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, dille, lamslever, pul biber, zout, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Ispanak nar salatası

Ingrediënten:
citroensap, granaatappel, olijfolie, pijnboompitten, spinazie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Kabak salatası

Ingrediënten:
chilivlokken, griekse yoghurt, olijfolie, plantaardige olie, pompoen, pul biber, rode chilipeper, citroensap, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Kalamar

Ingrediënten:
bruin bier, bloem, pijlinktvissen, plantaardige olie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Steven Joyce en Rebecca Seal - Istanbul

Recept uit Istanbul:

Pilav

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, langkorrelige rijst, pijnboompitten en ui

Keuken:
Turks
Toon alle 94 recepten in dit boek