Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Koken met Sylvia Witteman

de beste recepten & een beginselverklaring

Een boek van Sylvia Witteman

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Koken met Sylvia Witteman, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Gebruikt u valium in de gazpacho, of toch liever wodka? Weet ú hoe u pijnloos van die ellendige halloweenpompoen verlost raakt? Deelt u uw laatste slavink met onverwachte gasten, of hebt u soms een bétere oplossing? Smeert u margarine op uw brood, of over uw lijk? Geeft u de moed op als die leuke nieuwe mensen veganisten blijken te zijn? Bent u óók zo vaak te beroerd om zelf bouillon te trekken? Wat hebt u liever: een royale pan smeuïge sudderlapjes of een truttig slaatje met een gekneusd kwartelknietje erop?

Het antwoord op deze en nog veel meer vragen staat in deze prachtige bundeling van Sylvia Wittemans beste recepten. Honderden heerlijke recepten, stuk voor stuk zonder beperkingen: wie bang is voor boter, vlees, zout, drank of andere vermeende boosdoeners, moet zijn heil ergens anders zoeken. Maar wie van écht lekker eten houdt, weet wel beter; die wendt zich per omgaande tot deze onmisbare Witteman.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Thaise viskoekjes

Ingrediënten:
arachideolie, dipsaus bij viskoekjes, ei, koriander, lente-uien, nam pla, rijstbloem, rode pepers, sperziebonen, thaise rode currypasta, witvisfilet en zonnebloemolie

Keuken:
Thais
Soort:
vis
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Thaise mosselen

Ingrediënten:
djeroek poeroet, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, lente-ui, limoen, mosselen, nam pla en rode peper

Keuken:
Thais
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Exotische kippensoep

Ingrediënten:
chilipeper, japanse sojasaus, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, koriander, mirin, noodles, paksoi, sake, sesamolie en zoete sherry

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Rogvleugel

Ingrediënten:
azijn, kappertjes, rogvleugel, roomboter, ui en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner uit Koken met Sylvia Witteman:

Zuurkool met sjmalts

Ingrediënten:
aardappelmeel, bloem, jeneverbessen, karwijzaad, kippenbouillon, kippenvel, kippenvet, knoflook, laurier, ui, witte wijn en zuurkool

Soort:
eenpansgerecht
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Calamari in humido

Ingrediënten:
inktvis, kappertjes, knoflook, olijfolie, bladpeterselie, rode pepervlokken, tomaten uit blik, ui en witte wijn

Soort:
bouillon / vis
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Jalapeñoburger

Ingrediënten:
augurk, dijonmosterd, groene ui, jalapeñopeper, jong belegen goudse kaas, limoensap, limoenschil, mager rundgehakt, mayonaise, ui, witte broodjes en yoghurt

Keuken:
Amerikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / rundvlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Sla

Ingrediënten:
ansjovis, citroen, ei, mosterd, parmezaanse kaas, sla en zonnebloemolie

Soort:
salade
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch / snack of tussendoortje / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koken met Sylvia Witteman:

Tortilla

Ingrediënten:
aardappel, chilisaus, chorizo, ei, ham, knoflook, olijfolie, oude kaas, paprika, salami, tabasco en ui

Keuken:
Spaans
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Vegetarische mInestrone

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, courgette, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pesto, peterselie, savooiekool, sperziebonen, tomaten uit blik, ui, witte bonen uit blik en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / bouillon / vegetarisch / eenpansgerecht