Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Koken met Sylvia Witteman

de beste recepten & een beginselverklaring

Een boek van Sylvia Witteman

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Koken met Sylvia Witteman, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Gebruikt u valium in de gazpacho, of toch liever wodka? Weet ú hoe u pijnloos van die ellendige halloweenpompoen verlost raakt? Deelt u uw laatste slavink met onverwachte gasten, of hebt u soms een bétere oplossing? Smeert u margarine op uw brood, of over uw lijk? Geeft u de moed op als die leuke nieuwe mensen veganisten blijken te zijn? Bent u óók zo vaak te beroerd om zelf bouillon te trekken? Wat hebt u liever: een royale pan smeuïge sudderlapjes of een truttig slaatje met een gekneusd kwartelknietje erop?

Het antwoord op deze en nog veel meer vragen staat in deze prachtige bundeling van Sylvia Wittemans beste recepten. Honderden heerlijke recepten, stuk voor stuk zonder beperkingen: wie bang is voor boter, vlees, zout, drank of andere vermeende boosdoeners, moet zijn heil ergens anders zoeken. Maar wie van écht lekker eten houdt, weet wel beter; die wendt zich per omgaande tot deze onmisbare Witteman.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Krieltjessla

Ingrediënten:
bieslook, dille, kappertjes, krieltjes, lente-ui, mayonaise, mierikswortel, peterselie, witte wijnazijn en zure room

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Courgettesoep

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bieslook, courgette, crème fraîche, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rode peper, runderbouillon, ui, verse roomkaas met kruiden en waterkers

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner uit Koken met Sylvia Witteman:

Bruine bonen met rijst

Ingrediënten:
bladselderij, bouillonblokjes, bruine bonen uit pot, gember, gemberpoeder, ketchup, kip, knoflook, madame jeanette peper, olie, rijst, suiker, tomatenpuree, ui, zoutvlees en zuurkoolspek

Keuken:
Surinaams
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Groentebarbecue

Ingrediënten:
ansjovis, courgette, knoflook, olijfolie, paprika, tomaten, ui en wijnazijn

Soort:
barbecue/grill / groente
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Recept uit Koken met Sylvia Witteman:

Daisy's dip

Ingrediënten:
basilicum, gedroogde tomaat in olie, lente-ui, pijnboompitten, selderij, rode peper, roomkaas, tortillachips, wortel en zure room

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner uit Koken met Sylvia Witteman:

Soljanka

Ingrediënten:
bouillon, gehakt, peterselie, tomaten uit blik, vleesresten, worst, zure augurken, zure room en zuurkool

Keuken:
Duits
Soort:
eenpansgerecht
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Nostalgische macaroni

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, crème fraîche, elleboogjesmacaroni, ham, mager ontbijtspek, oude geraspte kaas, paneermeel en ui

Soort:
pasta/noodles / bouillon
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Kisir

Ingrediënten:
bulgur, citroen, feta, komijn, komkommer, koriander, lente-uien, munt, paprika, peterselie, rode peper, sla, tomatenpuree, tomaten uit blik, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Jalapeñoburger

Ingrediënten:
augurk, dijonmosterd, groene ui, jalapeñopeper, jong belegen goudse kaas, limoensap, limoenschil, mager rundgehakt, mayonaise, ui, witte broodjes en yoghurt

Keuken:
Amerikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / rundvlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Italian sausage

Ingrediënten:
chilipepervlokken, knoflook, mild paprikapoeder, oregano, rode wijnazijn, suiker, varkensgehakt, venkelzaad, wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Mosselsnack

Ingrediënten:
beschuitkruim, broodkruim, citroen, knoflook, mosselen, olijfolie, parmezaanse kaas en peterselie

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Chinees hapje

Ingrediënten:
broccoli, chinese sojasaus, droge sherry, rijst, gember, knoflook, olie, paprika, peper, rundvlees, sperziebonen, varkensvlees en zout

Keuken:
Chinees
Soort:
bouillon
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch / snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Chique aardappelsalade

Ingrediënten:
bacon, basilicum, citroensap, dille, dragon, ei, knoflook, lente-ui, mosterd, olijfolie, pancetta, bladpeterselie, radijs, truffelolie en vastkokende nieuwe aardappel

Soort:
salade / aardappelgerecht
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Koken met Sylvia Witteman:

Hoeksteenkoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, poedersuiker, voedingskleurstof en witte basterdsuiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding