Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Koken met Sylvia Witteman

de beste recepten & een beginselverklaring

Een boek van Sylvia Witteman

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Koken met Sylvia Witteman, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Het lekkerste lezen over koken

Gebruikt u valium in de gazpacho, of toch liever wodka? Weet ú hoe u pijnloos van die ellendige halloweenpompoen verlost raakt? Deelt u uw laatste slavink met onverwachte gasten, of hebt u soms een bétere oplossing? Smeert u margarine op uw brood, of over uw lijk? Geeft u de moed op als die leuke nieuwe mensen veganisten blijken te zijn? Bent u óók zo vaak te beroerd om zelf bouillon te trekken? Wat hebt u liever: een royale pan smeuïge sudderlapjes of een truttig slaatje met een gekneusd kwartelknietje erop? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen staat in deze prachtige bundeling van Sylvia Wittemans beste recepten. Honderden heerlijke recepten, stuk voor stuk zonder beperkingen: wie bang is voor boter, zout, vlees, drank of andere vermeende boosdoeners, moet zijn heil elders zoeken. Maar wie van écht lekker eten houdt, weet wel beter; die wendt zich per omgaande tot deze onmisbare Witteman.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Schoollunch

Ingrediënten:
avocado, mayonaise, rode ui, spek, tomaten, tuinkers en volkorenbroodjes

Keuken:
Amerikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch / snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Whiskypaté

Ingrediënten:
champignons, ei, hamlappen, knoflook, melk, ontbijtspek, salie, speklapjes, ui, varkenslever, whisky en witbrood

Soort:
paté/terrine
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Flikkermutsjes

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, ei, melk, poedersuiker, rode cocktailkersen, rode voedingskleurstof, witte basterdsuiker en zelfrijzend bakmeel

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / nagerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Zelfgemaakt ijs

Ingrediënten:
cacao, chocolade, cognac, eidooier, gekonfijte sinaasappelschil, hazelnoten, jam, koffie, likeur, pindakaas, slagroom, suiker, vanillestokje en walnoten

Soort:
bonbons
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Konijn met ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, bloem, droge witte wijn, kappertjes, knoflook, konijn, laurier, olijfolie, rode peper, rozemarijn, ui, winterwortel en wortel

Soort:
wild
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner uit Koken met Sylvia Witteman:

Ossobuco

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, citroenrasp, kalfsschenkel, kippenbouillonblokje, knoflook, tijm, tomaten uit blik, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / kalfsvlees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Pikant roerbakhapje

Ingrediënten:
bakpoeder, bieflap, biefstuk, droge sherry, gember, groene paprika, knoflook, lente-ui, lichte chinese sojasaus, maïzena, suiker, uien, zonnebloemolie en zwartebonensaus

Keuken:
Chinees
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Thaise groene curry

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, bruine suiker, jasmijnrijst, kippenvlees, knoflook, kokosroom, koriander, limoen, nam pla, pandanrijst, sperziebonen, thaise groene currypasta en ui

Keuken:
Thais
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Paddestoelenrisotto

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, eekhoorntjesbrood, paddestoel, groentebouillon, paddestoelenbouillon, parmezaanse kaas, truffelolie, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Pizza met 1 hand

Ingrediënten:
artisjokharten, bloem, droge gist, gezeefde tomaten, ham, italiaanse kruiden, jonge geraspte kaas, knoflook, olijfolie, olijven, salami en tomatenpuree

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Dranken / drinken uit Koken met Sylvia Witteman:

IJskoffie

Ingrediënten:
ijsblokjes, kardamompeul, oploskoffie, suiker, vanillesuiker en volle melk

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Vietnamese loempia's

Ingrediënten:
arachideolie, hollandse garnalen, knoflook, loempiavellen, mihoen, nam pla, suiker, varkensgehakt, witte kool, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Vietnamees