Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Nachtbrood

brood van lang gerezen deeg

Een boek van Ineke Berentschot en Ton Bloetjes

We hebben 64 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Nachtbrood, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

“Brood van goede kwaliteit is verkeerd geschreven,” beweert een van de bakkers uit Nachtbrood. “Het moet zijn: ‘van goede kwalitijd!’” Deze rake opmerking illustreert waar dit boek om draait: brood van lang gerezen deeg.Nachtbrood bestaat uit twee delen: theorie en praktijk. In het theoretische deel beschrijft Ineke Berentschot op heldere wijze de achtergronden van goed brood. Dit doet ze aan de hand van haar grote voorbeeld Raymond Calvel en andere broodgoeroes uit de geschiedenis. Het complete natuurlijke fermentatieproces wordt onder de loep genomen, wat niet alleen buitengewoon leerzaam is, maar ook leuk om te lezen. Het bijzondere rijsproces van brooddeeg kent geen geheimen meer na het lezen van Nachtbrood.In het praktijkdeel komen 22 bakkers van allerlei pluimage aan het woord. Ze delen de recepten van hun favoriete broden - bijna zestig in totaal - en begeleiden de lezer stap voor stap door hun werkwijze. Het enthousiasme van de auteur en de passie van de bakkers werken aanstekelijk. Nachtbrood staat bol van de kennis. Het is een boek dat thuishoort in elke bakkerij, elke restaurantkeuken en op het aanrecht van elke thuisbakker.


Aantekeningen bij dit boek

- ongeveer 3 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Nachtbrood

Een greep uit de 64 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Meelmuts

Ingrediënten:
lijnzaad, gist, volkoren tarwemeel, water, zonnebloempitten en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Paasfiguren

Ingrediënten:
bloem, ei, gebuild meel, gist, rozijn, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / feestdagen
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Handrie's volkoren

Ingrediënten:
gebroken tarwe, olijfolie, volkorenmeel, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Recept uit Nachtbrood:

Moederdagbrood

Ingrediënten:
ei, gist, honing, kaneel, kristalsuiker, melk, parelsuiker, roomboter, speltbloem, water en zout

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Mootjes vruchtenbrood

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gebuild meel, gist, krenten, melk, rozijn, sinaasappelrasp, suiker, vanille en water

Keuken:
Nederlands / Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Pain gris

Ingrediënten:
gist, roggebloem, tarwebloem, volkoren roggemeel, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Handrie's olijven-pommodori

Ingrediënten:
italiaanse kruiden, olijfolie, olijven, roggebloem, tarwebloem t65, water, zongedroogde tomaten op olie, zout en zuurdesem

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Handrie's wit

Ingrediënten:
olijfolie, roggebloem, tarwebloem t65, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Kamut/spelt/eenkoornbrood

Ingrediënten:
bio gist, citroensap, fijn volkoren eenkoornmeel, fijn volkoren kamutmeel, fijn volkoren speltmeel, hazelnoot, lijnzaad, pompoenpitten, sesamzaad, sojabonen, water, zeezout en zonnebloempitten

Keuken:
Duits
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

High tea uit Nachtbrood:

Appelbroodje

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, citroensap, gist, kaneel, rozijn, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / zoete hapjes
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Sesamsnijder

Ingrediënten:
bloem, gebuild meel, sesamzaad, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands / Duits
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Spelt desembrood met vergeten groente

Ingrediënten:
gebroken spelt, gele biet, gist, honing, oranje-paarse wortel, panatura, roze biet, roze chioggia biet, speltbloem, volkoren speltmeel, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht / groentevulling
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Baguette

Ingrediënten:
tarwebloem, water, zout en zuurdesem

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Rogge classic

Ingrediënten:
bakferment, volkoren roggemeel, water, zeezout en zuurdesem

Keuken:
Duits
Soort:
brood en broodgerecht
Toon alle 64 recepten in dit boek