Ulrike Lowis - Alles over koffie

Alles over koffie

Een boek van Ulrike Lowis

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Alles over koffie, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Alles over koffie

Voor liefhebbers is koffie een favoriete drank, levenselixer en pure lust tegelijk. Dit compacte handboek vertelt het fascinerende verhaal van het zwarte goud en geeft u informatie over de diverse soorten, de oogst, de verwerking en het branden. Het reist met u door de landen waar koffie wordt geteeld en deelt heerlijke koffierecepten met u. Het omvangrijke ‘portrettendeel’ stelt 50 van de beroemdste en interessantste branderijen aan u voor ‒ sommige rijk aan traditie, andere met buitengewone koffiesoorten. Kortom, perfect genot voor alle koffieliefhebbers en barista’s!
- Geschiedenis van het koffiegebruik door de eeuwen heen met onder andere de opkomst van de koffiehuizen in West-Europa in de zeventiende eeuw en hun maatschappelijke betekenis, koffie nu enz., over de diverse manieren waarop koffie wordt gezet en de uitvinding van de oploskoffie, over de koffieproducerende landen wereldwijd en de verschillende variëteiten van de koffieplant, het oogsten en verwerken, branden, classificaties enz., steeds royaal geïllustreerd met reproducties van oude prenten en reclamematerialen en foto’s. De recepten zijn voor allerlei nagerechten als puddingen, merengues, vruchtendesserts en ijs en voor cakes, taarten, koekjes, brood en snoep. De tekst is in drie kolommen, een recept per pagina met een gerechtfoto, de handelingen puntsgewijs en verduidelijkt met twee tot drie werkfoto’s in kleur. Gericht op een breed publiek. Achterin een overzicht van koffiespeciaalzaken in Nederland, tabel met koffie-exporterende landen, een literatuuropgave en een alfabetisch register. Groter formaat dan vorige uitgaven. In deze uitgave zijn Nederlandse websites opgenomen van koffiespeciaalzaken. Vrijwel ongewijzigde herdruk.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken