Monika Linton - Brindisa

Brindisa

Een boek van Monika Linton

We hebben 280 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Brindisa, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Brindisa is een begrip: in bijna 30 jaar tijd groeide het importbedrijf, dat uitsluitend werkt met de beste Spaanse etenswaren,uit tot een imperium met verkoop aan restaurateurs en particulieren. Brindisa heeft eigen winkels, restaurants en tapasbars in Londen en Barcelona. Oprichtster Monika Linton brengt in haar boek Brindisa een eerbetoon aan de Spaanse keuken en haar
oneindige variatie.

Dit indrukwekkende boek bevat een omvangrijke verzameling recepten, voor bijvoorbeeld een klassieke gazpacho, bekende tapas als patatas bravas en onvermijdelijke desserts als crema catalana en arroz con leche. Daarnaast vertelt Linton enthousiast en uitgebreid over de lekkerste jamón ibérico, olijfolie, ansjovis of Manchego, en de makers van al dat fantastische eten.

Monika Linton is de oprichtster van het internationale bedrijf Brindisa, dat
sinds bijna 30 jaar Spaanse kaas, ham en honderden andere Spaanse etenswaren
verkoopt in het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Brindisa verkoopt zowel
online als offline aan restaurants en particulieren, organiseert workshops en
heeft verschillende tapasbars in Londen en Barcelona.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Brindisa

Een greep uit de 280 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Empanadillas de txangurro - Spinkrabpakketjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, ei, fino sherry, knoflook, laurier, olijfolie, prei, roomboterbladerdeeg, sjalot, tomaten, wit krabvlees, wortel en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Recept uit Brindisa:

Romescosaus van Brindisa

Ingrediënten:
blanke marcona amandelen, brood, knoflook, norapaprikas, olijfolie, sherryazijn en tomaten

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Brindisa:

Bonito escabeche Barrera - Ana Barrera's escabeche

Ingrediënten:
atlantische bonito, avocado, bloem, chardonnay, chardonnayazijn, citroen, fregattonijn, knoflook, kruidnagels, laurier, mango, melva, olijfolie, peperkorrels, pimenton de la vera dulce, rode piquillopaprika, russische salade, saffraandraadjes, sinaasappel, spaanse makreel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / lunch / voorgerecht uit Brindisa:

Gazpacho de manzana - Appelgazpacho

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, granaatappelpitten, groene appel, knoflook, komkommer, moscatelazijn, oud brood, pijnboompitten, rozijnen en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / lunch / voorgerecht uit Brindisa:

Esquiexada - Catalaanse salade met zoutevis

Ingrediënten:
cherry-tomaat, extra vierge olijfolie, groene paprika, milde ui, olivada, px-sherry-azijn, rode paprika, sjalot, zoutevis en zwarte olijven

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / hoofdgerecht uit Brindisa:

Escudella i carn d'olla - Catalaanse vleesschotel met bouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, bloedworst, botifarraworst, boudin blanc, boudin noir, entrecote, gehakt, kippendijen, knoflook, pancetta, pastaschelpen, pedrosillano kikkererwten, prei, rundermergpijp, savooiekool, varkenssaucijs, witte botifarra, witte wortel, wortel, zuiveringszout en zwarte botifarra

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte / varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Recept uit Brindisa:

Tomaten-basilicumdressing

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, olijfolie, tomaat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Remanat de camp - Eenvoudig roerei

Ingrediënten:
aardappels, boerenbrood, cantharellen, eekhoorntjesbrood, ei, groene paprika, kastanjes, knoflook, olijfolie, pompoen, portobello, slakken, tomaten, ui, zeezout, zuurdesembrood en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Toon alle 280 recepten in dit boek