Therese Elgquist - Green salads

Green salads

vegetarische maaltijdsalades warm en koud - gezond en lekker

Een boek van Therese Elgquist

We hebben 57 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Green salads, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Groene salades voor iedereen!
In dit boek vind je recepten voor gezonde, groene, lekkere salades met veel kleur- en smaakcontrasten. Behalve recepten voor maaltijdsalades geeft Therese Elgquist ideeën voor heerlijke groene bijgerechten. Wat dacht je van hummus met rode biet en basilicum, grof geschaafde asperge-venkelsalade met peterseliemayonaise of een supersalade met geroosterde broccoli, kiemen en avocadodressing? Laat je inspireren door de vernieuwende recepten in dit boek!

Therese Elgquist is schrijver, styliste en receptenmaker. Ze houdt van gezonde, groene, mooie en uitgebalanceerde gerechten met vele texturen en smaken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Green salads

Een greep uit de 57 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Green salads:

Krokant knäckebröd met mais en zaden

Ingrediënten:
fijn maïsmeel, lijnzaad, plantaardige olie, pompoenpitten, sesamzaad, zonnebloempitten en zoutvlokken

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Pompoensalade met quinoa, rodebietenballetjes en geitenkaascrème

Ingrediënten:
alfalfa, basilicum, boerenkool, ei, extra vergine olijfolie, flespompoen, geitenkaas, gemberwortel, glutenvrije havermout, Himalayazout, honing, lichte tahin, limoen, olijfolie, pistachenoten, plantaardige olie, rode biet, rode quinoa, veldsla, versgemalen zwarte peper, water en zoutvlokken

Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / buffet / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Marokkaanse wortelsalade met rozijnen, pistache en kruidenhummus

Ingrediënten:
citroen, cocktailtomaten, extra vierge-olijfolie, gele rozijnen, harissa, Himalayazout, kikkererwten, komijnzaad, olijfolie, pistachenoten, rode paprika's, sesamzaad, tahin, verse gemengde kruiden, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, wortel, zoutvlokken en zwarte quinoa

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Buffet / bijgerecht uit Green salads:

Wortels met citrusdressing

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, citroenrasp, Himalayazout, honing, plantaardige olie, verse bieslook, versgemalen zwarte peper, wortel en zonnebloempitten

Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Salade met zoete aardappel, cantharellen, kool en koriandermayonaise

Ingrediënten:
appelciderazijn, bloemkool, boekweitkorrels, cannellinibonen, cantharel, citroenrasp, dijonmosterd, sla, grapefruitsap, Himalayazout, limoensap, oesterzwam, plantaardige olie, sojamelk, spruitjes, sugarsnaps, tamari, verse koriander, verse mierikswortel, versgemalen zwarte peper, zoete aardappel, zoutvlokken en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Buffet / bijgerecht uit Green salads:

Kruidige avocadodressing

Ingrediënten:
avocado, extra vergine olijfolie, Himalayazout, knoflook, limoen, verse gemengde kruiden en versgemalen zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Green salads:

Voorjaarssalade met boekweit, zuur van courgette en aardbeiendressing

Ingrediënten:
aardbei, avocado, boekweitkorrels, courgette, dijonmosterd, extra vierge-olijfolie, feta, groene asperge, hazelnoot, Himalayazout, honing, inmaakazijn, paarse bloemkool, plantaardige olie, radijs, rode balsamicoazijn, roze peper, sla, verse basilicum, versgemalen zwarte peper, water en zout

Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Farrosalade met zoete aardappel, gebakken portobello´s en bonenballetjes

Ingrediënten:
amandelpasta, boekweitmeel, chilivlokken, courgette, dadel, farro, Himalayazout, knoflook, korianderzaad, limoensap, munt, olijfolie extra vierge, portobello, sesamolie, sesamzaad, tamari, ui, veldsla, versgemalen zwarte peper, water, witte bonen en zoete aardappel

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Italiaanse fettucinesalade met nectarine-limoendressing

Ingrediënten:
chilivlokken, extra vergine olijfolie, fettucine van sojabonen, Himalayazout, knoflook, limoen, mozzarella, nectarine, pijnboompitjes, plantaardige olie, rodewijnazijn, rucola, trostomaat, verse basilicum, verse munt, versgemalen zwarte peper en zoutvlokken

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Bijgerecht uit Green salads:

Groene bonenstamp met munt

Ingrediënten:
citroensap, doperwten, grote witte bonen, Himalayazout, knoflookpoeder, lichte tahin, olijfolie extra vergine, verse munt en versgemalen zwarte peper

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Buffet / bijgerecht uit Green salads:

Tahindressing

Ingrediënten:
gemberwortel, Himalayazout, lichte tahin, limoen en versgemalen zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Supersalade met geroosterde broccoli, kiemen en avocadodressing

Ingrediënten:
aspergebroccoli, avocado, babyspinazie, boekweitkorrels, boerenkool, cayennepeper, extra vierge-olijfolie, gemengde kiemen, gemengde scheuten, granaatappel, Himalayazout, kaneel, knoflook, korianderpoeder, limoen, verse gemengde kruiden, verse koriander, versgemalen zwarte peper, walnoten, water en zoete aardappel

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Green salads:

Kruidenhummus

Ingrediënten:
citroen, extra vergine olijfolie, Himalayazout, kikkererwten, lichte tahin, sesamzaad, verse gemengde kruiden en versgemalen zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / lunch / buffet / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Green salads:

Haver-linzensalade met gele biet, snijbiet en rode druiven

Ingrediënten:
amandelen, appelciderazijn, belugalinzen, boerenkool, citroensap, edelgistvlokken, extra vergine olijfolie, gele biet, haverkorrels, Himalayazout, plantaardige olie, prei, rode wijndruiven, snijbiet, veldsla, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Buffet / bijgerecht uit Green salads:

Pittige amandeldressing

Ingrediënten:
amandelpasta, chilivlokken, dadel, Himalayazout, limoensap, tamari en versgemalen zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Therese Elgquist - Green salads

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Green salads:

Hummus met zoete aardappel en geroosterde knoflook

Ingrediënten:
chilivlokken, dragon, extra vergine olijfolie, Himalayazout, kikkererwten, knoflook, lichte tahin, sesamzaad, versgemalen zwarte peper en zoete aardappel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Toon alle 57 recepten in dit boek