Pepernotenpaté
Een recept van Marije Sietsma, Karin Sitalsing, Helga de Graaf en Annagreet Hoogeland.
U vindt dit recept op pagina 70 in Maak van de noot een deugd .
- Gang:
- lunch / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti
- Soort:
- vlees / paté/terrine
Ingrediënten
- abrikozenlikeur
- bruinbroodkruim
- citroensap
- ei
- moesappel
- olijfolie
- ontbijtspek
- pepernoten
- peterselie
- sinaasappelsap
- tijm
- ui
- varkenslever
Waarom zie ik hier niet het volledige recept?
Dat komt omdat HeerlijkZoeken geen standaard recepten-website is. Wij publiceren geen volledige recepten, maar verwijzen u door naar recepten in uw kookboeken, foodmagazines en favoriete foodblogs.
Misschien heeft u het boek of tijdschrift op deze pagina niet, maar wij helpen u graag met het vinden van de beste recepten in de kookboeken en magazines die u wél thuis hebt staan.
Aantekeningen bij dit recept
Kalfslever gebruikt in plaats van varkenslever. Het is een mooie paté geworden maar heeft een erg overheersende leversmaak gekregen waar je wel van moet houden (of tegen moet kunnen; zie de opmerking van Ronald Giphart over het advies van zijn vrouw). Misschien komt dat door de kalfslever? Of door de verhoudingen van de ingrediënten alhoewel ik die gelijk heb gehouden aan het recept.
Misschien de volgende keer ook wat andere vleessoorten gebruiken naast de lever.