Maroeska Metz - Hoe dan?!

Hoe dan?!

Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz

Een boek van Maroeska Metz

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Hoe dan?!, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Ontwerper Maroeska Metz is bekend van haar interieurs, meubels, kroonluchters en juwelen. Precies 30 jaar geleden brak zij (inter)nationaal door. Met dezelfde passie en toewijding waarmee ze ontwerpt, experimenteert Maroeska in de keuken en kookt de sterren van de hemel. In Hoe dan?! deelt ze haar favoriete gerechten uit 7 internationale keukens. In dit ebook zitten onder alle 120 recepten korte filmpjes waarin Maroeska je letterlijk een kijkje in haar keuken geeft, laat zien hoe je iets maakt, waar een ingrediënt of recept vandaan komt, tussendoor de smakelijkste anekdotes vertelt of je meeneemt naar Italië waar ze ook een aantal filmpjes heeft opgenomen. En omdat niemand perfect is, laat ze je ook zien waarom een gerecht soms mislukt en wat je daaraan kunt doen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Auberginepolpette

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, bloem, ei, olijfolie, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

High tea uit Hoe dan?!:

Scones

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, clotted cream, ei, jam, karnemelk, kefir, mascarpone, rietsuiker, rozijnen en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Aspergesoep

Ingrediënten:
aspergekookvocht, asperges, bloem, melk, nootmuskaat, peper, peterselie en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Spinaziesoep

Ingrediënten:
boterhammen, bouillon, knoflook, koriander, melk, olijfolie, peper, peterselie, rode ui, wilde spinazie en zout

Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Gevulde appel

Ingrediënten:
amandelen, citroenrasp, eidooier, kaneel, suiker en zure appel

Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Baba ganoush

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, dipsaus, gerookt zout, peper en tahin

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Mira's pastinaaktaart

Ingrediënten:
ahornsiroop, appel, bakpoeder, bloem, ei, gemberpoeder, kaneel, mascarpone, nootmuskaat, pastinaak, pecannoten, rietsuiker, roomboter, sinaasappelsap, sinaasappelschil en zoete aardappel

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Aubergine frites

Ingrediënten:
aubergine, bloem, maldonzout, olijfolie, salie en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
veganistisch / groente
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Spinaziesoep, vegan

Ingrediënten:
boterhammen, havermelk, knoflook, koriander, olijfolie, peper, peterselie, rode ui, water, wilde spinazie en zout

Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Palačinke

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, melk, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Vegetarische paprika-abrikozensoep

Ingrediënten:
chilipeper, gedroogde abrikozen, groentebouillon, melk, olijfolie, paprika, peper, walnoten en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pizza melanzane

Ingrediënten:
aubergine, mozzarella, oregano, pizzabodem, tomatensaus en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / bijgerecht uit Hoe dan?!:

Aardappelpastinaakpuree

Ingrediënten:
kruimige aardappel, melk, nootmuskaat, pastinaak, peper, roomboter en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Zuurvlees

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, boter, bruine suiker, kruidnagel, laurier, maïzena, ontbijtkoek, runderlappen, ui, water, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Limburgs
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Panna cotta

Ingrediënten:
aardbeien, gelatine, melk, poedersuiker, slagroom, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Uien tarte tatin

Ingrediënten:
boter, ei, feta, meel, peper, sjalot, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Tiramisu

Ingrediënten:
ei, espresso, lange vingers, mascarpone, melk, slagroom en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Kabeljauwpakketjes

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, kabeljauwfilet, lente-ui, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie en zout

Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Picknick / diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Broccolitaart

Ingrediënten:
bloem, boter, broccoli, ei, feta, leidse kaas, lente-ui, mozzarella, parmezaanse kaas, peper, peterselie, ricotta, selderij en zout

Soort:
hartige taart / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Fritto misto di pesce

Ingrediënten:
ansjovis, bier, bloem, calamari, courgette, garnaal, inktvisjes, mineraalwater, octopus, sardines, venkel, wortel en zout

Keuken:
Creools / Italiaans
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Notenbrood

Ingrediënten:
brood, hazelnoten, speltbloem, suiker, gist, walnoten, yoghurt en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pizza funghi

Ingrediënten:
mozzarella, paddestoel, pizzabodem en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / pizza
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pizza rucola

Ingrediënten:
knoflook, parmezaanse kaas, pizzabodem, rucola en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch