Maroeska Metz - Hoe dan?!

Hoe dan?!

Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz

Een boek van Maroeska Metz

We hebben 132 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Hoe dan?!, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Design basiskookboek. Kunstenaar Maroeska Metz is bekend van haar interieurontwerpen, meubels, lampen en juwelen. Haar werk maakt deel uit van (museum)collecties in binnen- en buitenland. Ook in de keuken is zij een brok enthousiasme en hartstocht. Tien jaar lang werkte ze aan een basiskookboek met 120 recepten en even zoveel video’s. Onder elk gerecht staat namelijk een QR-code die met een mobiele telefoon kan worden gescand, waarna Maroeska laat zien hoe je de sterren van de hemel kookt. De foto’s in ‘Hoe Dan?! zijn door Maroeska zelf gemaakt, in de stijl van moderne stillevens.


Aantekeningen bij dit boek

Mooi uitgegeven boek met heldere recepten. Bijzonder is dat op elke pagina links staan die met de scanner van een mobieltje of een tablet kunnen worden geopend en dan toegang geven tot fraaie en interessante filmpjes die meer achtergrond geven bij de recepten

- meer dan 5 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Hoe dan?!

Een greep uit de 132 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Hoe dan?!:

Chocoladetaart

Ingrediënten:
bittere amandelen, bittere chocolade, boter, ei, suiker, vanillesuiker, walnoten en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Bramenijs

Ingrediënten:
ahornsiroop, bramen, honing, mascarpone, suiker, vanillesuiker en water

Soort:
vegetarisch / roomijs
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bij de koffie uit Hoe dan?!:

Panforte

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloem, bruine suiker, cacao, dadels, gekonfijte sinaasappelschil, gekonfijte vruchten, gember, gembernat, gemberstroop, hazelnoten, honing, kaneel, rozijnen, vijgen en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pasta met kikkererwten

Ingrediënten:
kikkererwten, knoflook, olijfolie, peper, rode peper, verse pasta en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Oesterzwampakketjes

Ingrediënten:
broodkruim, loempiavellen, oesterzwammen, olijfolie, peper, peterselie, ui, walnoten en zout

Soort:
vegan / paddenstoelen
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Gevulde appel

Ingrediënten:
amandelen, citroenrasp, eidooier, kaneel, suiker en zure appel

Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Aubergine frites

Ingrediënten:
aubergine, bloem, maldonzout, olijfolie, salie en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
veganistisch / groente
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Visdriehoekjes

Ingrediënten:
filodeeg, frituurolie, knoflook, koriander, lente-ui, peper, rode peper, wit broodkruim, witvis en zout

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Mascarpone-ijs

Ingrediënten:
eidooier, mascarpone, melk, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Pompoensoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bouillon, komijn, olijfolie, peper, pompoen, volle melk, winterwortel en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pastilla - Marokkaanse pastei

Ingrediënten:
amandelen, boter, ei, filodeeg, foelie, gehakt, honing, kaneel, kippendijen, koriander, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, peper, poedersuiker, rode ui, saffraanpoeder en zout

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Palačinke

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, melk, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Kerstbrood

Ingrediënten:
amandelen, amandelspijs, bloem, citroenrasp, ei, gekonfijte sinaasappelschil, hazelnoten, kaneel, roomboter, rozijnen, suiker, sukade, gist, walnoten, walnotenspijs en zout

Keuken:
Midden-Europees / Oost-Europees / Asjkenazisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Hoe dan?!:

Limoncello-citroencake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroensap, citroenschil, ei, griekse yoghurt, limoncello, olijfolie, poedersuiker, suiker, turkse yoghurt en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Dolmades

Ingrediënten:
citroen, ingelegde druivenbladeren, komijn, koriander, olijfolie, peper, risottorijst, rode ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pizza quatro formaggi

Ingrediënten:
gorgonzola, mozzarella, pecorino, pizzabodem, taleggio en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Hoe dan?!:

Tarte Tatin

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, ei, suiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Marokkaanse tuinbonen

Ingrediënten:
citroenrasp, munt, olijfolie, peper, rode ui, tuinbonen, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / groente
Toon alle 132 recepten in dit boek