Maroeska Metz - Hoe dan?!

Hoe dan?!

Favoriete recepten uit de 7 keukens van Maroeska Metz

Een boek van Maroeska Metz

We hebben 132 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Hoe dan?!, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Design basiskookboek. Kunstenaar Maroeska Metz is bekend van haar interieurontwerpen, meubels, lampen en juwelen. Haar werk maakt deel uit van (museum)collecties in binnen- en buitenland. Ook in de keuken is zij een brok enthousiasme en hartstocht. Tien jaar lang werkte ze aan een basiskookboek met 120 recepten en even zoveel video’s. Onder elk gerecht staat namelijk een QR-code die met een mobiele telefoon kan worden gescand, waarna Maroeska laat zien hoe je de sterren van de hemel kookt. De foto’s in ‘Hoe Dan?! zijn door Maroeska zelf gemaakt, in de stijl van moderne stillevens.


Aantekeningen bij dit boek

Mooi uitgegeven boek met heldere recepten. Bijzonder is dat op elke pagina links staan die met de scanner van een mobieltje of een tablet kunnen worden geopend en dan toegang geven tot fraaie en interessante filmpjes die meer achtergrond geven bij de recepten

- meer dan 5 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Hoe dan?!

Een greep uit de 132 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Venkelworstjes

Ingrediënten:
boter, gerookt spek, knoflook, olijfolie, peper, speklappen, ui, varkensdarm, varkensgehakt, venkelzaad en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
worst
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Aspergesoep

Ingrediënten:
aspergekookvocht, asperges, bloem, melk, nootmuskaat, peper, peterselie en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Falafel

Ingrediënten:
bakpoeder, gedroogde kikkererwten, gedroogde tuinbonen, knoflook, komijn, koriander, korianderpoeder, peterselie, piment, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Olijven-uienbroodjes

Ingrediënten:
bloem, brood, gedroogde gist, grof zout, peper, suiker, taggiasca-olijven, tijm, ui en gist

Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Truffelpesto

Ingrediënten:
boter, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, walnoten, witte truffel, zout en zwarte truffel

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / bijgerecht uit Hoe dan?!:

Aardappelpastinaakpuree

Ingrediënten:
kruimige aardappel, melk, nootmuskaat, pastinaak, peper, roomboter en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / lunch / bijgerecht uit Hoe dan?!:

Rode paprikasalade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, kappertjes, knoflook, maldonzout, olijfolie, oud brood, peper, rode paprika's, salie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Polpette di pesce

Ingrediënten:
aardappelen, bloem, crackers, brood, knoflook, koriander, lente-ui, peper, plantaardige olie, rode peper, witvisfilet en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Schorsenerengratin

Ingrediënten:
bloem, kaas, groentebouillon, melk, nootmuskaat, peper, schorseneren en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Basisrecept uit Hoe dan?!:

Bitterkoekjes

Ingrediënten:
bittere amandelen, blanke amandelen, eiwitten, witte basterdsuiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Pompoensoep

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, bouillon, komijn, olijfolie, peper, pompoen, volle melk, winterwortel en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Gegrilde paprika

Ingrediënten:
gele paprika, olijfolie, peper, rode paprika en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Bitterkoekjespudding

Ingrediënten:
bitterkoekjes, calvados, custard, melk, rum, suiker en vanillesuiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / buffet / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Vleespasteitjes

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, boterhammen, ei, kaneel, koriander, olijfolie, pijnboompitten, plantaardige olie, rundergehakt, suiker en zout

Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / voorgerecht uit Hoe dan?!:

Paarse aardappelsoep, vegetarisch

Ingrediënten:
groentebouillon, koriander, lente-ui, olijfolie, paarse aardappel, peper, peterselie, prei, slagroom en water

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Aubergine frites

Ingrediënten:
aubergine, bloem, maldonzout, olijfolie, salie en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
veganistisch / groente
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Pizza funghi

Ingrediënten:
mozzarella, paddestoel, pizzabodem en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / pizza
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Bietenpesto

Ingrediënten:
bieten, kalamata-olijven, knoflook, lente-ui, olijfolie, peper, taggiasca-olijven en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Vietnamese loempia's

Ingrediënten:
avocado, ezelsorensla, komkommer, koriander, little gem, munt, peterselie, pinda-sojasaus, rijstmie, rijstvellen, thaise basilicum en waterkers

Keuken:
Vietnamees
Soort:
vegan
Toon alle 132 recepten in dit boek