Onno Kleyn - Italië

Italië

Mijn verhalen en recepten

Een boek van Onno Kleyn

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Italië, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Zomaar een jaar in Toscane, midden tussen de olijfbomen en de cipressen, dat is waar Onno Kleyns Italiaanse avonturen begonnen. Daar, in een piepklein middeleeuws dorp hing hij zijn klassieke-zangerslier aan de wilgen, daar koos hij voor het pad van het schrijven over eten en wijn. In dit boek mengt Onno Kleyn op zijn kenmerkend kruidige manier belevenissen met diepgravende informatie, verhaalt hij over gebruiken en achtergronden, over kooktechnieken en historie, in Toscane en de rest van de Italiaanse laars. En dan zijn er nog de meer dan honderdvijftig recepten om zelf te ervaren hoe authentiek Italië smaakt. Dit is een kookboek om te lezen, smakkend heerlijk, meeslepend lekker!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Pansôti - Gevulde driehoekjes met walnotensaus

Ingrediënten:
andijvie, bernagie, bladlof, ei, eierpastadeeg, parmigiano-reggiano, ricotta, rucola, snijbiet, walnotensaus en wilde spinazie

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Pizza

Ingrediënten:
belegen geraspte kaas, gedroogde gist, ham, mozzarella, olijfolie, olijven, paprika, patentbloem, salami, tomatenblokjes, ui, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Basisrecept uit Italië:

Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk, nootmuskaat en parmigiano-reggiano

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Recept uit Italië:

Pizzadeeg

Ingrediënten:
gedroogde gist, olijfolie, patentbloem, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Recept uit Italië:

Salsa peverade - Armeluissaus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, citroensap, kippenlever, knoflook, olijfolie, sopressa en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / azijn
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

I Gnudi - Naakte ravioli

Ingrediënten:
bloem, boter, nootmuskaat, parmigiano-reggiano, ricotta en salie

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Sfizzi al pesce persico - Pasta met baars

Ingrediënten:
baarsfilet, bladpeterselie, kabeljauwfilet, knoflook, lasagnevellen, olijfolie, peperoncino, snoekbaarsfilet en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Recept uit Italië:

Marò - Tuinbonenpesto

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook, munt, pecorino en tuinbonen

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch