Diner / hoofdgerecht uit Italië:
Scaloppine al dragoncello - Schnitzels met dragon
- Ingrediënten:
- bloem, dragon, olijfolie, varkensschnitzels, witte wijn en zout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- varkensvlees
Vind de smakelijkste recepten in uw eigen kookboeken.
We hebben 174 recepten uit dit boek geindexeerd.
Wij maken uw kookboeken, zoals Italië, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Zomaar een jaar in Toscane, midden tussen de olijfbomen en de cipressen, dat is waar Onno Kleyns Italiaanse avonturen begonnen. Daar, in een piepklein middeleeuws dorp hing hij zijn klassieke-zangerslier aan de wilgen, daar koos hij voor het pad van het schrijven over eten en wijn.In het boek Italië mengt Kleyn op zijn kenmerkend kruidige manier belevenissen en diepgravende informatie door elkaar, verhaalt over gebruiken en achtergronden, over kooktechnieken en historie, in Toscane en de rest van de Italiaanse laars. En dan zijn er nog de meer dan honderdvijftig recepten om zelf te ervaren hoe authentiek Italië smaakt. Dit is een lijvig kookboek om te lezen, smakkend heerlijk, meeslependlekker!
Onno Kleyn heeft met zijn Italie een bijzonder boek geschreven. Zijn persoonlijke ervaringen en zijn liefde voor het land en voor de Italianen leiden er toe dat het enerzijds een goed kookboek is geworden maar tegelijk een boek om met veel plezier te lezen. De vele anekdotes bieden inzicht in de Italiaanse keukens en in het dagelijks leven met een nadruk op het Toscaanse platteland.
Ongeveer in de zelfde tijd waarin Kleyn zich voor langere tijd in San Donato vestigde bracht ik vakanties door in Tavernelle en in San Donato. Veel korter weliswaar maar toch lang genoeg om veel van zijn ervaringen te herkennen en te waarderen.
Over de indexering een paar praktische opmerkingen:
Het is in de Italiaanse keuken veel minder duidelijk wat specifieke lunchgerechten zijn en wanneer sprake is van een gerecht dat in een diner past. Tenzij uitdrukkelijk vermeld door Kleyn heb is die aanduiding weggelaten.
De opbouw van een Italiaans maal is traditioneel een voorgerecht (antipasti) een eerste hoofdgerecht (primi), meestal pasta of rijst, soms ook soep, een tweede hoofdgerecht (secundo) vlees of vis of een vegetarisch alternatief begeleid door bijgerechten (contorni) en ter afsluiting een nagerecht (dolci). Onze Hollandse manier van opbouwen van een maal laat weinig ruimte voor het verschil tussen een eerste en een tweede hoofdgerecht. Ik het daarom zowel de primi als de secundi aangeduid als hoofdgerechten zonder nader onderscheid
Een greep uit de 174 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Diner / hoofdgerecht uit Italië:
Diner / hoofdgerecht uit Italië:
Diner / hoofdgerecht uit Italië:
Diner / hoofdgerecht uit Italië:
Diner / hoofdgerecht uit Italië:
Diner / hoofdgerecht uit Italië:
Diner / hoofdgerecht uit Italië:
Basisrecept uit Italië:
Diner / hoofdgerecht uit Italië:
Diner / hoofdgerecht uit Italië:
Diner / hoofdgerecht uit Italië:
Diner / lunch / hoofdgerecht uit Italië:
Recept uit Italië:
Diner / voorgerecht uit Italië:
Diner / nagerecht uit Italië:
Diner / hoofdgerecht uit Italië:
Diner / hoofdgerecht uit Italië:
Recept uit Italië:
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Italië:
Bijgerecht uit Italië: