Najat Kaanache - NAJAT

NAJAT

80 kleurrijke recepten en verhalen uit magisch Marokko

Een boek van Najat Kaanache

We hebben 164 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals NAJAT, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

De pure en magische Marokkaanse keuken van topchef Najat Kaanache. ‘Najat is een van de beste chefs van Marokko en weet werkelijk alles over de Marokkaanse keuken.’ Gordon Ramsay

  • Echt Marokkaans koken leer je pas echt met dit kookboek van Najat Kaanache. Ze werkte bij de beste sterren¬restaurants ter wereld, waaronder El Bulli en Noma, en heeft nu haar eigen restaurant, NUR, in de medina van Fez. Koken met natuurlijke ingrediënten, maar wél met sterallures.Najat Kaanache neemt je in dit kookboek mee op een culinaire reis door Marokko. Een kleurrijk boek met 80 recepten, achtergrondverhalen en schitterende fotografie.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit NAJAT

Een greep uit de 164 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Roze saus

Ingrediënten:
anijszaad, citroen, frambozen, gele chilipeper, gemalen komijn, biet, zoete aardappel, sesamzaad, granaatappelsap, kersen, knoflook, kokosolie, peper, peperkorrels, rode chilipeper, roze chilipeper, vanillestokje, walnoten en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / bouillon
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Vislever

Ingrediënten:
kardemompeulen, kruidnagel, laurier, roglever, steranijs, tijm en vislever

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Karamel-botercrème

Ingrediënten:
boter, eiwit, slagroom, suiker, vanille-extract, water en zeezout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Gezouten en gerookte tonijn

Ingrediënten:
citroenschil, djeroek poeroet, gemalen komijn, kardemompeulen, koriander, kruidnagels, majoraan, munt, oregano, sinaasappelblaadjes, sinaasappelschil, suiker, tonijnfilet, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Amandel-bietenpuree

Ingrediënten:
amandelen met vlies, amandelmelk, chilipoeder, citroensap, gember, knoflook, rode biet en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
groente
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit NAJAT:

Sardines in chermoula

Ingrediënten:
bloem, chermoula, citroenen, ei, gemalen kurkuma, harissa, knoflook, mayonaise, olijfolie, paprikapoeder en sardines

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Rog

Ingrediënten:
plantaardige olie, rogfilet en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Frambozenjam

Ingrediënten:
frambozen, maïzena, suiker en water

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Gekonfijte prei

Ingrediënten:
azijn, honing, preien, rietsuiker, tijm en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Artisjokenbouillon

Ingrediënten:
appelazijn, artisjokken, bladpeterselie, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, selderij, tijm, ui, wortel, zout, zoute haring en zure haring

Keuken:
Marokkaans
Soort:
bouillon
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Zwarte sesamsaus

Ingrediënten:
aubergine, chilipeper, chilipoeder, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, geroosterde pindas, harissa, knoflook, olijfolie, rode paprika, zout en zwart sesamzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Muntthee

Ingrediënten:
groene thee, munt, suiker en water

Keuken:
Marokkaans
Soort:
koffie en thee
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / nagerecht uit NAJAT:

Kaab el ghazal

Ingrediënten:
amandelvulling, bloem, boter, ei, olijfolie, oranjebloesemwater en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / bijgerecht uit NAJAT:

Gerookte paprika

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode paprika's, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Brunch uit NAJAT:

Zaalouk

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, honing, knoflook, koriander, olijfolie, tomaten, ui, witte peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bij de koffie uit NAJAT:

Chocoladenougat

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, corn syrup, crème fraîche, honing en pure chocolade

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Meergranenbrood

Ingrediënten:
droge gist, honing, lijnzaad, maanzaad, meergranen-ontbijtmix, olijfolie, sesamzaad, volkorenmeel, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Zwarte auberginesaus

Ingrediënten:
artisjokken, aubergine, bladpeterselie, chilipeper, citroensap, knoflook, olijfolie, peper, trompettes de la mort, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / bijgerecht uit NAJAT:

Artisjokpuree met saffraan

Ingrediënten:
artisjokken, bieslook, bladpeterselie, citroensap, groentebouillon, knoflook, koriander, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sjalot, ui, venkelknol, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / groente
Toon alle 164 recepten in dit boek