Gérard Goetz - Elzas

Elzas

Ontdek de traditionele gastronomie

Een boek van Gérard Goetz

We hebben 145 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Elzas, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Op een lieflijke plek in de Elzas bevindt zich het bekende hotel Julien Fouday dat zestig jaar geleden door de opa van Gérard Goetz geopend werd. Gérard weet als geen ander wat voor een bijzondere plek de Elzas is, hij kent de mooiste streekproducten, de beste – ambachtelijke – producenten en de lekkerste gerechten waar de omgeving om bekend staat. In het prachtige boek Elzas neemt hij je mee op een gastronomische reis door deze inspirerende streek. Van de voet van de uitgestrekte Elzasser wijngaarden tot aan de toppen van de Vogezen reikt het geweldige, gastronomische landschap van de Elzas. Deze streek is gevormd door een unieke geografi sche ligging, een opvallende geschiedenis en bijzondere cultuur. Het heeft een omgeving opgeleverd met een overvloed aan rijke producten en gerechten, waarbij elk seizoen zijn eigen culinaire verrassingen in petto heeft. Proef en kook zelf gerechten als Elzasser choucroute, boeren stoofschotel met gerookte worst, pâté en croûte, de échte flammkuchen, ravioli met munster en roquefort, kip in Riesling, clafoutis met kersen en talloze andere beroemde Elzas-gerechten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Elzas

Een greep uit de 145 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / nagerecht uit Elzas:

Kwarktaart uit de oven

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, eidooier, eiwit, fijne tafelsuiker, kwark, maïzena, melk, poedersuiker en sinaasappel

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / nagerecht uit Elzas:

Meringuetaart

Ingrediënten:
eiwit, frambozenroomijs, kirsch, slagroom, suiker, vanilleroomijs en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

In Meteor-bier gesudderde varkensschenkel

Ingrediënten:
azijn, boter, donker meteor bier, druivepittenolie, jeneverbessen, kalfsfond, kleine aardappelen, knoflook, knolselderij, koolzaadolie, laurier, mini-meiraapjes, mini-worteltjes, peultjes, tomatenpulp, ui, varkensschenkel, wortel, zetmeel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / varkensvlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Gemengde Elzasser salade

Ingrediënten:
azijn, elzasser cervelaat, gruyère, peper, radijs, tomaat, vleesworst, witte ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / worst
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Snack of tussendoortje uit Elzas:

Beignet schenkele - de dijen van mevrouw

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, fijne kristalsuiker, olie, poedersuiker, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Bijgerecht uit Elzas:

Kruidensaus

Ingrediënten:
crème fleurette, kervel, mayonaise en peterselie

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht uit Elzas:

Gravlax van zalmforel met rode biet

Ingrediënten:
gelei van groene appel met wasabi, laurier, rettich, rode biet, suiker, witte peper, zalmforelfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht uit Elzas:

Boerenkip en foie gras in gelei

Ingrediënten:
aardappelen, balsamicoazijn, bleekselderij, boerenkip, bouquet garni, foie gras, gelatine, kervel, kruidnagel, peper, prei, ravigottesaus, ui, wortel en zout

Soort:
gevogelte / orgaanvlees / paté/terrine
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Bouillon

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, laurier, ui, varkenspoot, water, witte kool en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Christollen - Kerststol

Ingrediënten:
amandelen, bakkersgist, boter, citroenrasp, eidooier, fijne kristalsuiker, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, hazelnoten, melk, patentbloem, poedersuiker, rozijnen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Brioche

Ingrediënten:
bakkersgist, bloem, boter, ei, melk, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elzas:

Elzasser appeltaart

Ingrediënten:
appelschnaps, boskoop-appel, ei, fijne tafelsuiker, korstdeeg en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / boter en olie
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Varkenshaas in broodkorst

Ingrediënten:
arachideolie, bladspinazie, boter, ei, kipfilet, peper, pistachenootjes, rodewijnsaus, slagroom, varkenshaas, vleesjus, witbrood en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / varkensvlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Ravigotesaus

Ingrediënten:
azijn, bieslook, druivenpitolie, sjalot en tomaten

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Ravioli met Munster

Ingrediënten:
bloem, ei, kaassaus, komijnpoeder, munster, olijfolie, peper, ricotta en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elzas:

Met het mes gesneden rundertartaar 'Vosgienne du Promont"

Ingrediënten:
augurk, azijn, bieslook, dikke lende, eidooier, kapperappeltjes, kappertjes, ketchup, kwarteleitjes, mayonaise, peper, sjalotten, tabasco, tomaten, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Toon alle 145 recepten in dit boek