Gérard Goetz - Elzas

Elzas

Ontdek de traditionele gastronomie

Een boek van Gérard Goetz

We hebben 145 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Elzas, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Op een lieflijke plek in de Elzas bevindt zich het bekende hotel Julien Fouday dat zestig jaar geleden door de opa van Gérard Goetz geopend werd. Gérard weet als geen ander wat voor een bijzondere plek de Elzas is, hij kent de mooiste streekproducten, de beste – ambachtelijke – producenten en de lekkerste gerechten waar de omgeving om bekend staat. In het prachtige boek Elzas neemt hij je mee op een gastronomische reis door deze inspirerende streek. Van de voet van de uitgestrekte Elzasser wijngaarden tot aan de toppen van de Vogezen reikt het geweldige, gastronomische landschap van de Elzas. Deze streek is gevormd door een unieke geografi sche ligging, een opvallende geschiedenis en bijzondere cultuur. Het heeft een omgeving opgeleverd met een overvloed aan rijke producten en gerechten, waarbij elk seizoen zijn eigen culinaire verrassingen in petto heeft. Proef en kook zelf gerechten als Elzasser choucroute, boeren stoofschotel met gerookte worst, pâté en croûte, de échte flammkuchen, ravioli met munster en roquefort, kip in Riesling, clafoutis met kersen en talloze andere beroemde Elzas-gerechten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Elzas

Een greep uit de 145 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht uit Elzas:

Gebonden kippensoep met bladerdeegdeksel

Ingrediënten:
bloem, boerenkip, boter, eidooier, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, morieljes, peper, peterselie, roomboterbladerdeeg, sjalotten, terrine van foie gras, truffel, ui, witte meiraap, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Hollandaisesaus

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, geklaarde boter, peper, sjalot, witte wijn, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Aardappeltaart uit de vallei van de Bruche

Ingrediënten:
aardappelen, ei, kaas, knoflook, nootmuskaat, peper, peterselie, slagroom, zonnebloemolie en zout

Soort:
hartige taart / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Pommes de terre boulangères

Ingrediënten:
aardappelen, boter, droge witte wijn, gevogeltefond, laurier, peper, witte ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

mayonaise

Ingrediënten:
azijn, eidooier, mosterd, olie, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Meringue

Ingrediënten:
eiwit, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Kwartel in bladerdeeg met boerenkool en flespompoenpuree

Ingrediënten:
bladerdeeg, boerenkool, boter, crème fraîche, eidooier, flespompoen, ganzenvet, gemeste eendenlever, gemeste ganzenlever, kippenbouillon, komijnpoeder, kwartels, melk, peper, spek, ui, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Bijgerecht uit Elzas:

Gevulde champignons

Ingrediënten:
bieslook, cantharellen, champignons, hazelnoten, peper, sjalot, spek en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Ontbijt / diner / nagerecht / bij de koffie uit Elzas:

Kougelhopf

Ingrediënten:
amandelen, bakkersgist, blanke rozijnen, boter, ei, eidooier, fijne kristalsuiker, kirsch, melk, patentbloem, rum en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Marinade

Ingrediënten:
bloem, knoflook, knolselderij, laurier, pinot noir, tijm, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
marinade
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Palette à la diable

Ingrediënten:
druivenpitolie, gezouten varkensschouder, scherpe mosterd en varkensdarmnet

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Gegratineerde uiensoep

Ingrediënten:
boter, gruyerekaas, kippenbouillon, suiker, ui, witte wijn, zonnebloemolie en zuurdesembrood

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht uit Elzas:

Terrine van aardappeltaart en foie gras

Ingrediënten:
aardappeltaartje, foie gras, foie graskruiden, kalfsfond, knoflook, pepers, veldsla en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / hartige taart / orgaanvlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Kastanjeroom

Ingrediënten:
boter, honing, kastanjepuree, room en rum

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elzas:

Schneckekueche - Chinoisbrioche

Ingrediënten:
amandelmeel, bakkersgist, boter, ei, fijne tafelsuiker, fijn zout, gekonfijte kersen, kaneel, kirsch, melk, patentbloem, poedersuiker, rozijnen en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Peperkoek

Ingrediënten:
bakpoeder, berghoning, eidooier, fijne kristalsuiker, kaneel, peperkoekkruiden, roggemeel en tarwebloem

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Fazantenfond

Ingrediënten:
bleekselderij, fazantennek, fazentenvleugels, knoflook, laurierolie, prei, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / bouillon
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Kalfsrollade gevuld met kalfsniertjes

Ingrediënten:
boter, bouillon, dragon, kalfslappen, kalfsniertjes, knoflook, peper, tomaten, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Toon alle 145 recepten in dit boek