Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Bon Chef!, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Opkomst, groei en ondergang van hotel-restaurant De Swaen in Oisterwijk. Chef Cas Spijkers en directeur Piet Rutten gaan met hun team op sterrenjacht. Koks die er werkten zijn nu vaak beroemde chefs. - Hotel-restaurant De Swaen in het Brabantse Oisterwijk is in de jaren tachtig dé culinaire hotspot van Nederland. Cas Spijkers voert het team in de keuken aan, Piet Rutten is directeur en gastheer. Samen worden ze wel het peper- en zoutstel genoemd. Twee handen op één buik, de blik gericht op de Michelinsterren waarvoor ze keihard knokken. Gasten uit binnen- en buitenland reizen naar Oisterwijk om in de watten te worden gelegd. Koninklijke hoogheden als Prins Bernhard, prins Philip en prinses Christina. Artiesten als Kate Bush, Toon Hermans, Seth Gaaikema, Ronald Giphart, Herman Brood, de Zangeres Zonder Naam, Guido de Wijs, Drs. P, Vader Abraham en André Hazes. De lijst van beroemdheden is nog veel langer. De Swaen is een magneet voor toptalenten. Veel grote chefs van nu hebben er staan zweten. Johan van Groeninge, Margo Reuten, Edwin Kats, Nico Boreas, Sergio Herman, Paul Pollux en Jonnie Boer. We komen hen allemaal tegen in Bon Chef!, samen met andere culinaire toppers als Robert Kranenborg, Robèrt van Beckhoven en Rudolph van Veen.Bon Chef! vertelt het verhaal van ambitie en teleurstelling. Van de eerste moeizame vleugelslagen van De Swaen, de vlucht naar grote hoogte en de neergang die later volgt. De Swaen had volgens iedereen die het weten kon het eerste driesterrenrestaurant van Nederland kunnen worden. Wat ging er mis? En waarom? Reinold Vugs is zelfstandig journalist en schrijver van romans en historische non-fictie. Hij werkte als middelbare scholier in de weekends als afwasser bij De Swaen en heeft de sterrenjacht van nabij meegemaakt. - Reinold Vugs is neerlandicus en journalist. Naast het runnen van een eigen communicatiebureau schrijft hij in zijn vrije tijd boeken van uiteenlopende aard. ‘Bon Chef! De Swaen van Cas Spijkers’ vertelt de geschiedenis van een restaurant dat in de jaren 80 de culinaire hotspot van Nederland was. We lezen eerst over de geschiedenis van het pand en hoe het uiteindelijk verandert in De Swaen van Cas Spijkers. De grote chef-kok die het restaurant twee Michelinsterren bezorgde en kookte voor grote namen uit binnen- en buitenland. Menig grote naam uit de culinaire wereld heeft de eerste stappen gezet in de keuken van Cas Spijkers. Ze vertellen allemaal over hun ervaringen. De geschiedenis van De Swaen komt voor een groot deel uit het archief van voormalig directeur Piet Rutten en uit herinneringen van mensen die Cas Spijkers gekend hebben. Maar ook de schrijver zelf heeft zijn herinneringen omdat hij in de tijd dat het restaurant beroemd werd als afwasser in de keuken werkte. Veel foto’s geven een goed beeld van de jaren van succes en later ook de neergang van De Swaen. Meesterverteller Reinold Vugs weet de lezer aan zich te binden. Het boek leest als een spannend verhaal waar op iedere pagina weer iets nieuws te vinden is.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.