Gemüse!
Das Goldene von GU
Een boek van
We hebben 312 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals **Gemüse! **, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Gemüse is een uitgave van de 300 jaar oude uitgeverij Gräfe und Unzer. Een uitgever die vanouds goede culinaire boeken uitgeeft en die inmiddels ook de uitstekende culinaire uitgaven van Teubner verlag heeft overgenomen. De nadruk ligt op groentegerechten zodat er een groot aandeel van vegetarische en veganistische recepten zijn opgenomen maar vis en vlees wordt niet geheel uitgesloten. Voor het indexeren is de Duitse uitgave gebruikt. Vertaalfouten zijn geheel voor mijn rekening. Bij een aantal recepten zijn ook variaties beschreven die ik apart heb opgenomen mits sprake is van een significante afwijking van het origineel. Als het alleen gaat over bijvoorbeeld het gebruik van een andere soort olie dan heb ik daarvoor geen extra recept vermeld.
- 8 maanden geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Gemüse!
Een greep uit de 312 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: baharat, granaatappelmelasse, groentebouillon, harissa, olijfolie en zout
Keuken: Orientaals
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: chilivlokken, courgette, donkere sesam, gerookte zalm, noribladeren, roomkaas, sesamzaad en wasabipasta
Keuken: Japans
Soort: salade / vis
Ingrediënten: alfafakiemen, arachideolie, baby paksoi, granaatappel, linzenkiemen, radijskiemen, roze grapefruit, sojasaus, topping voor bowl, zoete aardappels en zout
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, eidooier, nootmuskaat, zout en zwarte peper
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bloemkool, citroensap, cress, gele paprika, honing, knoflook, komijnpoeder, komkommer, olijfolie, oranje paprika, peper, peterselie, pijnboompitten, tomaten, witte aceto balsamico en zout
Keuken: Libanees
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: feta, korianderpoeder, kweepeergelei, peper, rode bieten, rode wijnazijn, suiker, walnootolie, walnoten en zout
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: boter, casarecce, cayennepeper, citroen, crème fraîche, erwtjes, rigatone, waterkers, zout en zure room
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: bulgur, ei, geitenroomkaas, guacamole, knoflook, koriandergroen, olie, paneermeel, peper, rode biet, rode bietenspruiten, rucola, tomaat, volkorentoast, witte ui en zout
Keuken: Internationaal
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: bonte wortelen, boter, crème fraîche, ei, hazelnoten, knoflook, kruidige bergkaas, paprikapoeder rosenscharf, pastinaak, rozemarijn, sinaasappelschil, walnoten, zonnebloempitten, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch / ovenschotel
Ingrediënten: aardappelen, radicchio, veldsla en volkorenbrood
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: ajvar, bloemkool, geroosterde en gezouten macadamianoten, koolzaadolie, peper, peterselie, ui, volkorentoast, zout en zure room
Keuken: Balkan
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aceto balsamico, aubergine, basilicum, bleekselderij, kappertjes, olijfolie, peper, pijnboompitten, rozijnen, tomaten, ui en zout
Keuken: Siciliaans
Soort: vegan / eenpansgerecht
Ingrediënten: champignons, citroen, erwtjes, groentebouillon, kervel, kipfilet, koolzaadolie, peper, room, wilde rijst, witte asperge en zout
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, citroen, ei, gedroogde tomaat in olie, geklaarde boter, koolrabi, munt, ongerookte rauwe ham, paneermeel, salie, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Ingrediënten: boter, citroensap, fettucine, peper, prei, room, sjalot, visfond, water, witte wijn, zalmfilet en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vis
Ingrediënten: bleekselderij, gedroogde witte bonen, gezeefde tomaten, gladde peterselie, knoflook, olijfolie, peper, salie, savooiekool, witbrood, wortel en zout
Keuken: Toscaans
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: bloem, boskoop-appel, boter, groentebouillon, kastanjes, koolzaadolie, melk, nootmuskaat, oud brood, paprikapoeder edelsusz, peper, prei, room, salieblaadjes, tijm, ui, witte koolbladeren, zonnebloemolie en zout
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: galangawortel, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, koolzaadolie, lente-ui, limoenblad, paprikapoeder edelsusz, rode chilipeper, rode paprika, zout en zwarte peper
Keuken: Internationaal
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: gele thai-currypasta, gember, hokkaidopompoen, kokosmelk, koriandergroen, limoen, olie, papaya en ui
Keuken: Internationaal
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: augurk, augurkensap, azijn, dille, kaneelpoeder, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, oregano, paprikapoeder rosenscharf, prei, rode biet, rookspek, rundvlees, tomatenpuree, ui, vleesbouillon, witte kool, wortel, zout, zure room en zwarte peperkorrels
Keuken: Oost-Europees
Soort: soep/bouillon
Toon alle 312 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833879142
ISBN10
3833879149