Gemüse!
Das Goldene von GU
Een boek van
We hebben 312 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals **Gemüse! **, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Gemüse is een uitgave van de 300 jaar oude uitgeverij Gräfe und Unzer. Een uitgever die vanouds goede culinaire boeken uitgeeft en die inmiddels ook de uitstekende culinaire uitgaven van Teubner verlag heeft overgenomen. De nadruk ligt op groentegerechten zodat er een groot aandeel van vegetarische en veganistische recepten zijn opgenomen maar vis en vlees wordt niet geheel uitgesloten. Voor het indexeren is de Duitse uitgave gebruikt. Vertaalfouten zijn geheel voor mijn rekening. Bij een aantal recepten zijn ook variaties beschreven die ik apart heb opgenomen mits sprake is van een significante afwijking van het origineel. Als het alleen gaat over bijvoorbeeld het gebruik van een andere soort olie dan heb ik daarvoor geen extra recept vermeld.
- ongeveer een jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Gemüse!
Een greep uit de 312 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: appenzeller, bloemige aardappel, boskoop-appel, knoflook, knolselderij, melk, nootmuskaat, peper, room, tijm, veldsla en zout
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch / ovenschotel
Ingrediënten: chilivlokken, edamamebonen, gember, geroosterde en gezouten pindas, groentebouillon, lente-ui, mirin, olie, pak choy, rietsuiker, rode paprika, shiitake en sojasaus
Keuken: Aziatisch
Soort: vegan
Ingrediënten: boter, groene asperges, jonge worteltjes, kleine nieuwe aardappelen, koolrabi, nootmuskaat, peper, pesto en peultjes
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: basilcum, bieslook, borage, citroenmelisse, dille, dragon, kervel, lavas, peterselie, pimpernel, tuinkers en zuring
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, citroenschijfjes, instantpolenta, olijfolie, peper, prei, ricotta, runderbouillon, salie, tijm, zalmfilet, zalmforelfilet, zongedroogde tomaten op olie en zout
Keuken: Duits
Ingrediënten: citroensap, couscous, cress, gele paprika, honing, knoflook, komijnpoeder, komkommer, olijfolie, oranje paprika, peper, peterselie, pijnboompitten, tomaten, witte aceto balsamico en zout
Keuken: Libanees
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: courgette, gember, groentebouillon, kippenpoten, knoflook, koolzaadolie, korianderblaadjes, limoen, mungbonentauge, radijs, rode chilipeper en sojasaus
Keuken: Aziatisch
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: cheddar, crème fraîche, half-om-halfgehakt, olijfolie, peper, rode kerstomaten, rode kool, rode ui, tortilla's, zout en zwarte bonen uit blik
Keuken: Mexicaans
Ingrediënten: baby-maiskolfjes, broccoli, geroosterde en gezouten cashewnoten, groene asperge, groene thaise currypasta, groentebouillon, kokosmelk, koriandergroen, lichte sojasaus, limoensap, olie, peultjes, vegan oestersaus en vegan vissaus
Keuken: Thais
Soort: curry / vegan
Ingrediënten: honing, kruidenboter, limoen, maiskolven, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, peper en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: anijs, basilicum, citroensap, gedroogde tomaat, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, venkel, zout, zwarte olijven en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: vegan
Ingrediënten: avocado, chilipoeder, citroensap, knoflook, peper en zout
Keuken: Mexicaans
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: boter, citroensap, nootmuskaat, oesterzwam, olijfolie, schorseneren, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bulgur, ei, geitenroomkaas, guacamole, knoflook, koriandergroen, olie, paneermeel, peper, rode biet, rode bietenspruiten, rucola, tomaat, volkorentoast, witte ui en zout
Keuken: Internationaal
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, crème fraîche, gelatine, groentebouillon, kervel, nootmuskaat, peper, peultjes-spinazie salade, ui, wortel en zout
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch / paté/terrine
Ingrediënten: avocado, bieslook, donkere sesamolie, gember, grof zeezout, knoflook, komkommer, lenteuien, lichte sojasaus, noribladeren, radijs, rijstazijn, rode rijst, salade, sesamzaad, suiker, zwarte olijf en zwarte peper
Soort: vegan
Ingrediënten: chilipeper, groentebouillon, lente-ui, limoen, pak choy, rode miso, sojasaus en witte bonen
Keuken: Aziatisch
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: bonte kerstomaten, chinese kool, dressing, kwetsen, ontpitte wijndruiven, pompoenpitten, pruimen en wortel
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: chilivlokken, citroen, gladde peterselie, kappertjes in pekel, knoflook, knolselderij, olijfolie, peper, zout en zwarte olijven
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: belugalinzen, citroensap en water
Toon alle 312 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833879142
ISBN10
3833879149