Gemüse!
Das Goldene von GU
Een boek van
We hebben 312 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals **Gemüse! **, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Gemüse is een uitgave van de 300 jaar oude uitgeverij Gräfe und Unzer. Een uitgever die vanouds goede culinaire boeken uitgeeft en die inmiddels ook de uitstekende culinaire uitgaven van Teubner verlag heeft overgenomen. De nadruk ligt op groentegerechten zodat er een groot aandeel van vegetarische en veganistische recepten zijn opgenomen maar vis en vlees wordt niet geheel uitgesloten. Voor het indexeren is de Duitse uitgave gebruikt. Vertaalfouten zijn geheel voor mijn rekening. Bij een aantal recepten zijn ook variaties beschreven die ik apart heb opgenomen mits sprake is van een significante afwijking van het origineel. Als het alleen gaat over bijvoorbeeld het gebruik van een andere soort olie dan heb ik daarvoor geen extra recept vermeld.
- meer dan een jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Gemüse!
Een greep uit de 312 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, gele paprika, gepelde rauwe garnalen, groentebouillon, kerstomaat, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, rozemarijn, tijm, tomaten, ui, witvisfilet en zout
Keuken: Mediterraans
Soort: soep/bouillon / vis
Ingrediënten: gele thai-currypasta, gember, hokkaidopompoen, kokosmelk, koriandergroen, limoen, mango, olie en ui
Keuken: Internationaal
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: bieslook, bladspinazie, bloem, cayennepeper, citroenrasp, ei, eiwit, geklaarde boter, groentebouillon, halfom gehakt, knoflook, mosterd, nootmuskaat, oud brood, paprikapoeder edelsusz, peper, peterselie, prei, sjalot, witte ui, wortel en zout
Keuken: Duits
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: bruine suiker, citroen, knoflook, komijn, lamsnek, olijfolie, oregano, scherp paprikapoeder, sinaasappelsap en zout
Keuken: Orientaals
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: amandelcrème, basilcum, garnalen, ghee, groene asperge, groentebouillon, lente-ui, limoen, peper, vanillepeul en zout
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: ei, gerookte tofu, knoflook, koolraap, koriandergroen, melk, olijfolie, pimenton de la vera dulce, ui, vastkokende aardappel, witte aceto balsamico, zout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: bladerdeeg, courgette, gedroogde italiaanse kruiden, gezeefde tomaten, mozzarella, olijven, peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, cayennepeper, citroenrasp, citroensap, hazelnoot, nootmuskaat, oesterzwam, olijfolie, peper, peterselie, piment, schorseneren, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: citroensap, granaatappel, korianderzaad, mierikswortel, sinaasappel, walnootolie, walnoten, winterpostelein, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: bloem, crème fraîche, gedroogde tomaat op olie, karnemelk, piment d'espelette, pompoen, prei, roggemeel, suiker, gist, zonnebloemolie, zout, zwarte olijven en zwarte peper
Keuken: Frans / Duits
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: instantpolenta, olijfolie, peper, prei, ricotta, tijm, varkensfilet, vleesbouillon, zongedroogde tomaten op olie en zout
Keuken: Duits
Ingrediënten: baby-spinazie, dijonmosterd, knoflook, koolrabi, koolrabigroen, olijfolie, peper, radicchio, sperziebonen, ui, witte wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, chiliolie, crème fraîche, diepvrieserwtjes, gist, groene asperge, gruyère, jonge courgette, olijfolie, peper, pijnboompitten, rucola, tarwemeel 550 en wortel
Keuken: Italiaans
Soort: pizza / vegetarisch
Ingrediënten: cashewnoten, knoflook, koriandergroen, lichte sojasaus, paksoi, peper, rode paprika, rode thaise currypasta, snelkookrijst, ui en zout
Keuken: Oosters
Soort: vegan / eenpansgerecht
Ingrediënten: agavediksap, ananas, chilivlokken, groene peper, kardemompoeder, knolselderij, kokoschips, kruidenzout, lenteuien, limoen, mayonaise en roomkaas
Keuken: Aziatisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: amandelschilfers, dadels, gladde peterselie, hokkaido-pompoen, koolraap, olijfolie, orientaalse dressing, wortel en zout
Keuken: Orientaals
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: bergkaas, bloem, boter, citroensap, crème fraîche, dragon, ei, pompoen, room, zout, zure appel en zwarte peper
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aardappelen, radicchio, veldsla en volkorenbrood
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: bloemkool, citroensap, cress, gele paprika, honing, knoflook, komijnpoeder, komkommer, olijfolie, oranje paprika, peper, peterselie, pijnboompitten, tomaten, witte aceto balsamico en zout
Keuken: Libanees
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: bergkaas, bonte wortelen, boter, eidooier, ham, nootmuskaat, pastinaak, room, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: ovenschotel
Toon alle 312 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833879142
ISBN10
3833879149