Gemüse!
Das Goldene von GU
Een boek van
We hebben 312 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals **Gemüse! **, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Gemüse is een uitgave van de 300 jaar oude uitgeverij Gräfe und Unzer. Een uitgever die vanouds goede culinaire boeken uitgeeft en die inmiddels ook de uitstekende culinaire uitgaven van Teubner verlag heeft overgenomen. De nadruk ligt op groentegerechten zodat er een groot aandeel van vegetarische en veganistische recepten zijn opgenomen maar vis en vlees wordt niet geheel uitgesloten. Voor het indexeren is de Duitse uitgave gebruikt. Vertaalfouten zijn geheel voor mijn rekening. Bij een aantal recepten zijn ook variaties beschreven die ik apart heb opgenomen mits sprake is van een significante afwijking van het origineel. Als het alleen gaat over bijvoorbeeld het gebruik van een andere soort olie dan heb ik daarvoor geen extra recept vermeld.
- meer dan een jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Gemüse!
Een greep uit de 312 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bieslook, crème fraîche, groentebouillon, korte noedels, olie, peper, rode ui, wijndruiven, zout en zuurkool
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / eenpansgerecht
Ingrediënten: chilipoeder, citroensap, gedroogde witte bonen, knoflook, laurierblad, lente-ui, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika op olie, tijm, tomaten, tonijnfilet op water en zout
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vis
Ingrediënten: cayennepeper, citroen, groene peper, groentebouillon, ras el hanout, tahin en zout
Keuken: Orientaals
Soort: vegan
Ingrediënten: basmatirijst, cayennepeper, gemberwortel, groene peper, groentebouillon, kafferlimoenblaadjes, kokosmelk, kokosolie, lenteuien, limoen, mango, sjalot, wortel en zout
Keuken: Oosters
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: boter, citroenrasp, crème fraîche, groentebouillon, lente-ui, noedels met paddenstoelen, peterselie, sjalot, spruitjes, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch / groente / paddenstoelen
Ingrediënten: bergkaas, bloem, boter, crème fraîche, dragon, ei, erwten, paprika koolrabi, prinsessenbonen, room, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boskoop-appel, boter, groentebouillon, kastanjes, koolzaadolie, melk, nootmuskaat, oud brood, paprikapoeder edelsusz, peper, prei, room, salieblaadjes, tijm, ui, witte koolbladeren, zonnebloemolie en zout
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: grof steenzout en vanillepeul
Keuken: Internationaal
Soort: vegan / condiment
Ingrediënten: bergkaas, champignons, citroen, hazelnoten, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, snijbiet, tomatensaus, zoete aardappel en zout
Keuken: Internationaal
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: gele courgette, groene courgette, knoflook, olijfolie, orientaalse pesto, parmezaanse kaas, peper, pijnappelpitten, rucola, salade en zout
Keuken: Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, citroen, ei, geklaarde boter, koolrabi, munt, paneermeel, verse geitenkaas, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: avocado, limoensap, peper, yoghurt en zout
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: chilipoeder, citroensap, dijonmosterd, ei, frituurolie, harde kaas, knoflook, koningsoesterzwam, olijfolie, paneermeel, peper, radicchio, romeinse sla, room, sojasaus, witlof, wit maismeel, yoghurt en zout
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegetarisch / paddenstoelen
Ingrediënten: gember, geroosterde en gezouten pindas, koriandergroen, lente-ui, peper, rijstazijn, rode paprika, sesamolie, sojasaus en witte kool
Keuken: Aziatisch
Soort: vegan
Ingrediënten: appel, appelsap, bakpoeder, bloem, citroensap, diepvrieserwten, ei, karnemelk, koolzaadolie, kwark, peper, wortel en zout
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: bergkaas, ei, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillon, melk, nootmuskaat, peterselie, speltbroodjes, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: braeburn, citroensap, crème fraîche, groentebouillon, hazelnootschilfers, knoflook, knolselderij, olijfolie, peper, tijm, ui, volkorentoast en zout
Keuken: Duits
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, amandelmoes, appelsap, citroensap, dijon-mosterd, dille, gedroogde cranberries, kaneelpoeder, kruidenzout, olijfolie, ui, wortel en zure appel
Keuken: Duits
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: avocado, citroensap, gedroogde kikkererwten, granaatappelsiroop, groentebouillon, honing, komkommer, koriandergroen, korianderkorels, lente-ui, olie, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode peperoni, sesamzaad, suiker, venkelzaad, wortel, zout en zwarte peper
Keuken: Turks
Soort: vegan
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, gele paprika, gepelde rauwe garnalen, groentebouillon, kerstomaat, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, rozemarijn, tijm, tomaten, ui, witvisfilet en zout
Keuken: Mediterraans
Soort: soep/bouillon / vis
Toon alle 312 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833879142
ISBN10
3833879149