- Gemüse!

Gemüse!

Das Goldene von GU

Een boek van

We hebben 312 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals **Gemüse! **, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Gemüse is een uitgave van de 300 jaar oude uitgeverij Gräfe und Unzer. Een uitgever die vanouds goede culinaire boeken uitgeeft en die inmiddels ook de uitstekende culinaire uitgaven van Teubner verlag heeft overgenomen. De nadruk ligt op groentegerechten zodat er een groot aandeel van vegetarische en veganistische recepten zijn opgenomen maar vis en vlees wordt niet geheel uitgesloten. Voor het indexeren is de Duitse uitgave gebruikt. Vertaalfouten zijn geheel voor mijn rekening. Bij een aantal recepten zijn ook variaties beschreven die ik apart heb opgenomen mits sprake is van een significante afwijking van het origineel. Als het alleen gaat over bijvoorbeeld het gebruik van een andere soort olie dan heb ik daarvoor geen extra recept vermeld.

- 3 maanden geleden door geplaatst .

Recepten uit Gemüse!

Een greep uit de 312 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Gemüse!

Lunch uit Gemüse! :

Rode bietburger met geitenroomkaas

Ingrediënten:
bulgur, ei, geitenroomkaas, guacamole, knoflook, koriandergroen, olie, paneermeel, peper, rode biet, rode bietenspruiten, rucola, tomaat, volkorentoast, witte ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Topping voor bowl

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, garam masala, noten en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / saus
Een recept uit  - Gemüse!

Snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Groentesticks met abrikooshummus

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde abrikozen, ijsklontjes, kaneelpoeder, kikkererwten uit blik, komijnpoeder, peper, rode paprika, tahin, wortel en zout

Keuken:
Orientaals
Soort:
vegan / saus
Een recept uit  - Gemüse!

Amuse / diner / snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Mini-artisjok met kaascreme

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas, citroensap, crème fraîche, gladde peterselie, groene peperkorrels, kleine artisjokken, medium dry sherry en walnoten

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Koolraap-kweepeer groente

Ingrediënten:
abrikozenmarmelade, cayennepeper, gladde peterselie, groentebouillon, koolraap, kweepeer, olijfolie, rietsuiker, room, roomkaas, tijm, ui en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Winterbowl met avocadocreme

Ingrediënten:
avocado, brood, citroensap, ei, peper, peterselie, pompoenpitten, roomkaas, veldsla, witlof, witte wijnazijn, wortel, zoete grove mosterd, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, gedroogde tomaten, olijfolie, peper, tomaten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Woknoedels met pruimensaus

Ingrediënten:
cashewnoten, citroensap, courgette, gember, instant woknoedels, knoflook, lente-ui, olie, peultjes, pruimenmoes, romainesla, scherpe chilisaus, sojasaus en tofu

Keuken:
Chinees
Soort:
vegan / noedels
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Aardappelgratin met asperge en kervel

Ingrediënten:
bakzout, boter, groene asperge, kerstomaat, kervel, knoflook, lenteuien, nootmuskaat, peper, room, taleggio en vastkokende aardappels

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / ovenschotel
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Paprika-rijstnoedelsalade

Ingrediënten:
gember, geroosterde en gezouten pindas, koriander, lente-ui, limoensap, mango, rietsuiker, rijstnoedels, rode chilipeper, rode paprika en tamari

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Vanillezout

Ingrediënten:
grof steenzout en vanillepeul

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / condiment
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Zalmforel met peultjes en waterkers

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroen, lenteuien, olijfolie, peper, peultjes, waterkers, zalmforelfilets, zeezout en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit  - Gemüse!

Snack of tussendoortje uit Gemüse! :

Paprikadip

Ingrediënten:
chilipoeder, ingemaakte gegrilde paprika, knoflook, peper, witte bonen uit blik en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
vegan / saus
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Spinaziesoep met gember

Ingrediënten:
agavediksap, babyspinazie, gemberwortel, groene thaise currypasta, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, kokosolie, lente-ui, limoen en peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Kabuli pilaw

Ingrediënten:
amandelsnippers, basmatirijst, kaneelpoeder, kardemompoeder, komijnpoeder, lamsschenkel, olie, peper, rozijnen, ui, wortel en zout

Keuken:
Afghaans
Soort:
rijst / lamsvlees
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Selderij-appelsoep

Ingrediënten:
braeburn, citroensap, crème fraîche, groentebouillon, hazelnootschilfers, knoflook, knolselderij, olijfolie, peper, tijm, ui, volkorentoast en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Fruitige herfssalade met geitenkaas

Ingrediënten:
bonte kerstomaten, chinese kool, dressing, geitenkaas, kwetsen, ontpitte wijndruiven, pompoenpitten, pruimen en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Kokosgroente met curryfrikadellen

Ingrediënten:
ananas uit blik, chilipeper, ei, gember, hoh gehakt, kerriepoeder, kokosmelk, kokosolie, lichte sojasaus, olie, oud brood, peper, peultjes, shiitakes, wortel, zout en zwarte bonenpasta

Keuken:
Oosters
Soort:
salade / vegan
Toon alle 312 recepten in dit boek