Gemüse!
Das Goldene von GU
Een boek van
We hebben 312 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals **Gemüse! **, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Gemüse is een uitgave van de 300 jaar oude uitgeverij Gräfe und Unzer. Een uitgever die vanouds goede culinaire boeken uitgeeft en die inmiddels ook de uitstekende culinaire uitgaven van Teubner verlag heeft overgenomen. De nadruk ligt op groentegerechten zodat er een groot aandeel van vegetarische en veganistische recepten zijn opgenomen maar vis en vlees wordt niet geheel uitgesloten. Voor het indexeren is de Duitse uitgave gebruikt. Vertaalfouten zijn geheel voor mijn rekening. Bij een aantal recepten zijn ook variaties beschreven die ik apart heb opgenomen mits sprake is van een significante afwijking van het origineel. Als het alleen gaat over bijvoorbeeld het gebruik van een andere soort olie dan heb ik daarvoor geen extra recept vermeld.
- meer dan een jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Gemüse!
Een greep uit de 312 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bonte kerstomaten, chinese kool, dressing, geitenkaas, kwetsen, ontpitte wijndruiven, pompoenpitten, pruimen en wortel
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: grof steenzout en vanillepeul
Keuken: Internationaal
Soort: vegan / condiment
Ingrediënten: bloem, citroen, frituurolie, gedroogde kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, peper, peterselie, rode biet en zout
Keuken: Orientaals
Soort: vegan
Ingrediënten: gember, koolzaadolie, munt, peper, rijstnoedels, rode chilipeper, rode kool, rode wijnazijn, runderbiefstuk, sojasaus, wortel en zout
Keuken: Duits
Soort: salade / rundvlees
Ingrediënten: bloem, citroensap, gember, kerstomaat, knoflook, koolvisfilet, olijfolie, sesamzaad, sojasaus, spinaziesalade en suiker
Keuken: Duits
Soort: salade / vis
Ingrediënten: boter, ei, eidooier, gedroogde tomaat op olie, knoflook, oud witbrood, parmezaanse kaas, peper, peterselie, pijnappelpitten, radicchioblad en ricotta
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: anijs, bloem, boter, cayennepeper, feta, groentebouillon, laurier, nootmuskaat, olie, pastis, plat brood, prei, pul biber, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, gedroogde munt, groentebouillon, komijnpoeder, krenten, paprikapoeder edelsusz, paprikapuree, peterselie, pijnboompitten, risottorijst, snijbietblad, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper
Keuken: Balkan
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: groentebouillon, honing, kleine nieuwe aardappelen, olijfolie, radijs, sjalot, waterkersdip, witte wijnazijn, zonnebloempitten, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: avocado, brood, citroensap, ei, peper, peterselie, pompoenpitten, roomkaas, veldsla, venkel, witlof, witte wijnazijn, wortel, zoete grove mosterd, zonnebloemolie en zout
Keuken: Duits
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bruine suiker, citroen, gember, knoflook, olijfolie, zout en zwarte peper
Keuken: Internationaal
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: basilcum, bieslook, borage, citroenmelisse, dille, dragon, kervel, lavas, peterselie, pimpernel, tuinkers en zuring
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: bloem, chilivlokken, ei, feta, groene asperges, honing, limoen, munt, olijfolie, panko, pompoenpitolie en pompoenpitten
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: artisjok uit blik, basilicum, bladspinazie, citroenrasp, geitenroomkaas, knoflook, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, parmezaanse kaas, portobellopaddestoelen, zout, zwarte olijven en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch / paddenstoelen
Ingrediënten: basilicum, boter, crème fraîche, doperwten, droge witte wijn, groentebouillon, peper, peterselie, romainesla, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: appelazijn, bramen, mosterd, olijfolie, peper en zout
Soort: vegan
Ingrediënten: appenzeller, bloem, boter, ei, eiwit, frituurolie, peper, schorseneren, witte wijn, witte wijnazijn en zout
Keuken: Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bulgur, ei, geitenroomkaas, guacamole, knoflook, koriandergroen, olie, paneermeel, peper, rode biet, rode bietenspruiten, rucola, tomaat, volkorentoast, witte ui en zout
Keuken: Internationaal
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: cayennepeper, citroensap, gedroogde abrikoos, kikkererwten uit blik, koolzaadolie, pastinaak, peper, ras el hanout, ui, wortel en zout
Keuken: Duits
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: bieslook, blauwschimmelkaas, grof gemalen zwarte peper, ijsbergsla, rode peperbessen, rucola, vijgen, walnoten, witte aceto balsamico, zout en zure room
Keuken: Mediterraans
Soort: salade / vegetarisch
Toon alle 312 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833879142
ISBN10
3833879149