Gemüse!
Das Goldene von GU
Een boek van
We hebben 312 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals **Gemüse! **, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Gemüse is een uitgave van de 300 jaar oude uitgeverij Gräfe und Unzer. Een uitgever die vanouds goede culinaire boeken uitgeeft en die inmiddels ook de uitstekende culinaire uitgaven van Teubner verlag heeft overgenomen. De nadruk ligt op groentegerechten zodat er een groot aandeel van vegetarische en veganistische recepten zijn opgenomen maar vis en vlees wordt niet geheel uitgesloten. Voor het indexeren is de Duitse uitgave gebruikt. Vertaalfouten zijn geheel voor mijn rekening. Bij een aantal recepten zijn ook variaties beschreven die ik apart heb opgenomen mits sprake is van een significante afwijking van het origineel. Als het alleen gaat over bijvoorbeeld het gebruik van een andere soort olie dan heb ik daarvoor geen extra recept vermeld.
- meer dan een jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Gemüse!
Een greep uit de 312 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bechamelsaus, boter, groentebouillon, hokkaido-pompoen, knoflook, lasagne, parmezaanse kaas, peper, rozemarijn en zout
Keuken: Internationaal
Soort: vegan
Ingrediënten: amandelstiften, bladspinazie, dragon, feta, gemengde bessen, limoen, rode chilipeper, sojasaus, suiker en ui
Keuken: Duits
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: gember, geroosterde en gezouten pindas, koriander, lente-ui, limoensap, mango, rietsuiker, rijstnoedels, rode chilipeper, rode paprika en tamari
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: boter, eekhoorntjesbrood, gladde peterselie, knoflook, nootmuskaat, olie, snoekbaarsfilet met huid, topinamboer, ui, witte wijnsaus, zout en zwarte peper
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: cajunkruiden, kipfilet, koriandergroen, lente-ui, limoen, mais uit blik, olijfolie, zoete aardappel en zwarte peper
Keuken: Cajun
Soort: salade / gevogelte
Ingrediënten: aubergine, basilicum, blauwschimmelkaas, gezeefde tomaten, mozzarella, olijfolie, parmaham, peper, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: ovenschotel
Ingrediënten: avocado, citroensap, gedroogde kikkererwten, granaatappelsiroop, groentebouillon, honing, komkommer, koriandergroen, korianderkorels, lente-ui, olie, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode peperoni, sesamzaad, suiker, venkelzaad, wortel, zout en zwarte peper
Keuken: Turks
Soort: vegan
Ingrediënten: bloemkool, citroensap, cress, gele paprika, honing, knoflook, komijnpoeder, komkommer, olijfolie, oranje paprika, peper, peterselie, pijnboompitten, tomaten, witte aceto balsamico en zout
Keuken: Libanees
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: cantaloupemeloen, charentaismeloen, citroensap, dille, feta, galiameloen, groene peperoni, honing, honingmeloen, kerstomaat, knoflook, komkommer, munt, olijfolie, paprike, peper, peterselie, radicchio, rode ui, rode wijnazijn, watermeloen, zout en zwarte olijven
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: appelazijn, griekse roomyoghurt, honing, kerriepoeder, mayonaise, peper, prei, rode puntpaprika, tomaat en zout
Keuken: Romeins
Soort: salade / vegetarisch / mosterd
Ingrediënten: citroensap, courgette, groene olijven, halloumi, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, pimientos de padrón, ui en zout
Keuken: Spaans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: andijviesalade, boter, gladde peterselie, kippenbouillon, knoflook, olie, peper, risottorijst, roggebrood, ui, venusschelpen, witte wijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: risotto / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: arachideolie, bruine suiker, garam masala, noten en zout
Keuken: Internationaal
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: amandelcrème, basilcum, ghee, groene asperge, groentebouillon, lente-ui, limoen, peper, vanillepeul en zout
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde tijm, ketchup, knoflook, koolraap, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, pastinaak, peper, tofunaise, wortel, zoete aardappel en zout
Keuken: Internationaal
Soort: groente
Ingrediënten: bergkaas, bieslook, bloem, citroenrasp, courgette, ei, eiwit, geklaarde boter, groentebouillon, knoflook, kwark, nootmuskaat, oud brood, paprikapoeder edelsusz, peper, peterselie, prei, sjalot, witte ui, wortel en zout
Keuken: Duits
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, gedroogde borlottibonen, honing, knoflook, lintnoedels, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, peper, radicchio, rozemarijn, salie, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: aardbeien, agavediksap, belugalinzen, citroensap, gemengde kruiden voor frankfurter groene saus, groene asperges, lijnzaadolie, mosterd, olijfolie, peper, sojaghurt en zout
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: bonenkruid, boter, citroensap, ei, erwten, groentebouillon, knoflook, peper, sjalot, slagroom en zout
Keuken: Internationaal
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: amandelmoes, citroensap, gladde peterselie, groentebouillon, hazelnootmoes, hazelnoten, noilly prat, olijfolie, parelgort, sjalot, venkel, venkelzaad, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: salade / vegan
Toon alle 312 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833879142
ISBN10
3833879149