Gemüse!
Das Goldene von GU
Een boek van
We hebben 312 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals **Gemüse! **, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Gemüse is een uitgave van de 300 jaar oude uitgeverij Gräfe und Unzer. Een uitgever die vanouds goede culinaire boeken uitgeeft en die inmiddels ook de uitstekende culinaire uitgaven van Teubner verlag heeft overgenomen. De nadruk ligt op groentegerechten zodat er een groot aandeel van vegetarische en veganistische recepten zijn opgenomen maar vis en vlees wordt niet geheel uitgesloten. Voor het indexeren is de Duitse uitgave gebruikt. Vertaalfouten zijn geheel voor mijn rekening. Bij een aantal recepten zijn ook variaties beschreven die ik apart heb opgenomen mits sprake is van een significante afwijking van het origineel. Als het alleen gaat over bijvoorbeeld het gebruik van een andere soort olie dan heb ik daarvoor geen extra recept vermeld.
- meer dan een jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Gemüse!
Een greep uit de 312 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: gember, geroosterde uien, groentebouillon, ketjap manis, knoflook, mie, olie, peultjes, prei, sambal oelek, spitskool, tempeh en wortel
Keuken: Indonesisch
Soort: vegan
Ingrediënten: baby-maiskolfjes, broccoli, geroosterde en gezouten cashewnoten, groene asperge, groene thaise currypasta, groentebouillon, kokosmelk, koriandergroen, lichte sojasaus, limoensap, olie, peultjes, vegan oestersaus en vegan vissaus
Keuken: Thais
Soort: curry / vegan
Ingrediënten: bloemkool, citroensap, cress, gele paprika, honing, knoflook, komijnpoeder, komkommer, olijfolie, oranje paprika, peper, peterselie, pijnboompitten, tomaten, witte aceto balsamico en zout
Keuken: Libanees
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: bleekselderij, gedroogde witte bonen, gezeefde tomaten, gladde peterselie, knoflook, olijfolie, peper, salie, savooiekool, witbrood, wortel en zout
Keuken: Toscaans
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: boter, groente, groentebouillon, hele rietsuiker, lente-ui, munt, peper, rozijnen, soft abrikozen, wortel, wortelgroen en zout
Soort: vegetarisch / couscous
Ingrediënten: citroensap, italiaans witbrood, knoflook, olijfolie, peper, rucola, salade, suiker, venkelknollen, venkelsalami, venkelzaad, witte wijnazijn, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Ingrediënten: bruine suiker, citroensap, gemalen kurkuma, gember, groene chilipeper, kokosrasp, komkommer, koriander, moong dal, olie, sjalot en tomaat
Keuken: Indiaas
Soort: vegan / pannenkoeken en flensjes
Ingrediënten: cashewnoten, citroensap, courgette, gember, instant woknoedels, knoflook, lente-ui, olie, peultjes, pruimenmoes, romainesla, scherpe chilisaus, sojasaus en tofu
Keuken: Chinees
Soort: vegan / noedels
Ingrediënten: babyspinazie, gember, geroosterde zoute pindas, knoflook, kokosmelk, limoen, rode chilipeper, scherp kerriepoeder, sjalot en snoekbaarsfilet zonder huid
Keuken: Indiaas
Soort: curry / vis
Ingrediënten: appelazijn, bramen, mosterd, olijfolie, peper en zout
Soort: vegan
Ingrediënten: amandelmeel, bladerdeeg, crème fraîche, kappertjes, knoflook, ossenharttomaten, peper, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: hartige taart / vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde tijm, ketchup, knoflook, koolraap, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, pastinaak, peper, tofunaise, wortel, zoete aardappel en zout
Keuken: Internationaal
Soort: groente
Ingrediënten: amandelmoes, citroensap, gladde peterselie, groentebouillon, hazelnootmoes, hazelnoten, noilly prat, olijfolie, parelgort, sjalot, venkel, venkelzaad, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: avocado, bieslook, donkere sesamolie, gember, grof zeezout, knoflook, komkommer, lenteuien, lichte sojasaus, noribladeren, radijs, rijstazijn, rode rijst, salade, sesamzaad, suiker, zwarte olijf en zwarte peper
Soort: vegan
Ingrediënten: instantpolenta, olijfolie, peper, prei, ricotta, tijm, varkensfilet, vleesbouillon, zongedroogde tomaten op olie en zout
Keuken: Duits
Ingrediënten: gember, jeneverbessen, kippenpoten, knolselderij, laurierblad, mierikswortel, peperkorrels, savooiekool, spruitjes, ui, vermicelli, witte kool, wortel, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Ingrediënten: feta, korianderpoeder, kweepeergelei, peper, rode bieten, rode wijnazijn, suiker, walnootolie, walnoten en zout
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, citroenschijfjes, instantpolenta, olijfolie, peper, prei, ricotta, runderbouillon, salie, tijm, zalmfilet, zalmforelfilet, zongedroogde tomaten op olie en zout
Keuken: Duits
Ingrediënten: aubergine, bloemkool, citroensap, frituurolie, halloumi, ijsbergsla, knoflook, olijfolie, peper, pitabrood, rode paprika, tahin en zout
Keuken: Libanees
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: amandelsnippers, boter, citroen, filodeeg, paprikapoeder rosenscharf, peper, peterselie, prei, spruitjes, tijm, zout en zure room
Keuken: Midden-Europees
Soort: vegetarisch
Toon alle 312 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833879142
ISBN10
3833879149