Gemüse!
Das Goldene von GU
Een boek van
We hebben 312 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals **Gemüse! **, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Gemüse is een uitgave van de 300 jaar oude uitgeverij Gräfe und Unzer. Een uitgever die vanouds goede culinaire boeken uitgeeft en die inmiddels ook de uitstekende culinaire uitgaven van Teubner verlag heeft overgenomen. De nadruk ligt op groentegerechten zodat er een groot aandeel van vegetarische en veganistische recepten zijn opgenomen maar vis en vlees wordt niet geheel uitgesloten. Voor het indexeren is de Duitse uitgave gebruikt. Vertaalfouten zijn geheel voor mijn rekening. Bij een aantal recepten zijn ook variaties beschreven die ik apart heb opgenomen mits sprake is van een significante afwijking van het origineel. Als het alleen gaat over bijvoorbeeld het gebruik van een andere soort olie dan heb ik daarvoor geen extra recept vermeld.
- meer dan een jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Gemüse!
Een greep uit de 312 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: chilivlokken, citroensap, courgette, gember, groentebouillon, honing, knoflook, kokosmelk, peper, pindakaas, pinda's, rode linzen, ui, yoghurt en zout
Keuken: Indiaas
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boerenkool, chilivlokken, gember, groentebouillon, honing, lente-ui, limoen, olie, varkensfilet, vissaus en zout
Keuken: Internationaal
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: avocado, boerenkool, citroensap, granaatappel, harissa, pecannoten, peper, ras el hanout, rode quinoa, sinaasappel, tahin en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: amandelmeel, bloem, boter, citroen, grote pastaschelpen, harde italiaanse kaas, peper, peterselie, ricotta, room, witte asperges en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch / ovenschotel
Ingrediënten: bloem, citroensap, gember, kerstomaat, knoflook, koolvisfilet, olijfolie, sesamzaad, sojasaus, spinaziesalade en suiker
Keuken: Duits
Soort: salade / vis
Ingrediënten: basilcum, bieslook, borage, citroenmelisse, dille, dragon, kervel, lavas, peterselie, pimpernel, tuinkers en zuring
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, citroenschijfjes, instantpolenta, olijfolie, peper, prei, ricotta, runderbouillon, salie, tijm, zalmfilet, zalmforelfilet, zongedroogde tomaten op olie en zout
Keuken: Duits
Ingrediënten: cajunkruiden, kipfilet, koriandergroen, lente-ui, limoen, mais uit blik, olijfolie, zoete aardappel en zwarte peper
Keuken: Cajun
Soort: salade / gevogelte
Ingrediënten: avocado, citroensap, gedroogde kikkererwten, granaatappelsiroop, groentebouillon, honing, komkommer, koriandergroen, korianderkorels, lente-ui, olie, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, rode peperoni, sesamzaad, suiker, venkelzaad, wortel, zout en zwarte peper
Keuken: Turks
Soort: vegan
Ingrediënten: aceto balsamico, berglinzen, groentebouillon, halloumi, hokkaido-pompoen, honing, kastanjes, kerstomaat, olijfolie, peper, peterselie, polenta-schijven, polenta-sticks, pul biber, rode wijnazijn, salieblaadjes, sjalot, volkoren baguette en zout
Keuken: Turks
Soort: vegan
Ingrediënten: galangawortel, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, koolzaadolie, lente-ui, limoenblad, paprikapoeder edelsusz, rode chilipeper, rode paprika, zout en zwarte peper
Keuken: Internationaal
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: amandelmoes, citroensap, gladde peterselie, groentebouillon, hazelnootmoes, hazelnoten, noilly prat, olijfolie, parelgort, sjalot, venkel, venkelzaad, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: basilicum, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas en pijnboompitten
Keuken: Italiaans
Soort: saus
Ingrediënten: citroensap, grove mosterd, peper, rozemarijn, verse geitenkaas, walnoten en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: feta, gedroogde munt, hokkaido-pompoen, kokosmelk, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, peterselie, pul biber, zoete aardappel en zwarte peper
Keuken: Internationaal
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: gember, jeneverbessen, kippenpoten, knolselderij, laurierblad, mierikswortel, peperkorrels, savooiekool, spruitjes, ui, vermicelli, witte kool, wortel, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Ingrediënten: bieslook, boter, champignons, groentebouillon, lente-ui, nootmuskaat, peper, room, savooiekool, spätzle, tijm en zout
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, bruine champignons, chilipoeder, chorizo, crème fraîche, groentebouillon, nootmuskaat, oregano, paprikapoeder edelsusz, peper, prei, savooiekool, ui, wortel en zout
Keuken: Duits
Soort: groente
Ingrediënten: appelazijn, boter, cayennepeper, citroenrasp, gladde peterselie, groentebouillon, nootmuskaat, roomkaas, schorseneren, sjalot, witte peper, witte wijn en zout
Keuken: Internationaal
Soort: vegetarisch
Toon alle 312 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833879142
ISBN10
3833879149