Gemüse!
Das Goldene von GU
Een boek van
We hebben 312 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals **Gemüse! **, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Gemüse is een uitgave van de 300 jaar oude uitgeverij Gräfe und Unzer. Een uitgever die vanouds goede culinaire boeken uitgeeft en die inmiddels ook de uitstekende culinaire uitgaven van Teubner verlag heeft overgenomen. De nadruk ligt op groentegerechten zodat er een groot aandeel van vegetarische en veganistische recepten zijn opgenomen maar vis en vlees wordt niet geheel uitgesloten. Voor het indexeren is de Duitse uitgave gebruikt. Vertaalfouten zijn geheel voor mijn rekening. Bij een aantal recepten zijn ook variaties beschreven die ik apart heb opgenomen mits sprake is van een significante afwijking van het origineel. Als het alleen gaat over bijvoorbeeld het gebruik van een andere soort olie dan heb ik daarvoor geen extra recept vermeld.
- ongeveer een jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Gemüse!
Een greep uit de 312 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bloem, cayennepeper, groene asperge, groente, koolzuurhoudend mineraalwater, korianderblaadjes, limoen, mayonaise light, rijstwijn, witte asperge, yoghurt en zonnebloemolie
Keuken: Japans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, peterselie, spitskool, wortel, yoghurtdressing en zonnebloempitten
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: boter, feta, koriandergroen, melk, peper, zoete aardappels, zout en zwarte bonen
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chilipeper, groentebouillon, lente-ui, limoen, pak choy, rode miso, sojasaus en witte bonen
Keuken: Aziatisch
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, gember, groentebouillon, jonge wortel, knoflook, lente-ui, parmezaanse kaas, peper, risottorijst, rode chilipeper, waterkers en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch / eenpansgerecht
Ingrediënten: bieslook, cheddar, mierikswortel, peper, rode biet, rode bietensap, sinaasappelsap, volkorennoedels, zonnebloempitten en zout
Keuken: Duits
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: cantaloupemeloen, charentaismeloen, citroensap, dille, feta, galiameloen, groene peperoni, honing, honingmeloen, kerstomaat, knoflook, komkommer, munt, olijfolie, paprike, peper, peterselie, radicchio, rode ui, rode wijnazijn, watermeloen, zout en zwarte olijven
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bruine suiker, citroen, gember, knoflook, olijfolie, zout en zwarte peper
Keuken: Internationaal
Soort: saus/dressing/jus / vegan
Ingrediënten: augurk, augurkensap, azijn, dille, kaneelpoeder, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, oregano, paprikapoeder rosenscharf, prei, rode biet, rookspek, rundvlees, tomatenpuree, ui, vleesbouillon, witte kool, wortel, zout, zure room en zwarte peperkorrels
Keuken: Oost-Europees
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: crème fraîche, kipfilet beleg, kippenborst, koolzaadolie, mozzarella, peper, ui, zoete aardappel en zout
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bakzout, gedroogde oregano, groentebouillon, kastanjes, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, spruitjes, tomaten uit blik, ui, witte reuzenbonen en wortel
Keuken: Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: aceto balsamico, berglinzen, groentebouillon, halloumi, hokkaido-pompoen, honing, kastanjes, kerstomaat, olijfolie, peper, peterselie, polenta-schijven, polenta-sticks, pul biber, rode wijnazijn, salieblaadjes, sjalot, volkoren baguette en zout
Keuken: Turks
Soort: vegan
Ingrediënten: amandelschaafsel, broccoli, harde kaas, honing, kerstomaat, knoflook, olijfolie, orecchiette, peper, rode chilipeper, sinaasappel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: aceto balsamico, gedroogde oregano, gemengde kerstomaten, halloumi, knoflook, munt, olijfolie, peper, peterselie, rode puntpaprika, rode ui, za'atar, zout en zwarte olijven
Keuken: Orientaals
Soort: vegetarisch / ovenschotel
Ingrediënten: chilipoeder, ingemaakte gegrilde paprika, knoflook, peper, witte bonen uit blik en zout
Keuken: Grieks
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: bakzout, chilipoeder, citroen, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, olijfolie, pepers en peterselie
Soort: saus
Ingrediënten: ei, gedroogde chilipeper, gember, knoflook, koriandergroen, langkorrelrijst, olie, paksoi, pinda’s, prei, sojasaus, zoete chilisaus en zout
Keuken: Thais
Soort: rijst / vegetarisch / groente
Ingrediënten: baby-spinazie, bloem, boter, citroen, ei, harde kaas, harde tarwegries, nootmuskaat, peper, ricotta en salieblaadjes
Keuken: Toscaans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bergkaas, bloem, boter, crème fraîche, dragon, ei, jonge wortel, peultjes, room, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, chilivlokken, ei, feta, groene asperges, honing, limoen, munt, olijfolie, panko, pompoenpitolie en pompoenpitten
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegetarisch
Toon alle 312 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833879142
ISBN10
3833879149