Robert Inghelram, J. Geleyns en R. Inghelram - Gebak met geschiedenis

Gebak met geschiedenis

traditionele recepten

Een boek van Robert Inghelram, J. Geleyns en R. Inghelram

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Gebak met geschiedenis, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

GEBAK MET GESCHIEDENIS, Robert Inghelram

Om duimen en vingers van af te likken. Het luchtige schuimgebakje Meringue zou omstreeks 1720 ontworpen zijn door een meneer Gasparini in het Zwitserse Meiringen. Keizerin Elisabeth van Rusland hield bijzonder van schuimgebak. In het midden van de achttiende eeuw liet ze haar koks ronde meringuekoekjes maken die perfect in haar mond pasten. Ze noemde ze ‘baisers’ (kusjes). Pain à la Grecque heeft niets te maken met Griekenland, maar wel met brood voor de armen die door de paters Augustijnen van de Brusselse Wolvengracht werd uitgedeeld: ‘Pain de la Grecht’ of brood van de gracht. Peperkoek bevat geen peper, maar wel kruiden. Peper was in de Middeleeuwen gewoon een algemene naam voor exotische specerijen. Vlechtbrood vindt zijn oorsprong in het begin van de Indo-Europese beschaving. Wanneer de man stierf, moest de vrouw hem volgen in het graf. Omdat dit een te barbaarse maatregel was, sneed men de vlechten van de vrouw af en legde men die in het graf. Gaandeweg werden de haarvlechten vervangen door ‘broodvlechten’. Gebak met geschiedenis brengt naast de leuke verhalen ook het lekkerste recept van die beroemde taart of dat overheerlijke koekje. Daarvoor snuisterde de auteur in historische kookboeken om het meest authentieke recept te vinden. De mooie foto’s doen je gewoonweg watertanden en geven zin om meteen met de deegrol aan de slag te gaan. Robert Inghelram, een bakker in hart en nieren, heeft een vreemde hobby: hij is al jaren gefascineerd door het verhaal achter de taarten, gebakjes, koekjes, ingrediënten. Je valt van de ene verbazing in de andere. Een Merveilleux- of een Misérable-gebakje, een taartspie van een Saint-Honorétaart: je zal er nooit meer zomaar van snoepen. Vanaf nu weet je dat er een gebakje met geschiedenis op je bord ligt.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken