Raapsteeltje
(h)eerlijk eten in Nederland
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Raapsteeltje , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Nederlands
Winnaar van de Kookboek van het Jaar 2008 verkiezing (categorie Nederlands). Koken met eerlijke, gezonde en authentieke ingrediënten: Raapsteeltje laat zien waar je de producten vindt en hoe je ze kunt bereiden. Voor elk product worden zowel traditionele als moderne recepten gegeven. Zo kan pastinaak bijvoorbeeld ouderwets worden opgediend met vleespastei, maar ook worden verwerkt in een schuimige pastinaakcrèmesoep met gamba’s en kruidenolie. Raapsteeltje is een kleurrijke en inspirerende ontdekkingstocht langs de culinaire rijkdom van ons land!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: kruidenroomkaas, kruimige aardappel, raapstelen en spekblokjes
Keuken: Hollands
Soort: stamppot / vlees
Ingrediënten: gerookte harder
Keuken: Hollands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, ei, groene asperge, oude leidse kaas, paneermeel en wittewijnazijn
Keuken: Hollands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, citroenmelisse, citroenrasp, dragon, ei, honing, rood fruit, vanille-ijs, witte basterdsuiker en zout
Keuken: Hollands
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bataten, bloem, boter, kerrie, knolselderij, koolraap, lamsfond, laurier, peperkorrel, prei, schapenpoulet, tijm, ui, winterwortel en witte kool
Keuken: Hollands
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: eidooier, eldense blauwen, melk, nootmuskaat, room en suiker
Keuken: Hollands
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: gerookte paling
Keuken: Hollands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bladselderij, boter, chardonnay, knoflook, knolselderij, kreeftenkarkas, kreeftenschalen, laurier, olijfolie, pernod, peterselie, prei, saffraan, slagroom, tomatenpuree, ui, visbouillon en winterwortel
Keuken: Hollands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: druiven, gerookt spek, knoflook, krielaardappeltjes, olijfolie, peper, peterselie, radijzen, rode poon, rode ui en tomaten
Keuken: Hollands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: boter, hazelnoten, nootmuskaat, sint-jansui en witte broodkruimels
Keuken: Hollands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, boter, gamba's, groene kruiden, groentebouillon, knoflook, olijfolie, pastinaak, peterselie, selderijblad, sjalot, slagroom en ui
Keuken: Hollands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: citroensap, druivensap, frambozen, grappa, honing, suiker en witte druiven
Keuken: Hollands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: champagneazijn, dragon, druiven, little gem, olijfolie, sjalot, texelse schapenkaas en witte wijnazijn
Keuken: Hollands
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: appels, bakbloedworst en stroop
Keuken: Hollands
Soort: vlees
Ingrediënten: bloem, brandnetel, knoflook, kruimige aardappel, lamskotelet, olijfolie, sinaasappel, sjalot en wildfond
Keuken: Hollands
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: ansjovisfilet, cayennepeper, gedroogde tomaat op olie, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, osseworst, rucola, sjalot, trostomaat, witbrood en zwarte olijven
Keuken: Hollands
Soort: vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: italiaanse kruiden, meikaas, olijfolie, rauwe ham, tomaat en witbrood
Keuken: Hollands
Soort: vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: opperdoezer-ronde, roomboter en zout
Keuken: Hollands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, cognac, dragon, droge witte wijn, eidooier, garnaal, garnaalschalen, kabeljauw, knoflook, krabschalen, kreeftenschalen, krukels, lamsoor, laurier, mosselen, olijfolie, oude kaas, rode mul, saffraan, schaaldierenfond, spaanse peper, stokbrood, tijm, tomaat in blik, ui, venkel, winterwortel en zalm
Keuken: Hollands
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: azijn, bloem, boter, bouillon, broodjes, ei, friese nagelkaas en ui
Keuken: Hollands
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: balsamicoazijn, bessenjenever, bloedworst, kruidnagel, laurier, stoofpeer en suiker
Keuken: Hollands
Soort: vlees
Ingrediënten: gedroogde abrikoos, hazelnoten, pure chocolade, slagroom, suiker en waldbeantsjes
Keuken: Hollands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: kruimige aardappel, zeezout en zonnebloemolie
Keuken: Hollands
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: eidooier, knoflook, rijstazijn, wasabi, zonnebloemolie en zout
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: bosuien, grove mosterd, kruiden, olijfolie, sla, trostomaat, vastkokende aardappel, volkorenbrood, wijnazijn en zure zult
Keuken: Hollands
Soort: vlees