Teubner - Groot handboek sauzen

Groot handboek sauzen

Een boek van Teubner

We hebben 413 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Groot handboek sauzen, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Basissauzen, bereidingswijzen en recepten

Bechamelsaus, hollandaise, Aziatische vinaigrette, kreeftenboter, vleesjus, pindasaus, all’arrabiata, salsa verde, kersensaus, sabayon, chocoladesaus, appel-karamelsaus… In dit lijvige handboek staat écht alles over de bereiding van sauzen en fonds. De sauzen zijn ondergebracht in verschillende hoofdstukken: sauzen voor vlees, wild, gevogelte, vis en zeevruchten, pastasauzen, sauzen voor bij groenten, aardappelen en salade en ten slotte zoete sauzen voor bij desserts en fruit. Bij elk recept wordt stap voor stap beschreven hoe u te werk moet gaan. Samen met de bereiding van de saus krijgt u steeds een recept voor een gerecht waar u de saus bij kunt serveren. Als toegift krijgt u ook nog uitvoerige keukenhulp bij ‘ongelukjes’. Met tips en trucs om moeilijke situaties en onverwachte probleempjes op te lossen. En achter in het boek staat een tabel met een overzicht van alle sauzen om snel de passende saus terug te vinden. Kortom, dit boek is een onmisbare keukenhulp voor iedereen die van koken houdt!


Aantekeningen bij dit boek

Dit boek is geïndexeerd vanuit de oorspronkelijke Duitstalige uitgave; Das Teubner Handbuch Saucen. Voor alle duidelijkheid: Teubner is niet de auteur maar de uitgever die voor deze voortreffelijke serie redactieteams samenstelde die verantwoordelijk zijn voor de receptuur, de fotografie en de warenkennis in de serie. In de weergave van de receptuur voor Heerlijk Zoeken ging ik uit van de primaire recepten. Eventuele alternatieven, waarbij binnen de recepten meerdere mogelijkheden werden verwerkt, heb ik buiten beschouwing gelaten om verwarring te voorkomen. Eventuele vertaalfouten zijn geheel aan mij toe te schrijven. Net als de andere delen uit de serie kan ik deze zeer nauwkeurige en volledige kookboeken van harte aanbevelen.
m.vr.gr., Thom de Beer

- ongeveer 2 maanden geleden door geplaatst .

Recepten uit Groot handboek sauzen

Een greep uit de 413 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Rucola-notenpesto

Ingrediënten:
citroensap, gefrituurde rucola, gladde peterselie, notenolie, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnappelpitten, rucola en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Sinaasappelsaus

Ingrediënten:
boter, citroen, gevogeltefond, kalfsjus, peper, sinaasappel, sjalot, suiker, witte curacao en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Daslook-pesto

Ingrediënten:
daslook, gladde peterselie, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, pijnboompitten en zout

Keuken:
Duits / Italiaans
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Duivelssaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, gezeefde tomaten, heet paprikapoeder, kalfsjus, kervel, paprikapoeder edelsusz, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Yoghurt-dressing

Ingrediënten:
appelazijn, bieslook, crème fraîche, frambozenazijn, knoflook, lenteuien, peper, suiker, yoghurt en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Wortelsaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, groentefond, room, sjalot, vloeibare honing, witte port, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Visfondue met drie sauzen

Ingrediënten:
arachideolie, dip van rode biet en mierikswortel, exotenchutney, peper, rucola-notenpesto, snoekbaarsfilet, tempurameel, zeeduivelfilet, zoetwatergarnalen, zonnevisfilet en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Basisrecept uit Groot handboek sauzen:

Gevogeltefond

Ingrediënten:
bleekselderij, droge witte wijn, kalfsbotten, karkas van jonge haan, knoflook, knolselderij, laurier, olie, peperkorrels, pimentkorrels, prei en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
bouillon
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Eiervinagrette

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, hard gekookte eieren, knoflook, olijfolie, peper, sjalot en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vinaigrette
Toon alle 413 recepten in dit boek