Nicholas Lodge, Janice Murfitt, Ann Baber, Lindsay John Bradshaw, Graham Tann, Anne Smith en Cynthia Venn - Handboek sugarcraft

Handboek sugarcraft

Een boek van Nicholas Lodge, Janice Murfitt, Ann Baber, Lindsay John Bradshaw, Graham Tann, Anne Smith en Cynthia Venn

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Handboek sugarcraft, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Een mooi gedecoreerde taart is iets bijzonders, en met dit uitgebreide naslagwerk gaat u dat zeker lukken. Het boek bevat twee delen, die elk uit twintig lessen bestaan.

Boek één leert u hoe u cakes, glazuur en frosting maakt, en hoe u lintwerk, frills, collars, belettering, modelleerwerk en gespoten decoraties moet toepassen. Het is een goede basis voor mensen die nog nooit een taart hebben gedecoreerd, maar is ook geschikt voor hen die eerder opgedane kennis willen opfrissen.

Boek twee bouwt voort op de basiskennis uit boek één en gaat in op gedetailleerd gespoten borduurwerk, brush embroidery, kant, figuren modelleren, tuiltjes van suikerbloemen, bas-reliëf, pastillage en filigraan. Dit inspirerende deel zit vol ideeën, die worden uitgelegd aan de hand van stapsgewijze instructies en kleurenfoto’s.

Het hele boek is geschreven door zes auteurs die hun sporen in de internationale wereld van de taartdecoratie hebben verdiend en ieder een specialisatie bezitten.

Stapsgewijze uitleg
- Een uitgebreid, verzorgd en volledig lesboek over taarten decoreren. Oorspronkelijk Amerikaans maar dat vormt geen probleem omdat de huidige taartenhype daar vandaan komt. Marsepein, folfondant, icing en frosting worden tot in detail behandeld. Het gaat om een lesboek. Dat is de kracht (uitgebreide technische instructies geïllustreerd met werktekeningen), maar ook de zwakte (soms is de (praktijk)les nodig als ondersteuning bij alle theorie). Deel 1 behandelt de basis, deel 2 bouwt hierop voort met gedetailleerd spuitwerk, verschillende basistaarten, gebruikte grondstoffen, ontwerp, een opdrachtformulier, werkelijk niets is vergeten. Jammer dat een register ontbreekt. Een gedegen naslagwerk waar iedere bakliefhebber, van beginner tot (ver)gevorderd van zal watertanden.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken