Fiona Taieb - Ceviche

Ceviche

uit de Peruaanse keuken

Een boek van Fiona Taieb

We hebben 35 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Ceviche, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

‘De culinaire trend van 2014’, zo noemde chef-kok Robert Kranenborg de Peruaanse keuken in een uitzending van De Wereld Draait Door begin dit jaar. Ceviche kenmerkte hij als het beroemdste Peruaanse gerecht.

Ceviche is een rauwe visschotel die vooral populair is in Latijns-Amerikaanse landen en zijn oorsprong vindt in Peru. De Peruaanse keuken staat bekend als een van de beste in Latijns-Amerika en is de laatste jaren ontdekt door vele topkoks.

Voor de bereiding van ceviche kun je diverse vissoorten gebruiken, maar de gemene deler is dat de vis eerst wordt gemarineerd met bijvoorbeeld citroen of limoen om de vis te ‘garen’.

Met het kookboek Ceviche uit de Peruaanse keuken leer je de perfecte ceviche te bereiden. Ceviche van zalm, makreel, sardine, tonijn, dorade, zeebaars, griet en schelvis; het staat er allemaal in.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Ceviche

Een greep uit de 35 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebaars met perzik

Ingrediënten:
limoensap, olijfolie, perzik, sinaasappelsap, verse muntblaadjes en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebrasem met vijgen en feta

Ingrediënten:
feta, kalamata olijf, limoensap, olijfolie, rucola, vijgen, zeebrasemfilet en zwarte olijf

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Ceviche:

Ceviche van roodbaars op peruaanse wijze

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipuree, gember, knoflook, limoensap, mais, olijfolie, rocoto peper, rode ui, roodbaarsfilet, verse koriander en zoete aardappel

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebaars met kokos en kafferlimoen

Ingrediënten:
bietjes, gember, granaatappel, kafferlimoenen, kokosroom, limoensap, piment d'espelette, rode paprika, rode ui, sjalot, verse koriander en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Bijgerecht uit Ceviche:

Avocado

Ingrediënten:
avocado, citroensap, mosterd, olijfolie en rode ui

Keuken:
Peruaans
Soort:
groente
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van gerookte schelvis

Ingrediënten:
gerookte schelvisfilet, granaatappel, limoensap, olijfolie, rode ui, truffelaardappel en verse bieslook

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van wijting

Ingrediënten:
bleekselderij, gember, granny smith appel, limoensap, olijfolie, rode ui, verse koriander en wijtingfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Bijgerecht uit Ceviche:

Quinoa met mango

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, mango, olijfolie, quinoa, tomaat, venkelknol en verse koriander

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Kalfsvlees met oestersaus

Ingrediënten:
kalfsfilet, limoensap, oestersaus, radijskiemen, sesamzaad en wasabi-sesam

Keuken:
Peruaans
Soort:
vlees
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zalm met mango

Ingrediënten:
grapefruitsap, limoensap, mango, olijfolie, preischeuten, sesamzaad, sinaasappelsap en zalmfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Tiradito van griet

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipuree, grietfilets, limoensap, rode ui en tijgermelk

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebrasem met druiven en wasabi

Ingrediënten:
groene pitloze druiven, limoensap, olijfolie, rucola, sesamzaad, wasabi, wasabi-sesam en zeebrasemfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Recept uit Ceviche:

Empanada's met appel

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, bruine basterdsuiker, eidooier, kaneel, slagroom en vanillesuiker

Keuken:
Peruaans
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebaars met boeddha's vinger

Ingrediënten:
boeddhasvinger, citroensap, kafferlimoenen, olijfolie, venkelknol, verse dille en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van tonijn met huacatay

Ingrediënten:
cancha, chilipuree, gemalen koriander, huacataypoeder, mais, rode ui, tijgermelk, verse koriander, verse tonijn en zoete aardappel

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van inktvis met harderkuit en rucola

Ingrediënten:
citroen, harderkuit, inktvis, kerstomaat, kuit, olijfolie, rucola en viskuit

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van warme scheermessen

Ingrediënten:
knoflook, limoensap, olijfolie, scheermessen, verse peterselie en witte wijn

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 35 recepten in dit boek