Roberta Deiana en Claudia Castaldi - Foodstyling

Foodstyling

tips en trucs om de meest fantastische borden op tafel te zetten

Een boek van Roberta Deiana en Claudia Castaldi

We hebben 54 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Foodstyling, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Tips en trucs om van elk gerecht een visueel kunstwerkje te maken!

Kookboeken zijn er te over en de kwaliteit en het niveau van de thuiskoks is de laatste jaren enorm gestegen. Ook in de populaire culinaire tv-programma’s blijkt keer op keer dat de chefs de meest fantastische gerechten op tafel toveren, maar het schort bij iedereen aan de presentatie op het bord. Het ook wil immers ook wat, maar het smakelijk opdienen is een vak apart.

Foodstyling geeft de thuiskok talloze slimme tips en trucs om met minimale moeite een oogverblindend gestyled bord op tafel te zetten. Vaak heeft een gerecht visuaal maar iets heel kleins nodig, zodat je als kok de ‘wow-factor’ bereikt.

Het boek geeft daarnaast recepturen die deze ‘wow-factor’ al van nature bij zich dragen, zodat je een verbluffende indruk maakt als je de borden presenteert. Denk aan heerlijke bakjes van chocolade om een dessert in te presenteren, slimme snijtechnieken om een simpel groentegerecht net dat extra beetje cachet te geven of - voor een echt verbluffend resultaat - het gebruik van eetbaar goud- en zilverfolie.

- Minimale input, maximaal resultaat
- Met stap-voor-stap foto’s die laten zien hoe je een simpel gerecht kunt omtoveren tot een waar visueel hoogstandje!


Aantekeningen bij dit boek

Aardige en creatieve ideeën en mooie foto's maar of de recepten kooktechnisch allemaal kloppen? Ik steek mijn hand niet in het vuur voor een kookboek waarin ananaspudding wordt gemaakt van verse ananas en gelatine. Nooit van bromelaïne gehoord?

- bijna 6 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Foodstyling

Een greep uit de 54 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Roberta Deiana en Claudia Castaldi - Foodstyling

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Foodstyling:

Tartelettes met pastelkleurige room

Ingrediënten:
aalbessen, amarenekersen, blauwe voedselkleurstof, bosbessen, chocoladeganache, groene voedingskleurstof, rode voedselkleurstof, slagroom, taartbodem en vanillesuiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roberta Deiana en Claudia Castaldi - Foodstyling

Diner / voorgerecht uit Foodstyling:

Blokjes bloody mary

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, gelatine, peper, selderijblad, tabasco, tomatensap, wodka, worcestershiresaus en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roberta Deiana en Claudia Castaldi - Foodstyling

Diner / nagerecht uit Foodstyling:

Tartelettes met bolletjes

Ingrediënten:
aalbessen, aardbeien, amandelschaafsel, banaan, bosbessen, citroen, custardvla, hartig deeg, eetbare zilverflakes, meloen, peer, perzik uit blik en vanillevla

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Roberta Deiana en Claudia Castaldi - Foodstyling

Recept uit Foodstyling:

Ikebana van groenten

Ingrediënten:
bieslook, frambozen, sla, krulradicchio, roggebrood, rucola, tijm, venkelgroen, witlof en wortel

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Roberta Deiana en Claudia Castaldi - Foodstyling

Recept uit Foodstyling:

Versierde hazelnoottuiles

Ingrediënten:
bloem, boter, eiwit, hazelnoten, poedersuiker, rode voedselkleurstof en vruchtensuiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Roberta Deiana en Claudia Castaldi - Foodstyling

Snack of tussendoortje uit Foodstyling:

Discoballetjes

Ingrediënten:
bloem, ei, frituurolie, gember, groene voedingskleurstof, kipfilet, lente-uitje, peper, rode voedselkleurstof, saffraan en zout

Een recept uit Roberta Deiana en Claudia Castaldi - Foodstyling

Diner / hoofdgerecht uit Foodstyling:

Koude tulband met zilveren sardientjes

Ingrediënten:
bladzilver, citroen, knoflook, olijfolie, peper, rode biet, rode spaanse peper, rode ui, rozemarijn, sardienen, tijm, zout en zure room

Soort:
aardappelgerecht / vis
Een recept uit Roberta Deiana en Claudia Castaldi - Foodstyling

Recept uit Foodstyling:

Woodstockpasta met kruiden en kiemgroenten

Ingrediënten:
blauwe voedselkleurstof, groene voedingskleurstof, harde tarwebloem, kiemgroenten, knoflook, olijfolie, peterselie, rode voedselkleurstof, saffraan, sesamzaad, tijm en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Toon alle 54 recepten in dit boek