Wat het Groene Hart schaft. Verhalen en recepten uit de binnentuin van de Randstad. Marianne Meijerink. Het Groene Hart is méér dan alleen maar mooi. Het is ook lekker! Het gebied dat grofweg in de driehoek Amsterdam-Utrecht-Rotterdam ligt, wemelt van de boeren die hun producten vanuit de boerderij verkopen. Kaas is er te kust en te keur – niet alleen boeren Goudse, die bij elke boer weer anders smaakt, maar ook kaas van geitenmelk, blauwschimmelkaas, Leidse Sleutelkaas en nog veel meer. Ook zijn er boeren die (biologische) groenten telen, vleesveehouders met bijzondere runderrassen, en vissers. Veelal zijn het kleine, ambachtelijke producenten, die het vak van hun ouders hebben geleerd. In Wat het Groene Hart schaft vindt de lezer een royaal overzicht van alle producten en adressen, compleet met achtergrondinformatie, interviews en een handige uitneembare overzichtskaart. Twaalf bekende en minder bekende koks in en rond het Groene Hart leverden de recepten. Allemaal laten zij op hun eigen, inspirerende manier zien waarom ze het zo belangrijk vinden om met lokale producten te werken. De prachtige fotografie, die het Groene Hart in al zijn verscheidenheid toont, maakt het verhaal compleet. Want het is geen toeval dat het Groene Hart zo mooi is, en dat het überhaupt bestáát. Ook dat is het werk van boeren. - met recepten van o.a. Herman den Blijker en Sándor Schiferli - meer dan 150 adressen van boeren die aan huis verkopen - extra: het Groene Hart ontdekken per fiets Marianne Meijerink is freelance journalist en tekstschrijver. Ze woont in Amsterdam en schreef eerder een kookboekje voor een Turkse buurtwinkel in haar wijk, De keuken van Helal et Gida, met recepten uit de mediterrane keuken.