Indiase keuken
Pikant gekruid & aromatisch
Een boek van
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Indiase keuken, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Er is bepaald geen sprake van één Indiase keuken. Indiaas eten kenmerkt zich door een rijke variatie van regionale kookstijlen, die het resultaat zijn van verschillende geografische omstandigheden, culinaire gewoonten en religies. Maar één ding hebben ze met elkaar gemeen: een liefde voor kruiden en specerijen en een meesterlijk talent daar de lekkerste gerechten mee te bereiden.
Dit boek laat zien hoe u kruiden en specerijen optimaal combineert. In het Westen zijn we inmiddels bekend geraakt met de specerijen, platte broden en chutneys waar geen enkele Indiase maaltijd zonder kan. In dit boek vindt u recepten voor vegetarische heerlijkheden en gerechten met gevogelte, lamsvlees en vis. En natuurlijk ontbreken de curry’s niet. Na de soms vlijmscherp gekruide gerechten zorgen exotische desserts en dranken voor verkoeling en voor verzachting van het gehemelte.
Na een inleiding in de culinaire streken van India volgt een uitgebreid deel ‘warenkennis’ waarin u alles vindt wat u wilt weten over typisch Indiase bijgerechten en exotische kruiden en specerijen.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.