Giorgio Locatelli en Lisa Linder - Made in Sicily

Made in Sicily

recepten & verhalen

Een boek van Giorgio Locatelli en Lisa Linder

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Made in Sicily, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Het nieuwe, langverwachte boek van de onvolprezen meester van de moderne Italiaanse keuken. Ontdek met Giorgio de culinaire rijkdom van Sicilië, bekend om zijn sinaasappels, citroenen, olijfbomen, wijngaarden en overdaad aan groenten. Met vele regionale recepten, maar ook achtergronden en portretten van lokale koks, vissers en boeren.

Giorgio Locatelli is een van Engelands bekendste Italiaanse chefs. Hij begon in 2002 zijn restaurant Locanda Locatelli in Londen, dat met een Michelinster werd bekroond. Zijn eerste boek, Made in Italy werd alom geprezen als hét nieuwe standaardwerk over de Italiaanse keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / nagerecht uit Made in Sicily :

Cuccia - Speltpudding

Ingrediënten:
anijslikeur, citroenzest, fijne tafelsuiker, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, kaneel, pure chocolade, ricotta, spelt en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Recept uit Made in Sicily :

Breekbrooddeeg

Ingrediënten:
00-bloem, ei, gist, olijfolie, semolinabloem, suiker en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Caponata di Natale - Kerst caponata

Ingrediënten:
amandel, bleekselderij, gezouten kappertjes, granaatappelpitten, groene olijven, olijfolie, rozijnen, suiker, witte wijnazijn en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Zuppa di pesce - Vissoep

Ingrediënten:
garnalen, groene spaanse peper, inktvis, knoflook, knoflookolie, langoustine, laurier, mosselen, olijfolie, prezzemoli e aglio, pruimtomaat, rivierkreeftjes, rode mul, tandbaars, venusschelpen, visbouillon, witbrood, witte wijn, zeeduivel, zeezout, zwaardvis en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Masculini di ognina - Ansjovis, gebakken

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, broodkruim, gedroogde chilivlokken, gezouten kappertjes, knoflook, olijfolie, prezzemoli e aglio, sardinefilet, zeezout en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Made in Sicily :

Gelato al pisracchio - Pistache-ijs

Ingrediënten:
dextrose, eidooier, fijne suiker, ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, pistache en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / roomijs