Giorgio Locatelli en Lisa Linder - Made in Sicily

Made in Sicily

recepten & verhalen

Een boek van Giorgio Locatelli en Lisa Linder

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Made in Sicily, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Het nieuwe, langverwachte boek van de onvolprezen meester van de moderne Italiaanse keuken. Ontdek met Giorgio de culinaire rijkdom van Sicilië, bekend om zijn sinaasappels, citroenen, olijfbomen, wijngaarden en overdaad aan groenten. Met vele regionale recepten, maar ook achtergronden en portretten van lokale koks, vissers en boeren.

Giorgio Locatelli is een van Engelands bekendste Italiaanse chefs. Hij begon in 2002 zijn restaurant Locanda Locatelli in Londen, dat met een Michelinster werd bekroond. Zijn eerste boek, Made in Italy werd alom geprezen als hét nieuwe standaardwerk over de Italiaanse keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Made in Sicily :

Cassata Siciliana - Ricotta cake

Ingrediënten:
abrikozenjam, chocoladechips, fijne tafelsuiker, gekonfijt fruit, maraschino, marsepein, pistache, poedersuiker, ricotta en sponge cake

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Made in Sicily :

Gelato alla vaniglia - Vanille-ijs

Ingrediënten:
dextrose, eidooier, fijne suiker, invertsuiker, melkpoeder, slagroom, vanillepeulen en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / roomijs
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Pizza alla Siciliana - Siciliaanse pizza

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, gedroogde oregano, gezouten ansjovis, olijfolie, pecorino, pizzadeeg, tomatensaus, tuma, ui, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Pasta al polpo - Spaghetti met octopus

Ingrediënten:
knoflook, octopus, olijfolie, bladpeterselie, prezzemoli e aglio, pruimtomaat, rode spaanse peper, spaghetti, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Made in Sicily :

Cannoli con marmellata d'arance e gelato al pistacchio - Cannoli met sinaasappelmarmelade, pistachecake en -ijs

Ingrediënten:
bloem, boter, eendenvet, ei, fijne tafelsuiker, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, hazelnoten, muskaatwijn, pistache-ijs, pistache sponscake, plantaardige olie, poedersuiker, pure chocolade, reuzel, ricotta, sinaasappelmarmelade, slagroom en spekvet

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Caponata di Natale - Kerst caponata

Ingrediënten:
amandel, bleekselderij, gezouten kappertjes, granaatappelpitten, groene olijven, olijfolie, rozijnen, suiker, witte wijnazijn en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Rijst

Ingrediënten:
arboriorijst, caciocavallo, ei, kippenbouillon en pecorino

Keuken:
Italiaans
Soort:
rijst