Wij maken uw kookboeken, zoals Culinaria Hongaarse specialiteiten, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Salami, goulash of gevulde pannenkoeken, de Hongaarse keuken biedt voor ieder wat wils: van stevige eenpansgerechten via vleesgerechten tot verfijnde culinaire hoogstandjes. Deze grote verscheidenheid is er niet altijd geweest. De verschillende culturen en keukens van diverse Aziatische veroveraars hebben zich in de Hongaarse keuken vermengd met allerlei Europese invloeden. Wie aandachtig proeft, kan via deze culinaire traditie een gastronomische wereldreis maken en iets ontwaren van keukens verspreid over Azië, de Balkan en het Middellandse zeegebied.
Aantekeningen
bij dit boek
In de recepten van Hongaarse specialiteiten staat consequent “vet” genoemd. Volgens de toelichting kan dat zijn het in Hongarije gebruikelijke varkensreuzel of, naar keuze, plantaardig vet. In de ingrediëntenlijsten heb ik steeds beide opties genoemd. Voor zover het gaat om vegetarische gerechten is natuurlijk alleen sprake van vegetarisch als gekozen wordt voor de plantaardige vetten.
Recepten uit Culinaria Hongaarse specialiteiten
Een greep uit de 270 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben: