Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken
Een boek van Steffen Guido Fleischhauer, Jurgen Guthmann, Roland Spiegelberger, Hatice Uslu en Claudia Gassner
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Inhoud7Inleiding bij de oorspronkelijke uitgave9Inleiding bij de Nederlandstalige editie10Toelichting zeldzame en beschermde planten11Plantenportretten200Attentie verwisselingsgevaar! 210Legenda oogsttijdenkalender211Oogsttijdenkalender eetbare wilde planten228Belangrijke planteninhoudsstoffen237 Literatuur238Bronnen241Register belangrijke inhoudsstoffen244Register geneeskrachtige toepassingen247Register culinair gebruik249PlantenregisterPlantenregister naar bloemkleuren en -vormen in de kleppen van het omslag (voor en achter) - Het meest complete, overzichtelijke eetbare wilde plantenboek in handzaam formaat. - De uitgebreide herdruk (verkrijgbaar sinds 2019) van dit toch al complete boek is - naast de bestaande plantenindex uitgebreid met 3 registers (inhoudsstoffen, geneeskrachtige toepassingen en culinair). Bovendien heeft het omslag (uitklapbaar binnenkant voor en achter) tabellen waaruit de bloemvormen zijn af te lezen. De foto’s zijn uitgebreid met detailfoto’s.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.