Alberto Musacchio, Malu Simoes en Grace Choi - Vegeterranean

Vegeterranean

culinair, vegetarisch, Italiaans

Een boek van Alberto Musacchio, Malu Simoes en Grace Choi

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Vegeterranean, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Wat Vegeterranean zo wezenlijk anders maakt zijn de gastronomisch en culinair hoogstaande recepten. Italiaanse klassiekers als calzone, ravioli, gnocchi en lasagne worden getransformeerd tot stijlvolle, eigentijdse - en bovenal vegetarische - gerechten, die laten zien hoe inventief en opwindend de vegetarische keuken in de loop der tijd is geworden.

De pers over Vegeterranean:
- ‘Wat een mooie gerechten!’- delicious.
- ‘De receptuur is om te zoenen’- Elle Eten
- ‘Een must have voor alle (vegetarische) fijnproevers’ - Leven
- ‘Mussachio en zijn vrouw zijn vernieuwend’ - Boek
- ‘Als ik het geweten had, was ik zeker bij Montali gaan eten’ - Janneke Vreugdenhil in nrc.next

Herziene en paperbackeditie


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Torta di cioccolato e noci

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, ei, fijne tafelsuiker, poedersuiker, pure chocolade, room, vanille extract en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Docinhos di coco

Ingrediënten:
boter, cacao, chocoladehagelslag, ei, kokosnoot, kokosrasp, kruidnagel, pruimen, vanillestokje en zoete gecondenseerde melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Biparmentier

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, boter, brood, extra vergine olijfolie, groene olijven, groentebouillon, nootmuskaat, pompoen, prei, room, salie, sjalot en tuinkruiden

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Pizza ai pomodoro

Ingrediënten:
basilicum, extra vergine olijfolie, gist, grano duro meel, manitoba-meel, mozzarella, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, suiker en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Gazpacho

Ingrediënten:
balsamicoazijn, brood, citroensap, extra vergine olijfolie, ijsblokjes, knoflook, komkommer, rode paprika, rode wijnazijn, tabasco, tomaat en ui

Keuken:
Spaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Soufflé di ricotta

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroen, ei, fijne tafelsuiker, grand marnier, honing, maïzena, ricotta, room en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch / chocolade
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Sinaasappelsaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, maïzena, navelsinaasappel en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Rotolo di crespelle

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, courgette, ei, extra vergine olijfolie, knoflook, kool, melk, munt, parmezaanse kaas, ricotta, salie, ui, wortel en zongedroogde tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch / groente
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Walnoot-knoflookmengsel

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Pere cotte al vino bianco

Ingrediënten:
boter, chocoladesaus, citroenschil, doyenne du comice peer, ei, fijne tafelsuiker, kaneelpoeder, kaneelstokje, kruidnagel, sinaasappelschil en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Bijgerecht uit Vegeterranean:

Wortelpuree

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, boter, parmezaanse kaas, sjalot en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Ontbijt uit Vegeterranean:

Ciambella

Ingrediënten:
00-meel, bakpoeder, bloem, boter, cacao, chocolade, citroenrasp, ei, suiker, yoghurt en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Sformatini di zucchine

Ingrediënten:
boter, courgette, ei, extra vergine olijfolie, majoraan, parmezaanse kaas, ricotta en sjalot

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, bleekselderij, bliktomaat, extra vergine olijfolie, knoflook, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Rustici alla ricotta

Ingrediënten:
00-meel, boter, citroenrasp, eidooier, parmezaanse kaas, ricotta, scarmoza, soezenbeslag en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Risotto allo zafferano

Ingrediënten:
boter, extra vergine olijfolie, fontina, groentebouillon, knoflook, parmigiano, risottorijst, saffraan, taleggio, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Torta sacher

Ingrediënten:
abrikozenjam, amandelpoeder, bakpoeder, bloem, cacao, ei, fijne tafelsuiker, pure chocolade, room, vanillemerg en zonnebloemolie

Keuken:
Oostenrijks / Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Bijgerecht uit Vegeterranean:

Tuinbonenpuree

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, peterselie, tahin, tuinboon, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Zuppa reale

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, ei, escarole, extra vergine olijfolie, knoflook, krulandijvie, maïsgriesmeel, parmezaanse kaas, peterselie, scamorza, spinazie, tomaat, wortel en zachte kaas

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Caffé brulée

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, oploskoffie, poedersuiker, rietsuiker, room en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Strudel di zucchine

Ingrediënten:
00-meel, basilicum, courgette, durum tarwemeel, ei, extra vergine olijfolie, grano duro meel, knoflook, nootmuskaat, parmezaanse kaas, pijnboompitjes, ricotta, room en taleggio

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Parmigiana alla casertana

Ingrediënten:
00-meel, aubergine, basilicum, extra vergine olijfolie, groene olijven, kappers, pijnboompitjes, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijn, tomaat, ui en zwarte olijf

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Empadinhas

Ingrediënten:
bechamelsaus, bladpeterselie, bloem, boter, ei, extra vergine olijfolie, groene olijven, palmhart en sjalot

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Olijvensaus

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, tabasco en zwarte olijf

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch