Alberto Musacchio, Malu Simoes en Grace Choi - Vegeterranean

Vegeterranean

culinair, vegetarisch, Italiaans

Een boek van Alberto Musacchio, Malu Simoes en Grace Choi

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Vegeterranean, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Wat Vegeterranean zo wezenlijk anders maakt zijn de gastronomisch en culinair hoogstaande recepten. Italiaanse klassiekers als calzone, ravioli, gnocchi en lasagne worden getransformeerd tot stijlvolle, eigentijdse - en bovenal vegetarische - gerechten, die laten zien hoe inventief en opwindend de vegetarische keuken in de loop der tijd is geworden.

De pers over Vegeterranean:
- ‘Wat een mooie gerechten!’- delicious.
- ‘De receptuur is om te zoenen’- Elle Eten
- ‘Een must have voor alle (vegetarische) fijnproevers’ - Leven
- ‘Mussachio en zijn vrouw zijn vernieuwend’ - Boek
- ‘Als ik het geweten had, was ik zeker bij Montali gaan eten’ - Janneke Vreugdenhil in nrc.next

Herziene en paperbackeditie


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Rullo di scarola

Ingrediënten:
00-meel, basilicum, bieslook, boter, broodkruim, crescenza, escarole, extra vergine olijfolie, knoflook, krulandijvie, pijnboompitjes, room, roomkaas, rozijn, salie en zwarte olijf

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Rotolo di crespelle

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, courgette, ei, extra vergine olijfolie, knoflook, kool, melk, munt, parmezaanse kaas, ricotta, salie, ui, wortel en zongedroogde tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch / groente
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Asparagi con salsa all' arancia

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, groene asperge, radicchio, sinaasappel en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch / groente
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Gazpacho

Ingrediënten:
balsamicoazijn, brood, citroensap, extra vergine olijfolie, ijsblokjes, knoflook, komkommer, rode paprika, rode wijnazijn, tabasco, tomaat en ui

Keuken:
Spaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Biscotti alla panna

Ingrediënten:
boter, cacao, ei, fijne tafelsuiker, poedersuiker, room en vanille extract

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Tiramisu

Ingrediënten:
brosse amandelbiscuits, cacao, ei, espresso, grand marnier, kristalsuiker, lange vingers, marasquin, marsala, mascarpone, pavesini biscuit, poedersuiker, pure chocolade en room

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Rustici alla ricotta

Ingrediënten:
00-meel, boter, citroenrasp, eidooier, parmezaanse kaas, ricotta, scarmoza, soezenbeslag en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Cappelletti al pomodoro

Ingrediënten:
00-meel, basilicum, bleekselderij, brie, durum tarwemeel, ei, extra vergine olijfolie, grano duro meel, knoflook, parmigiano reggiano, pecorino, rode paprika, spinazie, tomatenpuree en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Fritto misto

Ingrediënten:
00-meel, aubergine, bier, boter, broodkruim, citroenrasp, citroenschil, courgette, ei, maïsmeel, melk, perzik, plantaardige olie, suiker, ui, wortel en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Docinhos di coco

Ingrediënten:
boter, cacao, chocoladehagelslag, ei, kokosnoot, kokosrasp, kruidnagel, pruimen, vanillestokje en zoete gecondenseerde melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Seitan

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, knoflook, manitoba-meel, rozemarijn, sojasaus, tarwemeel, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Zuppa reale

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, boter, courgette, ei, escarole, extra vergine olijfolie, knoflook, krulandijvie, maïsgriesmeel, parmezaanse kaas, peterselie, scamorza, spinazie, tomaat, wortel en zachte kaas

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Salieboter

Ingrediënten:
boter en salieblaadjes

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Bruschetta mista

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Bigne con crema di funghi

Ingrediënten:
bladpeterselie, extra vergine olijfolie, knoflook, paddenstoel, robiola kaas en soezenbeslag

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Gelati

Ingrediënten:
basilicum, ei, fijne tafelsuiker, kokosmelk, mango, melk, munt, room, rozijn, rum, vanillestokje en zoete gecondenseerde melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Torta di cioccolato e noci

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, ei, fijne tafelsuiker, poedersuiker, pure chocolade, room, vanille extract en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Involtini di melanzane

Ingrediënten:
00-meel, aubergine, basilicum, cherrytomaten, extra vergine olijfolie, knoflook, mozzarella en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Yoghurt-kruidenssaus

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, room, rozemarijn, tijm en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Vulcano di cioccolatoi

Ingrediënten:
bloem, boter, chilipoeder, citroenrasp, ei, fijne tafelsuiker, kiwi, poedersuiker en pure chocolade

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Veganistische sacher

Ingrediënten:
00-meel, abrikozenjam, azijn, bakpoeder, cacao, espresso, fijne tafelsuiker, margarine, poedersuiker, sojamelk, vanille extract en zonnebloemolie

Keuken:
Oostenrijks / Italiaans
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Quiche di porri

Ingrediënten:
00-meel, boter, ei, melk, prei en room

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Crudite di zucchini e salsa allo yogurt e erbe

Ingrediënten:
amandel, citroensap, courgette, extra vergine olijfolie en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch / groente
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Fagottini di pasta sfoglia farcite con couscous

Ingrediënten:
bladerdeeg, bleekselderij, bloemkool, boter, courgette, couscous, ei, erwten, gemberwortel, groentebouillon, kerrie, knoflook, komijn, olijfolie, pecorino, pijnboompitjes, rozijn, sjalot en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
couscous/bulgur/quinoa / beslag/deeg / vegetarisch