Alberto Musacchio, Malu Simoes en Grace Choi - Vegeterranean

Vegeterranean

culinair, vegetarisch, Italiaans

Een boek van Alberto Musacchio, Malu Simoes en Grace Choi

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Vegeterranean, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Wat Vegeterranean zo wezenlijk anders maakt zijn de gastronomisch en culinair hoogstaande recepten. Italiaanse klassiekers als calzone, ravioli, gnocchi en lasagne worden getransformeerd tot stijlvolle, eigentijdse - en bovenal vegetarische - gerechten, die laten zien hoe inventief en opwindend de vegetarische keuken in de loop der tijd is geworden.

De pers over Vegeterranean:
- ‘Wat een mooie gerechten!’- delicious.
- ‘De receptuur is om te zoenen’- Elle Eten
- ‘Een must have voor alle (vegetarische) fijnproevers’ - Leven
- ‘Mussachio en zijn vrouw zijn vernieuwend’ - Boek
- ‘Als ik het geweten had, was ik zeker bij Montali gaan eten’ - Janneke Vreugdenhil in nrc.next

Herziene en paperbackeditie


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Ontbijt uit Vegeterranean:

Torta di mais

Ingrediënten:
anijszaad, bakpoeder, bloem, boter, maïsmeel, melk, plantaardige olie, poedersuiker, suiker en vanille-extract

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Rustici alla ricotta

Ingrediënten:
00-meel, boter, citroenrasp, eidooier, parmezaanse kaas, ricotta, scarmoza, soezenbeslag en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Polenta taragna

Ingrediënten:
balsamicoglaze, boter, citroensap, extra vergine olijfolie, ghee, knoflook, melk, paddenstoel, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, polenta, tahin, tuinboon, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Strudel di mele

Ingrediënten:
00-meel, abrikoos, abrikozenjam, amandel, appel, boter, broodkruim, bruine suiker, citroen, kaneelpoeder, marmelade, pijnboompitjes, room, rozijn en sinaasappelrasp

Keuken:
Oostenrijks / Italiaans
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Involtini di melanzane

Ingrediënten:
00-meel, aubergine, basilicum, cherrytomaten, extra vergine olijfolie, knoflook, mozzarella en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Seitan

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, knoflook, manitoba-meel, rozemarijn, sojasaus, tarwemeel, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Bijgerecht uit Vegeterranean:

Bietensalade

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, feta, rode biet, romige geitenkaas en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Pesche ripiene

Ingrediënten:
amarettikoekjes, amaretto, bruine basterdsuiker, bruine suiker, citroensap, hazelnoot, perzik en pure chocolade

Keuken:
Italiaans
Soort:
fruit / zoet / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht uit Vegeterranean:

Biparmentier

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, boter, brood, extra vergine olijfolie, groene olijven, groentebouillon, nootmuskaat, pompoen, prei, room, salie, sjalot en tuinkruiden

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Melanzane ripiene

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bladpeterselie, brood, cherrytomaten, extra vergine olijfolie, fontina, knoflook, majoraan, mozzarella, parmezaanse kaas, pecorino, sjalot en tijm

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Gelati

Ingrediënten:
aardbei, citroensap, drop, eidooier, fijne tafelsuiker, gemberwortel, melk, melkchocolade, room, suiker en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Fragole allo zabaione e panna

Ingrediënten:
aardbei, cassislikeur, citroensap, eidooier, fijne tafelsuiker, grand marnier, marsala, poedersuiker, room en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Bigne con crema di funghi

Ingrediënten:
bladpeterselie, extra vergine olijfolie, knoflook, paddenstoel, robiola kaas en soezenbeslag

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Walnoot-knoflookmengsel

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, knoflook en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Parmigiana alla casertana

Ingrediënten:
00-meel, aubergine, basilicum, extra vergine olijfolie, groene olijven, kappers, pijnboompitjes, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijn, tomaat, ui en zwarte olijf

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Delizia al limone

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, citroenschil, ei, fijne tafelsuiker, limoncello, melk, poedersuiker, room, vanille extract en vanillestokje

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Pizza ai pomodoro

Ingrediënten:
basilicum, extra vergine olijfolie, gist, grano duro meel, manitoba-meel, mozzarella, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, suiker en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Tomatenmengsel

Ingrediënten:
basilicum, cherrytomaten, extra vergine olijfolie, knoflook en oregano

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Torta di cioccolato e noci

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, ei, fijne tafelsuiker, poedersuiker, pure chocolade, room, vanille extract en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Crudite di zucchini e salsa allo yogurt e erbe

Ingrediënten:
amandel, citroensap, courgette, extra vergine olijfolie en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch / groente
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Paneer

Ingrediënten:
citroensap, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Pizza di patate

Ingrediënten:
aardappel, gist, grano duro meel, knoflook, manitoba-meel, olijfolie, rozemarijn, suiker en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch