Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Vegeterranean

culinair/vegetarisch/Italiaans

Een boek van Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening

We hebben 140 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Vegeterranean, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Wat Vegeterranean zo wezenlijk anders maakt zijn de gastronomisch en culinair hoogstaande recepten. De Italiaanse klassiekers als calzone, ravioli, gnocchi en lasagne worden getransformeerd tot stijlvolle, eigentijdse - en bovenal vegetarische - gerechten, terwijl recepten als Fagottini di Pasta Sfoglia Farcite con Couscous (bladerdeegenvelopjes met couscousvulling) en Cappucini di Asparagi (aspergecappuccino) laten zien hoe inventief en opwindend de vegetarische keuken in de loop der tijd is geworden.

Alberto Musacchio en zijn vrouw Malu Simões serveren in hun hotel (in 2002 uitgeroepen tot het beste vegetarische hotel ter wereld!) authentieke Italiaanse vegetarische recepten waar je je vingers bij aflikt. Dit is vegetarisch koken op zijn best - culinair, innovatief en opwindend!

Antoinette Hertsenberg (bekend van de TROS-programma’s Radar en Opgelicht) belandde geheel toevallig in dit hotel, en raakte geïnspireerd en bevlogen door de manier waarop Alberto en Malu hun bedrijf runnen en de vegetarische keuken een geheel nieuwe invulling geven. In Vegeterranean doet ze onder meer een persoonlijk verslag van de kookcursus die ze volgde in Montali.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Vegeterranean

Een greep uit de 140 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / nagerecht uit Vegeterranean:

Croccante al pistacchio

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, bramen, bruine basterdsuiker, citroensap, ei, kristalsuiker, melk, munt, pistache, poedersuiker, rood fruit en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Gateau di patate

Ingrediënten:
aardappel, boter, broodkruim, ei, extra vergine olijfolie, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino en provolone

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Bijgerecht uit Vegeterranean:

Salade met maïs en appel

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, granny smith, maïskolf, rode wijnazijn, sjalot en tabasco

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Crudite di spinaci e rucola

Ingrediënten:
kappers, knoflook, olijfolie, parmigiano, rodewijnazijn, rucola, spinazie, zongedroogde tomaat en zwarte olijf

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Bijgerecht uit Vegeterranean:

Aubergine 'alla Siciliana'

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, boter, extra vergine olijfolie, pijnboompitjes, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijn, suiker en tomaat

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Sinaasappelsaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, maïzena, navelsinaasappel en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Insalata del bosco

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, parmigiano, porcini, rucola en walnoten

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Gazpacho

Ingrediënten:
balsamicoazijn, brood, citroensap, extra vergine olijfolie, ijsblokjes, knoflook, komkommer, rode paprika, rode wijnazijn, tabasco, tomaat en ui

Keuken:
Spaans / Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Polenta taragna

Ingrediënten:
balsamicoglaze, boter, citroensap, extra vergine olijfolie, ghee, knoflook, melk, paddenstoel, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, polenta, tahin, tuinboon, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Bijgerecht uit Vegeterranean:

Tuinbonenpuree

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, peterselie, tahin, tuinboon, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Yoghurt-kruidenssaus

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, room, rozemarijn, tijm en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Recept uit Vegeterranean:

Quiche di porri

Ingrediënten:
00-meel, boter, ei, melk, prei en room

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Sformatini di zucchine

Ingrediënten:
boter, courgette, ei, extra vergine olijfolie, majoraan, parmezaanse kaas, ricotta en sjalot

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Ontbijt uit Vegeterranean:

Muesli

Ingrediënten:
amandel, appel, banaan, druivensiroop, havermoutvlokken, honing, kokosrasp, kokossiroop, maanzaad, maple syrup, mosto cotto, peer, rozijn en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegeterranean:

Tartine degustazione

Ingrediënten:
00-meel, aardappel, augurk, bieslook, biet, bladpeterselie, boter, citroensap, extra vergine olijfolie, groene olijven, mayonaise, rode ui, romige geitenkaas, tabasco en yoghurt

Keuken:
Italiaans
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Gereduceerde balsamicosaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, laurierblad, rode port, rode wijn, sinaasappelschil, sjalot en zwarte peperkorrels

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Basisrecept uit Vegeterranean:

Bladerdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter en margarine

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alberto Musacchio, Malu Simões en David Piening - Vegeterranean

Diner / hoofdgerecht uit Vegeterranean:

Tortino di scarola e porri

Ingrediënten:
00-meel, andijvie, boter, extra vergine olijfolie, knoflook, port, prei, rozijn, zachte schapenkaas en zwarte olijf

Keuken:
Italiaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Toon alle 140 recepten in dit boek