Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Casa Moro , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
In 1997 opende het restaurant Moro voor het eerst zijn deuren en sindsdien is het alleen maar bekender en succesvoller geworden. Sam en Sam Clark, eigenaars van Moro en voorheen collega’s bij het even beroemde River Cafe, schreven in 2001 hun eerste kookboek, Moro, het kookboek van de zuid-mediterrane keuken, waarmee zij bekend werden bij een brede en enthousiaste groep van kookliefhebbers. Casa Moro is hun nieuwste boek. Waar Moro verslag deed van de culinaire tradities in Spanje en de zuidelijke Méditerranée, in Casa Moro een meer persoonlijk verslag van de auteurs. Tijdens hun huwelijksreis trokken Sam en Sam Sam Clark namelijk drie maanden door Spanje en Marokko, waar ze de geuren en smaken ontdekten die later hun culinaire filosofie zouden vormen.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: gedroogde abrikoos, pijnboompitten en verse munt
Keuken: Mediterraans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, kaneel, knoflook, olijfolie, pompoen, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, groene paprika, knoflook, rode ui, vastkokende aardappel, verse bladpeterselie, zeezout, zoete rodewijnazijn en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: boter, bulgur, gemalen piment, kaneel, olijfolie, tomatensaus, zeezout en zwarte peper
Keuken: Turks
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: ciabatta, knoflook, olijfolie, olijfolie extra vergine, radijs, suiker, trostomaat, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, oranjebloesemwater, radijs, sinaasappelrasp, verse bladpeterselie, verse munt, zeezout en zwarte peper
Keuken: Marokkaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, ingemaakte citroen, knoflook, olijfolie, olijven, verse bladpeterselie, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zout
Keuken: Mediterraans
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, garnalen, knoflook, laurierblad, olijfolie, tomaat, ui, venkelknol, verse bladpeterselie, visafval, wortel en zwarte peperkorrels
Keuken: Mediterraans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: gezouten ansjovis, knoflook, olijfolie, olijven, rodewijnazijn, oregano, verse rozemarijn, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: knoflookmayonaise, citroen, noedels, groene paprika, knoflook, noorse garnalen, ñoraspaprikas, olijfolie, saffraandraadjes, spaanse ui, spaghettini, tomaat, venkelzaad, venusschelpen, verse bladpeterselie, visbouillon, zeeduivelfilet, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, granaatappel, granaatappelstroop, kaneel, knoflook, verse koriander, versgemalen zwarte peper, zeezout, zwaardvis en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Ingrediënten: bladpeterselie, blauwe schimmelkaas, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, picoskaas, sherryazijn, sherry pedro ximenez, walnoten, witlof, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode ui, tomaat, vastkokende aardappel, venkelknol, zeebrasem, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: arganolie, gedroogde rode chilipeper, groene spliterwten, knoflook, komijnzaad, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Marokkaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: anijszaad, droge gist, fijn zeezout, olijfolie, ongebleekt meel, polenta en water
Keuken: Spaans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, bosui, citroensap, extra vergine olijfolie, rode biet, verse bladpeterselie, verse munt, zeezout, zoete wijnazijn en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, chana dal, citroensap, geelwortelpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, lamsnek, nootmuskaat, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, snijbiet, tarwebloem, tomaat, ui, verse koriander, oregano, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Marokkaans
Soort: vlees / soep/bouillon
Ingrediënten: citroenschil, ei, eidooier, fijne kristalsuiker, maïzena, melk, slagroom en vanillestokje
Keuken: Europees
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: citroenschil, fino sherry, knoflook, lamsbout, olijfolie, spaanse ui, tomaat, vastkokende aardappel, verse tijm, witte wijn, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels
Keuken: Spaans
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: ei, garnalen, serranoham en wilde knoflook
Keuken: Spaans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: stremsel, volle melk en zuivel
Keuken: Mediterraans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bosui, cayennepeper, chilivlokken, ei, fijne kristalsuiker, knoflook, komijnzaad, olijfolie, tomaat, zeezout en zwarte peper
Keuken: Marokkaans
Soort: eieren, kaas en zuivel / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, knoflook, komijnzaad, linzen, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: artisjok, citroen, doperwten, knoflook, olijfolie, oloroso sherry, ui, verse munt, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten
Ingrediënten: dijonmosterd, khlii, olijfolie extra vierge, rodewijnazijn, sperziebonen, suiker en verse koriander
Keuken: Marokkaans
Soort: vlees