Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Casa Moro , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
In 1997 opende het restaurant Moro voor het eerst zijn deuren en sindsdien is het alleen maar bekender en succesvoller geworden. Sam en Sam Clark, eigenaars van Moro en voorheen collega’s bij het even beroemde River Cafe, schreven in 2001 hun eerste kookboek, Moro, het kookboek van de zuid-mediterrane keuken, waarmee zij bekend werden bij een brede en enthousiaste groep van kookliefhebbers. Casa Moro is hun nieuwste boek. Waar Moro verslag deed van de culinaire tradities in Spanje en de zuidelijke Méditerranée, in Casa Moro een meer persoonlijk verslag van de auteurs. Tijdens hun huwelijksreis trokken Sam en Sam Sam Clark namelijk drie maanden door Spanje en Marokko, waar ze de geuren en smaken ontdekten die later hun culinaire filosofie zouden vormen.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, fijne kristalsuiker, kaneel, knoflook, olijfolie, tomaat, zeezout en zwarte peper
Keuken: Marokkaans
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: chilipepervlokken, fijn zeezout, gedroogde rozenknopjes, harissa, kaneel, knoflook, komijnzaad, lamsdarm, lamsniervet, lamsschouder, rozenwater, venkelzaad, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zoet paprikapoeder
Keuken: Marokkaans
Soort: vlees
Ingrediënten: bladpeterselie, fijne kristalsuiker, handsinaasappel, knoflook, olijfolie, rode ui, rodewijnazijn, vastkokende aardappel, venkelknol, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode ui, tomaat, vastkokende aardappel, venkelknol, zeebrasem, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: ciabatta, knoflook, olijfolie, olijfolie extra vergine, radijs, suiker, trostomaat, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, granaatappel, granaatappelstroop, kaneel, knoflook, verse koriander, versgemalen zwarte peper, zeezout, zwaardvis en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Ingrediënten: boter, gemberwortel, knoflook, kwartel, olijfolie, sinaasappel, verse bladpeterselie, witte druif, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: groene olijfolie, knoflook, komijnzaad, rodewijnazijn, saffraandraadjes, spinazie, oregano, walnoten, witbrood, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, citroensap, knoflook, serranoham, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: vlees / saus/dressing/jus
Ingrediënten: dadels, kaneel, poedersuiker, rozenblaadjes, rozenwater, sinaasappel en verse munt
Keuken: Mediterraans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, olijfolie extra vergine, rodewijnazijn, verse koriander, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Marokkaans
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Ingrediënten: knoflook, lamsstoofvlees, olijfolie, pikant paprikapoeder, snijbiet, ui, verse koriander, witte bonen, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: brood, groene asperges, knoflook, olijfolie, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: eieren, kaas en zuivel / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: jonge tuinbonen, knoflook, laurierblad, olijfolie, olijfolie extra vergine, ui, venkelzaad, verse munt, voorjaarsui, witte wijn, zeekat, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / hapjes
Ingrediënten: blanke amandelen, knoflook, olijfolie extra vergine, sherryazijn, water en zeezout
Keuken: Spaans
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, knoflook, olijfolie, rode ui, vastkokende aardappel, oregano, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: ei, groene asperge, knoflook, noorse garnalen, olijfolie, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, citroensap, fijne kristalsuiker, knoflook, komijnzaad, olijfolie, sardines, tomaat, verse koriander, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: citroenschil, fino sherry, knoflook, lamsbout, olijfolie, spaanse ui, tomaat, vastkokende aardappel, verse tijm, witte wijn, zeezout, zwarte peper en zwarte peperkorrels
Keuken: Spaans
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: bleekselderij, chilipepervlokken, chorizo, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, ossestaart, peterselie, pikant paprikapoeder, rode rioja, tarwebloem, tomatenpuree, ui, venkelzaad, verse tijm, wortel, zeezout, zoet paprikapoeder, zwarte peper en zwarte peperkorrels
Keuken: Spaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: bladpeterselie, blauwe schimmelkaas, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, picoskaas, sherryazijn, sherry pedro ximenez, walnoten, witlof, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: knoflook, manzanilla, olijfolie, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, venusschelpen, verse bladpeterselie, witte bonen, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: amandelen, boter, couscous, fijne kristalsuiker, gele rozijnen, honing, kaneel, kaneelstokje, kwartel, olijfolie, oranjebloesemwater, poedersuiker, rode ui, saffraandraadjes, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper
Keuken: Marokkaans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: amandelen, kristalsuiker en olijfolie
Keuken: Marokkaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: eidooier, fijne kristalsuiker, kaneelstokje, melk, sevillasinaasappels, slagroom en vanille
Keuken: Spaans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta