Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Casa Moro , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
In 1997 opende het restaurant Moro voor het eerst zijn deuren en sindsdien is het alleen maar bekender en succesvoller geworden. Sam en Sam Clark, eigenaars van Moro en voorheen collega’s bij het even beroemde River Cafe, schreven in 2001 hun eerste kookboek, Moro, het kookboek van de zuid-mediterrane keuken, waarmee zij bekend werden bij een brede en enthousiaste groep van kookliefhebbers. Casa Moro is hun nieuwste boek. Waar Moro verslag deed van de culinaire tradities in Spanje en de zuidelijke Méditerranée, in Casa Moro een meer persoonlijk verslag van de auteurs. Tijdens hun huwelijksreis trokken Sam en Sam Sam Clark namelijk drie maanden door Spanje en Marokko, waar ze de geuren en smaken ontdekten die later hun culinaire filosofie zouden vormen.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: cognac, fijne kristalsuiker, framboos, gelatine, melk, sherry pedro ximenez, sinaasappelschil, slagroom en vanillestokje
Keuken: Spaans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, fijne kristalsuiker, knoflook, komijnzaad, rodewijnazijn, verse munt, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: warme sauzen / vegetarisch
Ingrediënten: gerookt paprikapoeder, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, olijfolie, piquillopaprika, rode chilipeper, rodewijnazijn, tomatenpuree en zeezout
Keuken: Marokkaans
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Ingrediënten: dadels, kaneel, poedersuiker, rozenblaadjes, rozenwater, sinaasappel en verse munt
Keuken: Mediterraans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: jonge tuinbonen, knoflook, laurierblad, olijfolie, olijfolie extra vergine, ui, venkelzaad, verse munt, voorjaarsui, witte wijn, zeekat, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / hapjes
Ingrediënten: citroensap, kikkererwten, knoflook, olijfolie extra vergine, tahin, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: droge gist, fijn zeezout, olijfolie, ongebleekt meel en water
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: amandelschaafsel, anijszaad, boter, cognac, eiwit, fijne kristalsuiker, gemalen amandelen, kandijsuiker en tarwebloem
Keuken: Spaans
Soort: koek en gebak / zoete hapjes
Ingrediënten: artisjok, calasparrarijst, citroen, gedroogde porcini, groene paprika, groentebouillon, knoflook, ñoraspaprikas, olijfolie, piquillopaprika, rode paprika, saffraandraadjes, spaanse ui, tomatenpuree, verse bladpeterselie, verse rozemarijn, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: haasbiefstuk, olijfolie, rodewijnazijn, verse tijm, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vlees
Ingrediënten: citroen, olijfolie, pijlinktvis, rucola en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: knoflook, manzanilla, olijfolie, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, venusschelpen, verse bladpeterselie, witte bonen, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, oranjebloesemwater, radijs, sinaasappelrasp, verse bladpeterselie, verse munt, zeezout en zwarte peper
Keuken: Marokkaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: avocado, bottarga, citroensap, olijfolie, rode ui, rucola, verse dille, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroen, mastiekgom, platbrood, sardines, tahinsaus, wijnbladeren en zout
Keuken: Mediterraans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Ingrediënten: slagroom, volle melk, water en yoghurt
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, garnalen, knoflook, laurierblad, olijfolie, tomaat, ui, venkelknol, verse bladpeterselie, visafval, wortel en zwarte peperkorrels
Keuken: Mediterraans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: bloemkool, boter, chilipepervlokken, eidooier, griekse yoghurt, groentebouillon, kirmizi biber, knoflook, korianderzaad, maïzena, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Turks
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: boter, bouillon, doperwtjes, eidooier, griekse yoghurt, knoflook, maïzena, olijfolie, olijfolie extra vergine, verse munt, yoghurt, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: fijn zeezout, olijfolie en parelgort
Keuken: Mediterraans
Soort: brood en broodgerecht / pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, eidooier, knoflook, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, zeezout en zonnebloemolie
Keuken: Spaans
Soort: koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, extra vergine olijfolie, karwijzaad, knoflook, verse bladpeterselie, verse munt, witte kool, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bleekselderij, borlottibonen, karwijzaad, knoflook, olijfolie, olijfolie extra vergine, oud witbrood, pintobonen, tomaat, ui, witte kool, wortel, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Turks
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ei, gedroogde limoen, kardemompeul, kikkererwtenmeel, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Ingrediënten: bleekselderij, chana dal, citroensap, geelwortelpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, lamsnek, nootmuskaat, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, snijbiet, tarwebloem, tomaat, ui, verse koriander, oregano, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Marokkaans
Soort: vlees / soep/bouillon