S. Wheeler en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Casa Moro

Een boek van S. Wheeler en Sam & Sam Clark

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Casa Moro, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

In 1997 opende het restaurant Moro voor het eerst zijn deuren en sindsdien is het alleen maar bekender en succesvoller geworden. Sam en Sam Clark, eigenaars van Moro en voorheen collega’s bij het even beroemde River Cafe, schreven in 2001 hun eerste kookboek, Moro, het kookboek van de zuid-mediterrane keuken, waarmee zij bekend werden bij een brede en enthousiaste groep van kookliefhebbers. Casa Moro is hun nieuwste boek. Waar Moro verslag deed van de culinaire tradities in Spanje en de zuidelijke Méditerranée, in Casa Moro een meer persoonlijk verslag van de auteurs. Tijdens hun huwelijksreis trokken Sam en Sam Sam Clark namelijk drie maanden door Spanje en Marokko, waar ze de geuren en smaken ontdekten die later hun culinaire filosofie zouden vormen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Merguez

Ingrediënten:
chilipepervlokken, fijn zeezout, gedroogde rozenknopjes, harissa, kaneel, knoflook, komijnzaad, lamsdarm, lamsniervet, lamsschouder, rozenwater, venkelzaad, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zoet paprikapoeder

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Gevuld brood uit Anatolië - gözleme

Ingrediënten:
boter, droge gist, fijn zeezout, olijfolie en ongebleekt meel

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept uit Casa Moro:

Hummus

Ingrediënten:
citroensap, kikkererwten, knoflook, olijfolie extra vergine, tahin, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Paella met kip en garnalen

Ingrediënten:
calasparrarijst, citroen, groene paprika, kippenbouillon, kippenvlees, knoflook, noorse garnalen, ñoraspaprikas, olijfolie, saffraandraadjes, snijbonen, spaanse ui, sperziebonen, verse bladpeterselie, witte wijn, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Ossenstaart met rioja en chorizo - rabo de toro con rioja

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipepervlokken, chorizo, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, ossestaart, peterselie, pikant paprikapoeder, rode rioja, tarwebloem, tomatenpuree, ui, venkelzaad, verse tijm, wortel, zeezout, zoet paprikapoeder, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Gebraden kip met ingemaakte citroen

Ingrediënten:
citroensap, ingemaakte citroen, kip, knoflook, komijnzaad, olijfolie, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zoet paprikapoeder

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Platbrood met lamsvlees, pijnboompitten en granaatappel

Ingrediënten:
brood, droge gist, fijn zeezout, granaatappel, granaatappelstroop, kaneel, lamsgehakt, olijfolie, ongebleekt meel, pijnboompitten, ui, water en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Sint-Jakobsschelpen met broodkruim - vieiras con migas

Ingrediënten:
boter, fino sherry, knoflook, olijfolie, oregano, serranoham, sint-jakobsschelp, verse bladpeterselie, wittebroodkruim, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / nagerecht uit Casa Moro:

Jerez room

Ingrediënten:
cognac, fijne kristalsuiker, framboos, gelatine, melk, sherry pedro ximenez, sinaasappelschil, slagroom en vanillestokje

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Bloemkoolsoep met koriander

Ingrediënten:
bloemkool, boter, chilipepervlokken, eidooier, griekse yoghurt, groentebouillon, kirmizi biber, knoflook, korianderzaad, maïzena, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Roerei met garnalen en paddestoelen

Ingrediënten:
ei, garnalen en paddestoelen

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / lichte maaltijd / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Aardappelsalade met klipvis en sinaasappel - remojón

Ingrediënten:
bladpeterselie, fijne kristalsuiker, klipvis, knoflook, olijfolie extra vergine, olijven, rodewijnazijn, sinaasappel, ui, vastkokende aardappel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / voorgerecht uit Casa Moro:

Galicische vissoep met mosselen en garnalen - caldo de pescado

Ingrediënten:
basmatirijst, knoflook, laurierblad, mosselen, noorse garnalen, olijfolie, pikant paprikapoeder, saffraandraadjes, tomaat, ui, venkelzaad, venusschelpen, verse bladpeterselie, verse tijm, water, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Gestoofde venkel met dille

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, olijfolie, venkelknol, verse dille, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Recept uit Casa Moro:

Spinazievulling voor gözleme

Ingrediënten:
olijfolie, piment, spinazie, sumak, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

voorjaarskool - collejas

Ingrediënten:
amandelen, collejas, groene kool, knoflook, olijfolie, prei, spaanse ui, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Recept uit Casa Moro:

Snel platbrood

Ingrediënten:
droge gist, fijn zeezout, olijfolie, ongebleekt meel en water

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Moorse kikkererwten-spinaziesoep - sopa de garbanzos

Ingrediënten:
gedroogde rode chilipeper, kikkererwten, knoflook, komijnzaad, olijfolie, rodewijnazijn, saffraandraadjes, spinazie, ui, oregano, witbrood, zeezout, zoet paprikapoeder, zuiveringszout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch