Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Casa Moro , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
In 1997 opende het restaurant Moro voor het eerst zijn deuren en sindsdien is het alleen maar bekender en succesvoller geworden. Sam en Sam Clark, eigenaars van Moro en voorheen collega’s bij het even beroemde River Cafe, schreven in 2001 hun eerste kookboek, Moro, het kookboek van de zuid-mediterrane keuken, waarmee zij bekend werden bij een brede en enthousiaste groep van kookliefhebbers. Casa Moro is hun nieuwste boek. Waar Moro verslag deed van de culinaire tradities in Spanje en de zuidelijke Méditerranée, in Casa Moro een meer persoonlijk verslag van de auteurs. Tijdens hun huwelijksreis trokken Sam en Sam Sam Clark namelijk drie maanden door Spanje en Marokko, waar ze de geuren en smaken ontdekten die later hun culinaire filosofie zouden vormen.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: basmatirijst, knoflook, laurierblad, mosselen, noorse garnalen, olijfolie, pikant paprikapoeder, saffraandraadjes, tomaat, ui, venkelzaad, venusschelpen, verse bladpeterselie, verse tijm, water, zeezout, zoet gerookt paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: bloedsinaasappel, citroensap, fijne kristalsuiker en rozenwater
Keuken: Mediterraans
Soort: vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: bleekselderij, chana dal, citroensap, geelwortelpoeder, groene linzen, kaneel, knoflook, kruidnagelpoeder, lamsnek, nootmuskaat, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, snijbiet, tarwebloem, tomaat, ui, verse koriander, oregano, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Marokkaans
Soort: vlees / soep/bouillon
Ingrediënten: appel, appelwijn, citroensap, geklaarde boter, morcilla, olijfolie, olijfolie extra vergine, pijnboompitten, verse bladpeterselie, waterkers, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vlees
Ingrediënten: ingemaakte citroen, knoflook, olijfolie, paarse olijven, snijbiet, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: olijfolie, piment, spinazie, sumak, ui, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Turks
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: calasparrarijst, citroen, groene paprika, knoflook, noorse garnalen, ñoraspaprikas, olijfolie, pijlinktvis, saffraandraadjes, spaanse ui, venkelzaad, verse bladpeterselie, visbouillon, witte wijn, zeeduivelfilet, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: bladpeterselie, gemalen komijn, knoflook, ñoraspaprikas, olijfolie extra vergine, rode ui, stokvis, verse tijm, versgemalen zwarte peper, zeezout, zoet paprikapoeder, zongedroogde tomaat en zwarte olijven
Keuken: Spaans
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappel, bosui, citroensap, extra vergine olijfolie, rode biet, verse bladpeterselie, verse munt, zeezout, zoete wijnazijn en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: groene paprika, knoflook, olijfolie, rode paprika, sardines uit blik, tomatenpuree, ui, verse rozemarijn, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Ingrediënten: citroen, olijfolie, pijlinktvis, rucola en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bleekselderij, chilipepervlokken, chorizo, knoflook, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, ossestaart, peterselie, pikant paprikapoeder, rode rioja, tarwebloem, tomatenpuree, ui, venkelzaad, verse tijm, wortel, zeezout, zoet paprikapoeder, zwarte peper en zwarte peperkorrels
Keuken: Spaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: citroensap, extra vergine olijfolie, gemalen piment, kikkererwten, knoflook, olijfolie, pompoen, rode ui, tahin, verse koriander, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Ingrediënten: blanke amandelen, knoflook, olijfolie extra vergine, sherryazijn, water en zeezout
Keuken: Spaans
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, citroensap, gedroogde rode chilipeper, grof zeezout, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, laurierblad en zwarte peperkorrels
Keuken: Mediterraans
Soort: inmaak / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, bruisend mineraalwater, citroensap, courgette, extra vergine olijfolie, feta, griekse yoghurt, kikkererwtenmeel, knoflook, melk, olijfolie, suiker, tomaat, verse dille, verse munt, zeezout, zuiveringszout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: calasparrarijst, citroen, groene paprika, kippenbouillon, kippenvlees, knoflook, noorse garnalen, ñoraspaprikas, olijfolie, saffraandraadjes, snijbonen, spaanse ui, sperziebonen, verse bladpeterselie, witte wijn, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles / gevogelte
Ingrediënten: blanke amandelen, boter, eidooier, fijne kristalsuiker, fijn zeezout, kardemompeul, pistachenootjes, sinaasappelsap, sinaasappelschil, slagroom en tarwebloem
Keuken: Mediterraans
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: boter, citroen, citroensap, heekfilet, knoflook, laurierblad, olijfolie, spa rood, tarwebloem, verse bladpeterselie, visbouillon, witte wijn, zeezout, zout en zwarte peper
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: limoen
Keuken: Mediterraans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandel, knoflook, laurierblad, ñoraspaprikas, olijfolie, spaanse ui, tomaat, varkensvlees, witbrood, witte wijn, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: bladpeterselie, bleekselderij, eekhoorntjesbrood, kastanjechampignons, knoflook, laurierblad, ñoraspaprikas, peperkorrel, prei, tomaat, ui, venkelknol, verse tijm en wortel
Keuken: Mediterraans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: harissa, knoflook, mosselen, olijfolie, olijfolie extra vergine, verse koriander, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Marokkaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroensap, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, olijfolie extra vergine, rodewijnazijn, verse koriander, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Marokkaans
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch