Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Casa Moro , online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
In 1997 opende het restaurant Moro voor het eerst zijn deuren en sindsdien is het alleen maar bekender en succesvoller geworden. Sam en Sam Clark, eigenaars van Moro en voorheen collega’s bij het even beroemde River Cafe, schreven in 2001 hun eerste kookboek, Moro, het kookboek van de zuid-mediterrane keuken, waarmee zij bekend werden bij een brede en enthousiaste groep van kookliefhebbers. Casa Moro is hun nieuwste boek. Waar Moro verslag deed van de culinaire tradities in Spanje en de zuidelijke Méditerranée, in Casa Moro een meer persoonlijk verslag van de auteurs. Tijdens hun huwelijksreis trokken Sam en Sam Sam Clark namelijk drie maanden door Spanje en Marokko, waar ze de geuren en smaken ontdekten die later hun culinaire filosofie zouden vormen.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: knoflook, lamsstoofvlees, olijfolie, pikant paprikapoeder, snijbiet, ui, verse koriander, witte bonen, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: aubergine, basmatirijst, boter, bouillon, gemalen kruidnagel, griekse yoghurt, kaneelstokje, kikkererwten, kip, knoflook, olijfolie, pijnboompitjes, pitabroodje, tomaat, ui en verse bladpeterselie
Keuken: Mediterraans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: gerookt paprikapoeder, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, olijfolie, piquillopaprika, rode chilipeper, rodewijnazijn, tomatenpuree en zeezout
Keuken: Marokkaans
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, knoflook, komijnzaad, linzen, olijfolie, ui, verse koriander, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: fijn zeezout, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, pikant paprikapoeder, rundvlees, ui en water
Keuken: Mediterraans / Marokkaans
Soort: vlees / inmaak
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, kaneel, knoflook, olijfolie, pompoen, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: brood, droge gist, fijn zeezout, granaatappel, granaatappelstroop, kaneel, lamsgehakt, olijfolie, ongebleekt meel, pijnboompitten, ui, water en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: vlees / quiche
Ingrediënten: ei, paddestoel en serranoham
Keuken: Spaans
Soort: vlees / eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: boter, citroensap, extra vergine olijfolie, griekse yoghurt, groene paprika, kerstomaat, kirmizi biber, knoflook, komkommer, melk, platbrood, rode paprika, rode ui, verse bladpeterselie, verse koriander, zeezout en zwarte peper
Keuken: Turks
Soort: salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Ingrediënten: dijonmosterd, khlii, olijfolie extra vierge, rodewijnazijn, sperziebonen, suiker en verse koriander
Keuken: Marokkaans
Soort: vlees
Ingrediënten: honing, knoflook, lamsbout, olijfolie, verse rozemarijn, witte wijn, zeezout, zout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: citroen, mastiekgom, platbrood, sardines, tahinsaus, wijnbladeren en zout
Keuken: Mediterraans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Ingrediënten: extra vergine olijfolie, gemberwortel, heek, kardemomzaad, knoflook, limoen, olijfolie, tarwebloem, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bouillon, citroen, eidooier, griekse yoghurt, knoflook, maïzena, olijfolie extra vergine, saffraandraadjes, tahin, verse bladpeterselie, verse dille, verse munt, zeezout, zout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: harissa, noorse garnalen, olijfolie, pijlinktvis, verse koriander, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Marokkaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: langoustine, olijfolie, oloroso sherry, ui, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: cognac, fijne kristalsuiker, framboos, gelatine, melk, sherry pedro ximenez, sinaasappelschil, slagroom en vanillestokje
Keuken: Spaans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: citroensap, kikkererwten, knoflook, olijfolie extra vergine, tahin, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: droge gist, fijn zeezout, maanzaad, ongebleekt meel, pompoenpitten, sesamzaad, volkorenmeel, water, zonnebloemolie en zonnebloempitten
Keuken: Spaans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: stremsel, volle melk en zuivel
Keuken: Mediterraans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: kappertjes en olijfolie
Keuken: Mediterraans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ei, garnalen, serranoham en wilde knoflook
Keuken: Spaans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: bladpeterselie, blauwe schimmelkaas, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, picoskaas, sherryazijn, sherry pedro ximenez, walnoten, witlof, zeezout en zwarte peper
Keuken: Spaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, fijne kristalsuiker, jonge prei, knoflook, olijfolie, verse bladpeterselie, verse dille, zeezout en zwarte peper
Keuken: Mediterraans / Turks
Soort: groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch