S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Casa Moro

Een boek van S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark

We hebben 214 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Casa Moro, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Over Casa Moro

In 1997 opende het restaurant Moro voor het eerst zijn deuren en sindsdien is het alleen maar bekender en succesvoller geworden. Sam en Sam Clark, eigenaars van Moro en voorheen collega’s bij het even beroemde River Cafe, schreven in 2001 hun eerste kookboek, Moro, het kookboek van de zuid-mediterrane keuken, waarmee zij bekend werden bij een brede en enthousiaste groep van kookliefhebbers. Casa Moro is hun nieuwste boek. Waar Moro verslag deed van de culinaire tradities in Spanje en de zuidelijke Méditerranée, in Casa Moro een meer persoonlijk verslag van de auteurs. Tijdens hun huwelijksreis trokken Sam en Sam Sam Clark namelijk drie maanden door Spanje en Marokko, waar ze de geuren en smaken ontdekten die later hun culinaire filosofie zouden vormen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Casa Moro

Een greep uit de 214 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Recept uit Casa Moro:

Sardinevulling voor empanadillas

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, olijfolie, rode paprika, sardines uit blik, tomatenpuree, ui, verse rozemarijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood en broodgerecht
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Recept uit Casa Moro:

Aardappelvulling voor gözleme

Ingrediënten:
aardappel, bosui, chilipepervlokken, karwijzaad, olijfolie, verse dille, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Gestoofde venkel met dille

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, olijfolie, venkelknol, verse dille, water, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Zwarte inktsaus

Ingrediënten:
groene paprika, inktvisinkt, knoflook, olijfolie, piquillopaprika, tomatenpuree, ui, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / warme sauzen
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / nagerecht / basisrecept uit Casa Moro:

Yoghurtijs

Ingrediënten:
eiwit, fijne kristalsuiker en griekse yoghurt

Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Roerei met garnalen en asperges

Ingrediënten:
ei, groene asperge, knoflook, noorse garnalen, olijfolie, verse bladpeterselie, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Bijgerecht uit Casa Moro:

Muhummra saus voor vis

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, gemalen piment, granaatappelstroop, kirmizi biber, knoflook, rodewijnazijn, turkse rodepaprikapasta, walnoten, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Casa Moro:

Zeevruchtensalade - salpicón de marisco

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, groene paprika, kerstomaat, knoflook, mosselen, noorse garnalen, olijfolie extra vergine, pijlinktvis, rodewijnazijn, ui, verse bladpeterselie, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / nagerecht uit Casa Moro:

Koffie-ijs met turrón

Ingrediënten:
eidooier, fijne kristalsuiker, gemalen koffie, kaneelstokje, koffieboon, melk, oploskoffie, slagroom, turron en vanillestokje

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept uit Casa Moro:

Zelfgeconserveerde olijven

Ingrediënten:
fijn zeezout, gedroogde rode chilipeper, knoflook, korianderzaad, olijfolie, rodewijnazijn, sinaasappelschil, venkelzaad, verse rozemarijn, verse tijm, water, zwarte olijven en zwarte peperkorrels

Keuken:
Mediterraans
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / nagerecht / basisrecept uit Casa Moro:

Vanillevla

Ingrediënten:
citroenschil, ei, eidooier, fijne kristalsuiker, maïzena, melk, slagroom en vanillestokje

Keuken:
Europees
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Toon alle 214 recepten in dit boek