Meesterlijke menu's
creatieve recepten met feestelijke ingredienten
Een boek van D. Wynter en S. D'haens
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Meesterlijke menu’s, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Het ultieme ingrediënt voor een bepaald feestrecept bestaat niet. Wat wel van belang is, is de onberispelijke kwaliteit en de bereidingswijze van het -uiteraard- ultraverse product.
In Meesterlijke menu’s gaat een dozijn keukenchefs, in dienst van cateringbedrijf Sodexho, de uitdaging aan om met hun lievelingsingrediënten (gevogelte, vis, groenten, etc.) een feestelijk menu samen te stellen. Dit menu bestaat telkens uit een koud voorgerecht, een warm voorgerecht (soep of hapjes komen hier ook voor), een hoofdgerecht en een dessert. Tijdens de voorbereidingen vertellen de chefs tegenover food-journaliste Dominique Wynter honderduit over de link tussen ‘hun’ ingrediënten en de voorgestelde meesterlijke recepten. De onvolprezen Vlaamse topchef Geert Van Hecke voorziet het geheel van commentaar en geeft in een boeiende inleiding zijn visie op feestelijke ingrediënten. De smaakvolle foto’s van topfotograaf Steven D’haens zorgen voor peper en zout. Het resultaat: een feestelijk kook- en kijkboek met de boeiende confrontatie tussen kok en ingrediënt in de hoofdrol.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.