F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Turks kookboek

Een boek van F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Turks kookboek, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

Dit boek bevat meer dan 300 heerlijke gerechten uit de populaire Turkse keuken.

U vindt een enorme variatie aan voorgerechten, eiergerechten, vis- en vleesgerechten, vegetarische gerechten, salades, soepen en nagerechten.

Eet smakelijk!
Afiyet olsun!

Met een Nederlands en een Turks register.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Er is een (volgens ons) nagenoeg gelijke editie van dit kookboek geindexeerd, mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar uw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Soğuk uskumru - Koude makreel

Ingrediënten:
citroen, groene paprika, knoflook, makreel, olijfolie, olijven, peterselie, tomaten, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Şiş kebap - Vlees op stokjes

Ingrediënten:
amandelschaafsel, aubergine, citroen, groene paprika, knoflook, lamsvlees, langkorrelrijst, laurier, olijfolie, rode paprika, rozijnen, sjalot, tijm, tomaat, ui, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Pitabroodjes

Ingrediënten:
gedroogde gist, olijfolie, tarwebloem en zout

Keuken:
Turks
Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

kuzu eti - Lamsvlees

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, knoflook, lamsbout, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Salade

Ingrediënten:
andijvie, azijn, groene paprika, olijfolie, rode ui, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Dana eti - Kalfsvlees

Ingrediënten:
groene olijven, kalfsvlees, rode wijn, ui, vleestomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

Bisküvi acibadem - Amarettocake

Ingrediënten:
amandelen, amaretto, boter, bruine basterdsuiker, ei, walnootolie, walnoten en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Knoflooksaus

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, knoflook, melk, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
saus