Ontbijt van Varkensvlees:
Varkensvlees
Geschiedenis-folklore-oude recepten. 90 recepten van de beroemdste koks van Italië
Een boek van Daniela Garavini
We hebben 118 recepten uit dit boek geindexeerd.
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals Varkensvlees, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
Van de oren tot de pootjes - van het varken of het zwijn of hoe men het dier ook wil noemen, gaat niets verloren. Het is zelfs zo dat alles een eigen en smakelijke plaats op tafel vindt. Buiten alle definities biedt dit dier namelijk een breed scala van mogelijkheden om fantasie, streling van de tong en liefde voor de goede keuken te verenigen. Suggesties hiervoor haalt u uit 90 recepten in dit boek die zijn verzameld door enkel van de beroemdste chef-koks van Italië, zoals Ezio Santin (Antica Osteria del Ponte): Nadia Santini (Dal Pescatore); Masimo Ferrari (Al Bersagliere); Sergio Mei (Hotel Four Seasons): Alfonso Jaccarino (Don Alfonso 1890): Aimo Moroni (Aimo & Nadia) en Romano Tamani (L’Ambasciata). De creativiteit en het meesterschap van de chef-koks concentreren zich voornamelijk op de hoofdgerechten, waarvoor ze maar liefst 61 recepten leveren. Toch ontbreken hors d’oeuvres, voorgerechten en zelfs desserts niet als getuigenis van de veelzijdigheid die het smakelijke varkensvlees te bieden heeft. Bovendien doet Giuseppe Vaccarini, voorzitter van de ‘Association de la Sommerllerie Internationale’, suggesties voor wijnen die het beste passen bij de smaak van dit bijzondere vlees.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Varkensvlees
Een greep uit de 118 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Recept van Varkensvlees:
Dit is een leeg item. Moet door administrator worden verwijder
- Ingrediënten:
- kappa® carrageen
Recept van Varkensvlees:
Dit is een leeg item. Moet door administrator worden verwijder
Recept van Varkensvlees:
Dit is een leeg item. Moet door administrator worden verwijder
- Ingrediënten:
- kappa carrageen
Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:
Speenvarken met mosterdzaadjes en paprika met appelmosterd à la Mantova
- Ingrediënten:
- appelmosterd, boter, laurier, mosterdzaad, peper, reuzel, rode paprika, rozemarijn, salie, speenvarken, witte azijn, witte wijn en zout
- Soort:
- bouillon
Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:
Rijst met bonen en varkenszwoerd
- Ingrediënten:
- borlottibonen, boter, groentebouillon, olijf, parmezaanse kaas, peterselie, rijst, ui, varkenszwoerd, zout en zwarte peper
Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:
Rijst met fijngestampte varkensworst en kool
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, buikspek, gehakt, groene kool, knoflook, rijst, rode wijn, ui, varkensschouder, water en zout
- Soort:
- bouillon
Bijgerecht uit Varkensvlees:
Uiencompote
- Ingrediënten:
- azijn, rode wijn, witte ui en zonnebloemolie
Recept uit Varkensvlees:
Groentevulling voor gestoomde, gevulde en gepekelde varkensborst met linzen, groenten en aardappelen
- Ingrediënten:
- boter, brood, ei, majoraan, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, rode ui, spinazie, tijm en zout
Diner / lunch / voorgerecht uit Varkensvlees:
Penne met zwarte olijven, garnalen en gerookt spek
- Ingrediënten:
- garnalen, gerookt spek, knoflook, olijfolie, olijven, paneermeel, pasta, penne, peper, peterselie, tomaat, visfond, witte wijn en zout
Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:
Varkenslende met gestoofde prei gewikkeld in koolbladeren
- Ingrediënten:
- boter, koolbladeren, peper, prei, rozemarijn, salie, varkenslende en witte wijn
- Soort:
- soep/bouillon
Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:
Varkensbout met truffels
- Ingrediënten:
- cognac, ganzenleverpaté, gekookte ham, gerookte varkensbout, kalfsleverpaté, peper, pistachenoten, zout en zwarte truffel
Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:
Varkenszwoerd met ribbetjes en pootjes
- Ingrediënten:
- aardappel, bleekselderij, laurier, peper, rode wijn, rozemarijn, salie, saluggiaboontjes, soepkruiden, ui, varkenspootje, varkensribbetjes, varkenszwoerd, wortel en zout
Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:
Varkenslende met kruiden en boontjes met dragonsaus
- Ingrediënten:
- borlottibonen, dragon, eidooier, knoflook, majoraan, olijfolie, parmezaanse kaas, rozemarijn, salie, suiker, tijm, ui, varkenslende, wijnazijn, witte bonen, witte wijn, zout en zwarte bonen
- Soort:
- bouillon
Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:
Varkensfilet in de oven met zabaione en bieslook
- Ingrediënten:
- bieslook, eidooier, olijfolie, peper, sjalot, varkensfilet, vleesbouillon, witte vermout, witte wijn en zout
Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:
Varkensfilet met uien in tomaat met appel
- Ingrediënten:
- appel, boter, rode ui, tomatenpuree, varkensfilet, zout en zwarte peperkorrels
Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:
Varkensfilet met polenta en kool
- Ingrediënten:
- boter, eidooier, koolbladeren, majoraan, mostarda di cremona, olijfolie, parmezaanse kaas, polenta, varkensfilet, varkensvet en witte wijn
Diner / hoofdgerecht uit Varkensvlees:
Worst uit Cremona met paddestoelen en polenta
- Ingrediënten:
- bouillon, champignons, knoflook, olie, peper, polenta, suiker, tomaten, ui, verse worst uit cremona, witte wijn en zout
Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:
Varkensrisotto
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, laurier, peper, rijst, salamiworstjes, ui, varkensbotten, varkensvlees, wortel en zout
Diner / voorgerecht uit Varkensvlees:
Tortellini in bouillon van rund en kapoen
- Ingrediënten:
- bloem, bouillon van rund kapoen en ham, ei, mortadella, nootmuskaat, paneermeel, parmaham, parmezaanse kaas, varkenslende, verse worst en zout
- Soort:
- pasta/noodles