Recept uit De groene garde:
De groene garde
over (h)eerlijk eten
Een boek van Leontien Aarnoudse, Ellen Vereijken en Anouk Wentink
We hebben 3 recepten uit dit boek geindexeerd.
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken uw kookboeken, zoals De groene garde, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.
De Groene Garde. Over (h)eerlijk eten Leontien Aarnoudse, Ellen Vereijken en Anouk Wentink in samenwerking met Floortje Dessing
De essentie van lekker eten reikt verder dan de smaakpapillen op je tong. Lekker eten gaat terug tot de oorsprong. Waar komt het eten vandaan? Hoe is het geproduceerd? Wat is de impact op mens en milieu? Achter elke maaltijd schuilt een verhaal. De Groene Garde neemt je mee op een ‘eetdekkingstocht’ die teruggaat naar de wortels van het eten.
Aan de hand van 100 seizoensrecepten (van bekende en minder bekende koks), verhalen en interviews met pioniers kom je meer te weten over seizoens- en streekgebonden eten, biologische voeding, fairtrade, koken zonder pakjes en zakjes, de wirwar aan keurmerken, goede en foute vis, voedselverspilling en de meerwaarde van minder vlees. Meer weten over eten is een essentieel ingrediënt om een gezonde, verantwoorde maaltijd op tafel te toveren. De Groene Garde. Over (h)eerlijk eten is een kookboek dat gaat over de triomf van de seizoenen en natuurlijke smaaksensaties. Het boek staat bovendien boordevol met praktische tips voor het kopen, bereiden en bewaren van een (h)eerlijke maaltijd. ‘De Groene Garde daagt je uit om na te denken over the story behind je bord met eten. Een goede appetizer voor een lekkere en verantwoorde maaltijd.’ - Floortje Dessing ‘Eten is weten en eten is geweten. Achter iedere boterham gaat een lang verhaal schuil, over de boeren van vroeger en van vandaag, over de wereldhandel, de supermarkt en de consument. Begrijpen waar ons voedsel vandaan komt en wat de gevolgen daarvan zijn, hoort bij eten als vork en mes.’ - Louise O. Fresco ‘Zelfs als je geen zin hebt om te lezen over duurzaamheid, zijn de recepten reden genoeg om De Groene Garde in huis te halen.’ - ELLE Eten
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Recepten uit De groene garde
Een greep uit de 3 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De groene garde:
Risottoballetjes
- Ingrediënten:
- ei, groentebouillon, olijven, risotto en ui
Recept uit De groene garde:
Voorjaarsminestrone met basillicumolie
- Ingrediënten:
- auteuryolanda van der yagt, basilicum, bleekselderij, bospeen, chilipeper, knoflook, lente-ui, macaroni, tomaat, tuinbonen en ui
- Soort:
- soep/bouillon