Ria Loohuizen, E. Mollison, R. Loohuizen en Elizabeth Mollison - Zwam in de pan

Zwam in de pan

Een boek van Ria Loohuizen, E. Mollison, R. Loohuizen en Elizabeth Mollison

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Zwam in de pan, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

‘Iedereen behoort nu al wel zooveel van paddestoelen te weten, dat hij er niet bang voor hoeft te zijn. Integendeel, wij moeten ze om velerlei redenen bewonderen en liefhebben. En wie zich het genoegen wil gunnen, eenige soorten van paddestoelen te eten, die kan met weinig moeite en veel plezier een dozijn of zoo leeren onderscheiden, die lekker en voedzaam zijn.’

Dat schreef Jac. P. Thijsse in 1929, maar de ervaring leert dat veel Nederlanders nog steeds bang zijn voor wilde paddestoelen, en dat men ze daarom maar het liefst omverschopt of kapottrapt. In Italie en Frankrijk is dat wel anders. Daar barst elk jaar opnieuw een ware territoriumstrijd los, waarbij soms gewonden (mensen) of doden (truffelhonden) vallen.

In ons land hebben kenner en liefhebber nog tamelijk het rijk alleen: zij kunnen nog steeds hun hart ophalen. Voor de wat minder avontuurlijk aangelegde mensen is er de laatste tijd een steeds groter aanbod van gekweekte en geimporteerde soorten verkrijgbaar in de winkel of op de markt.

Zwam in de pan bevat praktische informatie over het vinden, plukken en verwerken van de belangrijkste soorten eetbare paddestoelen die men in Nederland nog ruimschoots kan oogsten. Verder biedt dit boek veel citaten uit de literatuur, de folklore en de geschiedenis, en bovendien een uitgelezen selectie recepten om, als beloning na de zoektocht, een heerlijke maaltijd te bereiden. Smakelijk lezen!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken