Raapstelen

Raapstelen wordt beschouwd als bladgroente.

Raapstelen of bladmoes is een snel groeiende groente waarvan het jonge blad en de bladstelen in het voorjaar gegeten worden. Verschillende Brassica-soorten kunnen hiervoor gebruikt worden, zoals Brassica rapa (ras: Gewone groene), Brassica rapa subsp. campestris (synoniem:Brassica rapa ssp. silvestris, ras: Namenia) en Brassica sinensis (ras: Gele Malse).

Bron: Wikipedia
Photo by Rasbak (Own work) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)], via Wikimedia Commons

Alternatieve naam: raapsteeltjes.

Zoek naar raapstelen in uw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met raapstelen in uw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoekt u door uw eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste raapstelen recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient raapstelen:

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Raapstelen, stampot

Ingrediënten:
aardappel, belegen goudse kaas, boter, leidse kaas, margarine, paprikapoeder, peper, prei, raapstelen, rode paprika en zout

Soort:
stamppot
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Raapstelenstamppot

Ingrediënten:
kruidenroomkaas, kruimige aardappel, raapstelen en spekblokjes

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vlees