Indiaas

Zoek naar Indiaas in uw eigen kookboeken

Indiaas koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Recept uit Happy Days met the Naked Chef:

Mijn favoriete currysaus met vis, kip of groenten

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, bonen, chilipoeder, courgette, curryblaadjes, fenegriekzaad, gember, groene spaanse peper, kipfilet, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kurkuma, linzen, mosterdzaad, olijfolie, paksoi, paprika, schelvisfilet, spinazie, tamarindepasta, tamarindesiroop, tomaat, ui, uisnippers en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Bijgerecht uit Happy Days met the Naked Chef:

Citroenrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, citroen, curryblaadjes, koriander, mosterdzaad, urad dhal en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Korma - Lamsvlees gegaard in yoghurt

Ingrediënten:
amandel, boter, bulgaarse yoghurt, cayennepeper, gember, ghee, kardemom, knoflook, koffieroom, koriander, korianderzaad, lamsbout, saffraan, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Recept uit Elseviers culinaire atlas:

Garam masala

Ingrediënten:
groene kardemompeulen, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagelpoeder en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kip Biryani

Ingrediënten:
chilipoeder, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kippendijen, kippendrumsticks, knoflook, komijnpoeder, korianderzaad, plantaardige olie, rijst voor kip biryani, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Meen molee - Kabeljauw-curry met kokosmelk

Ingrediënten:
boter, chilipeper, citroensap, gember, ghee, kabeljauwmoten, kokosmelk, kurkuma, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Twee maal gebakken aardappel met kruidige Indiaase tomatensaus

Ingrediënten:
aardappel, boter, kruidige indiase tomatensaus, melk en olijfolie

Keuken:
Indiaas
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / bijgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Rijst voor biryani

Ingrediënten:
basmatirijst, doperwten, garam masala, gember, groentebouillon, kaneelstokje, kardemompeulen, koriander, kruidnagel, rode chilipepers en saffraandraadjes

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tandoori murghi - Tandoori kip

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gember, kip, knoflook, korianderzaad, kummelzaad, paprikapoeder, peper, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kofta kari - Gehakt met kerriesaus

Ingrediënten:
broodkruim, chilipeper, foelie, gember, kardemom, kerriesaus, knoflook, lamsgehakt, munt, peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Salade van sperziebonen met gebakken venkel, knoflook en munt

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, geelwortelpoeder, knoflook, komijnzaad, lente-ui, munt, olijfolie, rode chilipeper, sesamzaad, sperziebonen, spinazieblaadjes, venkelknol en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / nagerecht / dessert uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Frozen yoghurt met granaatappel en ricotta

Ingrediënten:
granaatappelmelasse, granaatappelpitjes, granaatappelsap, grenadine, griekse volle yoghurt, kaneel, ricotta en vloeibare honing

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kip tikka masala

Ingrediënten:
kippendij, masalasaus en tikkapasta

Keuken:
Indiaas
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Zoetzure kikkererwten met tomaten

Ingrediënten:
asafoetida, chili, gemberwortel, kerrieblad, kerriepoeder, kidneybonen, kikkererwt, koriander, kurkumapoeder, limoensap, neutrale olie, peper, pinda, pintobonen, rietsuiker, sambarpoeder, spliterwten, tamarindepasta, tomaten, zout en zwarte kikkererwten

Keuken:
Indiaas
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Joëlle Lemmers, Sheraz Kazmi en Nawaz Kazmi - Papa Kazmi

Recept uit Papa Kazmi:

Mango Chili Cooler

Ingrediënten:
gembersiroop, ijsblokjes, limoen, mango, munt, rode peper en spuitwater

Keuken:
Indiaas
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Pompoencurry met kikkererwten

Ingrediënten:
chilipoeder, djinten, garam masala, gemalen komijn, gemalen koriander, kikkererwt, knoflook, koenjit, olie, paprikapoeder, pompoen, suiker, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

In pakora gefrituurde groente met eenvoudigste yoghurtsaus

Ingrediënten:
eenvoudigste yoghurtsaus, frituurolie, groente en pakora

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Curry met eieren

Ingrediënten:
aardappel, currypasta, ei, gemalen kardemom, gemberwortel, kaneelstokje, kardemompeulen, knoflook, koenjit, kruidnagel, kurkuma, laurierblad, olie, rode spaanse peper, tomatenblokjes uit blik en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Rogan josh (Lamscurry uit Kashmir)

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, chilipeper, garam masala, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gember, kippenbouillon, knoflook, koriander, kurkuma, lamsvlees, suiker, tomaat uit blik, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Bijgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Kokosrijst met pinda's

Ingrediënten:
citroensap, garam masala, gember, groene spaanse peper, knoflook, komijnzaad, koriander, langkorrelrijst, laurier, margarine, ongezouten pindas, rode spaanse peper, santen, suiker, ui, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack / diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

In pakora gefrituurde groente met Indiaase zachte groene chilisaus

Ingrediënten:
frituurolie, groente, indiase zachte groene chilisaus en pakora

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Groentebiryani met cashewnoten, pompoen en kokos

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, basmatirijst, broodkruim, cashewnoten, doperwten, garam masala, gemalen komijn, gember, groentebouillon, kaneel, kardemonpeulen, kerrie, knoflook, kokosmelk, kokosvlokken, koriander, olie, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, pompoen, rode paprika, rozenwater, saffraan, sjalot, sperziebonen, suiker, tomaat uit blik, tomatenpuree en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Quinoa met wortel en limoen

Ingrediënten:
gemberpoeder, granaatappelpitten, groentebouillon, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, lente-ui, limoensap, olijfolie, peper, quinoa, wortel, yoghurt, zeezout en zongedroogde tomaat

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Soweeta - Tarwe met vlees

Ingrediënten:
geklaarde boter, gemalen korianderzaad, gemberwortel, hele tarwekorrels, mager lamsvlees, melk, rode chilipepers, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / lamsvlees
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Gehaktballetjes in curry

Ingrediënten:
gember, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, medium hete currypasta, slagroom, tomatenblokjes, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Boti kebab - Indiaase lamsspiesjes

Ingrediënten:
bulgaarse yoghurt, cayennepeper, citroen, gemalen komijn, gember, knoflook, koriander, kurkuma, lamsbout, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees