Indiaas

Zoek naar Indiaas in uw eigen kookboeken

Indiaas koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Recept uit Happy Days met the Naked Chef:

Mijn favoriete currysaus met vis, kip of groenten

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, bonen, chilipoeder, courgette, curryblaadjes, fenegriekzaad, gember, groene spaanse peper, kipfilet, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kurkuma, linzen, mosterdzaad, olijfolie, paksoi, paprika, schelvisfilet, spinazie, tamarindepasta, tamarindesiroop, tomaat, ui, uisnippers en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Bijgerecht uit Happy Days met the Naked Chef:

Citroenrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, citroen, curryblaadjes, koriander, mosterdzaad, urad dhal en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Chaat masala

Ingrediënten:
amchoor, asafoetida, cayennepeper, gemberpoeder, komijn, koriander, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Geroosterde chapati's

Ingrediënten:
bloem, volkorenmeel, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood en broodgerecht / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Vlokkig plat brood met aardappelvulling op z'n Indiaas

Ingrediënten:
ajowanzaad, bloem, boter, chilipeper, citroen, jalapeños, komijn, koriander, kruimige aardappel, neutrale olie, tijm, volkorenmeel en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Spinazie-paratha

Ingrediënten:
bloem, citroensap, spinazie, volkorenmeel, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood en broodgerecht / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Ontbijt / lunch / bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Vlokkig plat brood op z'n Indiaas

Ingrediënten:
bloem, boter, neutrale olie, volkorenmeel en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood en broodgerecht / vegan / vegetarisch
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / hoofdgerecht uit Vegan Genial:

Tandoori-Tofu mit Schwarzen Tamarinde-Bohnen / Tandoori-tofu met zwarte tamarindebonen

Ingrediënten:
appel-mangochutney, olie, sojayoghurt, stevige tofu, tamarinde bonen, tandoori masala en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / soja
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Puris

Ingrediënten:
boter, ghee, volkorenmeel, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Phulkas en chapatis - Indiaas brood zonder gist

Ingrediënten:
volkorenmeel, water en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Dosai-chilipoeder

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, chana dal, gedroogde rode peper, palmsuiker, pinda's, urad dhal, wit sesamzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Rosalba De Magistris en Massimo Pessina - Gevulde deeghapjes

Diner / voorgerecht uit Gevulde deeghapjes:

Pasteitjes met Indiase specerijen

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, chilipoeder, gemberpoeder, gist, griesmeel, kerriepoeder, knoflookpoeder, kokos, komijnpoeder, korianderzaad, maanzaad, pinda, sesamzaad, suiker, ui en yoghurt

Keuken:
Indiaas
Soort:
hartige hapjes / beslag/deeg
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Vispastei met curry

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, bladspinazie, boter, citroen, curryblaadjes, ei, fenegriekzaad, garnalen, gember, gemberwortel, knoflook, kokosmelk, kurkuma, melk, mosterdzaad, rode peper, rogvleugels, schelvis, spaanse peper, spinazie, tomaat, tongschar, trostomaat, ui en zalm

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Rosalba De Magistris en Massimo Pessina - Gevulde deeghapjes

Snack of tussendoortje uit Gevulde deeghapjes:

Naanpasteitjes

Ingrediënten:
bloem, boter, droge gist, maanzaad, piment d'espelette, suiker, tomaat en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Aloo gobi

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, gember, groene chilipeper, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkuma, tomaten, ui en water

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Anda kari - Kerrieschotel

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, ei, gemalen komijn, gemalen venkelzaad, gember, knoflook, korianderzaad, kurkuma, santen, suiker, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Peaz aur tamatar sambal - Salade van ui en tomaat

Ingrediënten:
citroensap, groene chilipeper, kokosrasp, koriander, peper, suiker, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Naan - Iniaas platbrood

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, ghee, melk, sesamzaad, suiker, yoghurt, zout en zuiveringszout

Keuken:
Indiaas
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tamatar Chutney - Tomatenchutney

Ingrediënten:
chilipoeder, dadels, gember, krenten, mosterdzaad, rozijnen, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Bespaar met Jamie:

Pukka gele curry

Ingrediënten:
basmatirijst, citroen, drumsticks, gele paprika, gember, honing, kerriepoeder, kikkererwten, kippenbouillonblokje, knoflook, koriander, kurkuma, magere yoghurt, olijfolie, rode spaanse peper, tomatenpuree en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry / rijst / gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Baingan bharta - Auberginemoes

Ingrediënten:
aubergine, boter, chilipoeder, citroensap, garam masala, gember, ghee, groene chilipeper, knoflook, koriander, korianderzaad, kurkuma, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kitcheri - Kedgeree

Ingrediënten:
boter, gember, knoflook, kurkuma, linzen, melk, rijst, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kheera ka raita - Yoghurt en komkommersalade

Ingrediënten:
bulgaarse yoghurt, komkommer, lente-ui, paprikapoeder, peper en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Moong ki dhal - Indiaase linzen

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, ghee, groene chilipeper, knoflook, kurkuma, linzen, mosterdzaad, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Alu sagh - Indiaase spinazie

Ingrediënten:
aardappel, boter, gember, ghee, groene chilipeper, kurkuma, spinazie, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Pushpesh Pant - India

Recept uit India:

Tandoori chaat masala

Ingrediënten:
ajowanzaad, amchoor, asafoetida, fenegriekzaad, gedroogde munt, geel chilipoeder, gemalen foelie, gemberpoeder, groene kardemompeulen, kaneelstokje, komijnzaad, kruidnagel, zout, zwarte peperkorrels en zwart zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch