Sefardisch

Sefardisch

Zoek naar Sefardisch in uw eigen kookboeken

Sefardisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner uit De Joodse keuken:

Heilbot met eieren en citroensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, ei, heek, heilbot, kabeljauw, laurier, maïzena, schelvis, snoek, suiker, ui, witte peper, wortel, zalm en zout

Keuken:
Brits / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Macédoine de légumes confits - Pickle van gemengde groenten

Ingrediënten:
bloemkool, knoflook, kool, korianderzaad, laurier, minimaïs, paprika, peultjes, raapjes, selderijblad, sperziebonen, venkel, water, witte wijnazijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / pickles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Babaganouzh of moutabal - Dip van aubergine en tahin

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, knoflook, peterselie, tahin en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Chicken sofrito 2

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, gemberpoeder, kip, knoflook, saffraanpoeder, witte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Chicken sofrito

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, kardemomzaadhulzen, kip, kurkuma, witte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Loape de bimbryo - Kweeperenboter met noten

Ingrediënten:
blanke amandelen, citroensap, kruidnagels, kweeperen, pijnboompitten, pistaches en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / broodbeleg
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Vin à l'orange

Ingrediënten:
rode wijn, sinaasappel en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / wijn
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Vin cuit

Ingrediënten:
druivensap en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / wijn
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Zoete wijn

Ingrediënten:
druiven, gekarameliseerde suiker en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / wijn
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Zoete wijn voor zegeningen

Ingrediënten:
rozijnen en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / wijn
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Ghorayebah - Boterkoekjes

Ingrediënten:
amandelen, amandelmeel, bloem, boter, hazelnootmeel, kaneel, poedersuiker en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Shalgham helu - Raapjes met dadelstroop

Ingrediënten:
bruine suiker, dadelstroop, water, witte raapjes en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Noix fourées

Ingrediënten:
amandelpasta, marsepein, suikerstroop en walnoten

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Picknick / diner / hoofdgerecht van De Joodse keuken:

Marokkaanse koud geserveerde lamsschouder

Ingrediënten:
lamsschouder, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gekookte of gestoomde rijst

Ingrediënten:
water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
rijst
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Yoghurt

Ingrediënten:
volle melk en yoghurt

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poulet aux pois chiches - Kip met kikkererwten

Ingrediënten:
citroensap, gemberpoeder, kardemomzaaddozen, kikkererwten, kip, kurkuma, olie, ui, witte peper en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Salsa verde

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, citroen, eidooier, kalfsbouillon, kappertjes, knoflook, matsemeel en olijfolie

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kashkaval pané - Gefrituurde kaas

Ingrediënten:
broodkruim, ei, frituurolie, kashkavalkaas en matzemeel

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Keso assado - Gegrilde kaas

Ingrediënten:
halloumi, kashkavalkaas, peper en toast

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Abrikozensiroop

Ingrediënten:
abrikozenleer en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / siroop
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Dranken / drinken uit De Joodse keuken:

Laban - Yoghurtdrank

Ingrediënten:
mineraalwater, yoghurt en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Citroensiroop

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap en suikerstroop

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / siroop
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Marinades en sauzen voor kebabs en shaslik - Neutraal 2

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, peper, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
marinade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Boghatcha - Romige kaasvlaai van filodeeg

Ingrediënten:
boter, ei, feta, filodeeg, gruyère, kashkavalkaas, melk en parmezaanse kaas

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Groene kruidensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, dille, extra vergine olijfolie, knoflook, koriander, peper, ui, venkel en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / saus / marinade