Sefardisch

Sefardisch

Zoek naar Sefardisch in uw eigen kookboeken

Sefardisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner uit De Joodse keuken:

Heilbot met eieren en citroensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, ei, heek, heilbot, kabeljauw, laurier, maïzena, schelvis, snoek, suiker, ui, witte peper, wortel, zalm en zout

Keuken:
Brits / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Macédoine de légumes confits - Pickle van gemengde groenten

Ingrediënten:
bloemkool, knoflook, kool, korianderzaad, laurier, minimaïs, paprika, peultjes, raapjes, selderijblad, sperziebonen, venkel, water, witte wijnazijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / pickles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Viskebab

Ingrediënten:
groene paprika, olie, tomaat en zwaardvis

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Groene kruidensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, dille, extra vergine olijfolie, knoflook, koriander, peper, ui, venkel en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / saus / marinade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Granita van sinaasappel

Ingrediënten:
sinaasappelsap, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Jemenitische thee

Ingrediënten:
kaneel, kardemom, munt en thee

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / koffie en thee
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Granita au melon- Granita van meloen

Ingrediënten:
citroensap, meloen, oranjebloesemwater en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Salade de tomates et poivrons grillés - Salade van gegrilde tomaten en paprika's

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, groene paprika, knoflook, peper, rode paprika, tomaten, wijnazijn en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Salade d'aubergines frites et de poivrons - Salade van gebakken aubergine en paprika

Ingrediënten:
aubergines, groene paprika, knoflook, olijfolie, rode paprika, wijnazijn en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Roz bil foul ahfar - Rijst met tuinbonen

Ingrediënten:
artisjokbodems, basmatirijst, boter, citroensap, dille, knoflook, langkorrelrijst, plantaardige olie, suiker, tuinbonen, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Lakerda - gezouten bonito en Garato - gezouten makreel

Ingrediënten:
bonitofilet, citroen, makreelfilet, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Bitterkoekjes

Ingrediënten:
amandelessence, eiwit, gemalen amandelen, pistache, suiker en vanille-essence

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Citrusplakken op siroop

Ingrediënten:
citroenen, citroensap, grapefruit, mandarijnen, oranjebloesemwater, sinaasappels, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
inmaak / condiment
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Gekonfijte sinaasappelschil

Ingrediënten:
citroensap, sinaasappelschil, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
inmaak / condiment
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Snel roomijs met mastiek en rozenwater

Ingrediënten:
mastiek, rozenwater en vanille-roomijs

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / roomijs
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Snel roomijs met mastiek en rozenwater 2

Ingrediënten:
eidooier, mascarpone, mastiek, rozenwater en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / roomijs
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Thee van aromatische planten

Ingrediënten:
anijszaad, basilicum, gedroogde rozenblaadjes, gedroogde sinaasappelschil, lavendel, majoraan, oranjebloesems, salie, suiker, verbena en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / koffie en thee
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Salade van rauwe groenten op zuur

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkoolroosjes, courgette, extra vergine olijfolie, raapjes, wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / pickles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Boghatcha - Romige kaasvlaai van filodeeg

Ingrediënten:
boter, ei, feta, filodeeg, gruyère, kashkavalkaas, melk en parmezaanse kaas

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt uit De Joodse keuken:

Mofleta

Ingrediënten:
boter, honing, pitadeeg en zonnebloemolie

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gebakken aubergineplakken

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, citroensap, olijfolie, plantaardige olie, wijnazijn en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Tamarindesiroop

Ingrediënten:
suiker, tamarindepeulen en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / siroop
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Pita au poulet - Kippenpasteitjes van brooddeeg

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, eidooier, kipfilet, koriander, peper, pitadeeg, plantaardige olie, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Dranken / drinken uit De Joodse keuken:

Geurige waters

Ingrediënten:
gedroogde meloenpitten, water, oranjebloesems, rozenblaadjes en viooltjes

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Satsivi - Kip met walnootsaus

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, ciderazijn, gemalen korianderzaad, kaneel, knoflook, kruidnagel, laurier, melasse, paprikapoeder, peterselie, piment, tamarindepasta, ui, walnoten, wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zure granaatappelsiroop

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Babaganouzh of moutabal - Dip van aubergine en tahin

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, knoflook, peterselie, tahin en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus / vegan