Kim MacLean

We hebben 5 boeken van Kim MacLean waarvan één boek mét recepten.

Meld u gratis aan!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Kim MacLean? Registreren is gratis!

Boeken van Kim MacLean

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Kim MacLean

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / voorgerecht uit Tajine:

Individuele tajines met andijvie en gepocheerd ei

Ingrediënten:
andijvie, gerookte zalm, groentebouillon, kippenbouillon, marokkaans brood, olijfolie, ontbijtspek, parmezaanse kaas, pecorino romano, scharrelei, turks plat brood, versgemalen zwarte peper en zeezout

Soort:
tajine / varkensvlees / vis
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Basisrecept uit Tajine:

Klassiek bouquet garni

Ingrediënten:
laurierblad, peterselie, prei en tijm

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / tajine / vegetarisch
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Rundvleestajine met chinese specerijen en pastinaak

Ingrediënten:
anijsster, bouillon, gemberwortel, kaneelstokje, ketjap, knoflook, lente-ui, lichtbruine basterdsuiker, palmsuiker, pastinaak, peper, plantaardige olie, runderriblappen, sinaasappelschil, szechuanpeperkorrels, verse koriander en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
tajine / rundvlees
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / nagerecht uit Tajine:

Romige rijstpudding met mangocompote

Ingrediënten:
amandelessence, fijne suiker, kaneelstokje, mango, paellarijst, risottorijst, rondkorrelige rijst, sinaasappelsap, sinaasappelschil, slagroom, vanillestokje en volle melk

Soort:
rijst / chutney/pickle/jam/compote / tajine / zuivel
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Lamsvlees met pruimedanten, zoete aardappels en honing

Ingrediënten:
boter, bouillon, citroensap, gemberpoeder, honing, kaneelpoeder, lamsbout, lamsschouder, lamsvlees, plantaardige olie, pruimedant, saffraanpoeder, ui, verse munt, versgemalen zwarte peper en zoete aardappel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / lamsvlees
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kabeljauw met charmoula

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, cayennepeper, citroensap, gemalen komijn, kabeljauwfilet, knoflook, paprikapoeder, peper, tomaat, tomatensap, vastkokende aardappel, venkelknol, verse bladpeterselie, verse koriander, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
tajine / vis
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / voorgerecht uit Tajine:

Pijlinktvisjes met munt en doperwtjes

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, diepvriesdoperwtjes, droge witte wijn, inktvis, knoflook, olijfolie, pimentpoeder, saffraanpoeder, spaghetti, ui, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, visbouillon en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / tajine
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Bijgerecht uit Tajine:

Paprikasaus

Ingrediënten:
groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, oregano, paprikapuree, suiker en verse bladpeterselie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
warme sauzen / gevogelte / tajine / vegetarisch
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Tajine:

Tajine van herfstgroenten (portobellochampignons, shii-take, ui, meiraap, aardappel en pompoen)

Ingrediënten:
gemalen chilipeper, gemalen geelwortel, gemalen kardemom, gemalen koriander, gemberpoeder, groentebouillon, knoflook, koolrabi, meiraap, nootmuskaat, olijfolie, peper, plantaardige olie, pompoen, portobellopaddestoelen, shiitake, ui, vastkokende aardappel, verse salieblaadjes en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Basisrecept uit Tajine:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, kippenkarkas, peperkorrel, ui en winterwortel

Soort:
gevogelte / tajine / bouillon
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Navarin printanier

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, kippenbouillon, knoflook, koolrabi, lamsbouillon, lamsschouder, lamsvlees, meiraap, nieuwe aardappeltjes, olijfolie, sjalot, suiker, tomaat, tuinbonen, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / tajine / lamsvlees
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Basisrecept uit Tajine:

Kweeperen basisrecept

Ingrediënten:
citroensap, kaneelstokje, kristalsuiker, kruidnagel en kweepeer

Soort:
fruit / tajine / vegetarisch
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kip met artisjokken en doperwten

Ingrediënten:
artisjok, boerenkip, doperwten, gemberpoeder, ingemaakte citroen, kippenbouillon, olijfolie, rode ui, saffraanpoeder, verse munt, versgemalen zwarte peper, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / voorgerecht uit Tajine:

Romige paddestoelen met gnocchi of pasta

Ingrediënten:
aardappelgnocchi, boter, madera, paddenstoel, parmezaanse kaas, pecorino romano, shiitake, sjalot, slagroom, tagliatelle, verse bieslook, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles / tajine / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kip met tomaten-honingsaus

Ingrediënten:
boerenkip, donkere honing, gemalen kaneel, gemberpoeder, kastanjehoning, knoflook, plantaardige olie, saffraanpoeder, sesamzaad, tijmhoning, tomaat, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tajine:

Crostini met gestoofde artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, ciabatta, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode ui, stokbrood, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / tajine / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Sudderlapjes met paprikapuree en gremolata

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, citroenrasp, doorregen runderlappen, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, laurierblad, paprikapuree, ui, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / rundvlees
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Konijn met ras el hanout, kaneel en honing

Ingrediënten:
donkere honing, gele paprika, gemberpoeder, groene paprika, kaneelstokje, kastanjehoning, kippenbouillon, knoflook, paprikapuree, plantaardige olie, ras el hanout, rode paprika, saffraanpoeder, tam konijn, tijmhoning, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
wild / tajine
Alle recepten van Kim MacLean