Kim MacLean - Tajine

Tajine

Een boek van Kim MacLean

We hebben 43 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken uw kookboeken, zoals Tajine, online doorzoekbaar zodat u uw favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken u thuis hebt staan.

De Marokkaanse keuken is hot! En dat is vooral te danken aan de fantastische tajinegerechten, die er zo’n speciale zuidelijke touch aan geven. Het ooit in paperback uitgegeven kookboek Tajine nu in iets aangepaste vorm als gebonden editie.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Tajine

Een greep uit de 43 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Bijgerecht uit Tajine:

Paprikasaus

Ingrediënten:
groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, oregano, paprikapuree, suiker en verse bladpeterselie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
warme sauzen / gevogelte / tajine / vegetarisch
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / voorgerecht uit Tajine:

Individuele tajines met andijvie en gepocheerd ei

Ingrediënten:
andijvie, gerookte zalm, groentebouillon, kippenbouillon, marokkaans brood, olijfolie, ontbijtspek, parmezaanse kaas, pecorino romano, scharrelei, turks plat brood, versgemalen zwarte peper en zeezout

Soort:
tajine / varkensvlees / vis
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Navarin printanier

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, kippenbouillon, knoflook, koolrabi, lamsbouillon, lamsschouder, lamsvlees, meiraap, nieuwe aardappeltjes, olijfolie, sjalot, suiker, tomaat, tuinbonen, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / tajine / lamsvlees
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Zeeduivel met pompoen in kokos-kerriesaus

Ingrediënten:
dikke kokosmelk, geelwortelpoeder, gemberwortel, groene chilipeper, kardemompeul, kerrieblad, knoflook, kruidnagel, limoensap, peper, plantaardige olie, pompoen, sjalot, zeeduivelmoot en zout

Keuken:
Aziatisch / Indiaas
Soort:
tajine / vis
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Tajine:

Kikkererwten met harissa en pompoen

Ingrediënten:
cayennepeper, gedroogde kikkererwten, harissa, marokkaans brood, olijfolie, pompoen, rode paprika, tomaat, turks plat brood, ui, verse bladpeterselie en zeezout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
peulvruchten / tajine / veganistisch / vegetarisch / groente
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / nagerecht uit Tajine:

Wintervruchten met sinaasappelsiroop

Ingrediënten:
appel, boter, citroensap, cox orange, crème fraîche, dadel, fijne suiker, gedroogde cranberry's, grand marnier, jonagold, kaneelstokje, kristalsuiker, kruidnagel, kweepeer, mascarpone, sinaasappellikeur, sinaasappelsap, slagroom en vanilleroomijs

Keuken:
Europees
Soort:
fruit / tajine
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tajine:

Crostini met gestoofde artisjokken

Ingrediënten:
artisjok, ciabatta, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode ui, stokbrood, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / tajine / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / voorgerecht uit Tajine:

Duivenborstjes met knolgroenten en dadels

Ingrediënten:
dadel, duivenborst, gevogeltebouillon, hazelnootolie, honing, knolselderij, koolrabi, meiraap, schorseneer, sherryazijn, verse peterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, wildbouillon, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / nagerecht uit Tajine:

Romige rijstpudding met mangocompote

Ingrediënten:
amandelessence, fijne suiker, kaneelstokje, mango, paellarijst, risottorijst, rondkorrelige rijst, sinaasappelsap, sinaasappelschil, slagroom, vanillestokje en volle melk

Soort:
rijst / chutney/pickle/jam/compote / tajine / zuivel
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Basisrecept uit Tajine:

Kweeperen basisrecept

Ingrediënten:
citroensap, kaneelstokje, kristalsuiker, kruidnagel en kweepeer

Soort:
fruit / tajine / vegetarisch
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Lamsvlees met witte bonen en merguez

Ingrediënten:
boter, bouillon, bouquet garni, gedroogde witte bonen, knoflook, lamsbout, lamsschouder, lamsvlees, laurierblad, merguezworstjes, ontbijtspek, tomaat, verse bladpeterselie, verse peterselie, verse rozemarijn, verse tijm, versgemalen zwarte peper, witte bonen uit blik en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / varkensvlees / lamsvlees
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Tajine:

Gevulde groenten in paprikasaus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, gedroogde aubergines, gedroogde courgette, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, mini-aubergine, minicourgette, olijfolie, oregano, paprikapuree, parmezaanse kaas, pecorino romano, ricotta, suiker, turkse groene paprika, verse bladpeterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte / tajine / groente / vis
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Ossenstaart met kaneel en rodewijnsaus

Ingrediënten:
balsamicoazijn, kaneelstokje, kippenbouillon, kruidnagel, laurierblad, olijfolie, ossenstaart, rode wijn, sherryazijn, sjalot, verse bladpeterselie, verse tijm, versgemalen zwarte peper, winterwortel, worcestersaus, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / rundvlees
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Fazant met gekruide zuurkool en kweepeer

Ingrediënten:
boter, citroensap, fazant, ganzenvet, gevogeltebouillon, jeneverbes, jonagold appel, kaneelstokje, karwijzaad, kristalsuiker, kruidnagel, kweepeer, laurierblad, peper, ui, witte wijn, zout, zuurkool en zuurkoolspek

Keuken:
Europees
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Tajine:

Reuzengamba's met groenten en harissa-tomatensaus

Ingrediënten:
fijne vermicelli, gemberwortel, harissa, olijfolie, ras el hanout, reuzengamba's, tomaat, ui, venkelknol, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans
Soort:
tajine / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / voorgerecht uit Tajine:

Romige paddestoelen met gnocchi of pasta

Ingrediënten:
aardappelgnocchi, boter, madera, paddenstoel, parmezaanse kaas, pecorino romano, shiitake, sjalot, slagroom, tagliatelle, verse bieslook, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
pasta/noodles / tajine / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Basisrecept uit Tajine:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, kippenkarkas, peperkorrel, ui en winterwortel

Soort:
gevogelte / tajine / bouillon
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / hoofdgerecht uit Tajine:

Kip met tomaten-honingsaus

Ingrediënten:
boerenkip, donkere honing, gemalen kaneel, gemberpoeder, kastanjehoning, knoflook, plantaardige olie, saffraanpoeder, sesamzaad, tijmhoning, tomaat, tomatenpuree, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte / tajine
Een recept uit Kim MacLean - Tajine

Diner / lunch / voorgerecht uit Tajine:

Coquilles met sinaasappel, vanille en kardemom

Ingrediënten:
coquilles, extra vergine olijfolie, gemengde bladsla, kardemompeul, knoflook, olijfolie, sinaasappelsap, sla, tomaat, vanillestokje, venkelknol, verse bieslook, verse kervel, verse munt, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
tajine / schaal- en schelpdieren
Toon alle 43 recepten in dit boek